Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Ibm/lenovo X3550 M4

Af Junior Nørd skandshus | 28-09-2019 17:40 | 536 visninger | 6 svar, hop til seneste
Server driller. Jeg har en ibm/lenovo x3550 M4 med en raidcontroller servoraid M5110. Problemet består i at den kan tage 8 harddiske. Jeg har startet med at installere 2 stk 256GB diske i raid 1, som skal køre host systemet til alle de hyper v jeg vil have. Derudover har jeg købt 6 1 tb diske fra samsung. Når jeg starter serveren op er der ingen problemer og alt virker. Men hvis jeg så tilslutter de andre diske, så vil serveren slet ikke starte op. Hverken Bios eller noget som helst. Piller jeg diskene ud og lader serveren starte op i windows eller i bios, så kan jeg indsætte diskene og serveren kan se dem, oprette raid osv. gør jeg det i bios så kan jeg ikke starte op igen. Lader jeg serveren boot i windows, og derefter indsætter diskene, så kan jeg via megaraid opsætte diskene til raid og så virker de uden problemer. Jeg kan bruge raidet og gøre hvad jeg vil. Men genstarter jeg så serveren så opstår samme problem igen. Jeg har om en times tid brugt et døgn på at få det til at virke,og jeg er ved at gå helt i selvsving over det. Er der nogle der er bosat i jylland som evt kan hjælpe mig mod betaling, og jeg vil gerne betale en god sum, og ikke de normale 50 kr over mobilepay som vi ind i mellem hører om :)
--
#1
skjonnemand
Elitebruger
29-09-2019 13:15

Rapporter til Admin
Har du opdateret bios og raidcontrolleren? Hvis det er min gamle server, så kan jeg nemlig oplyse, at det har jeg ikke gjort i den tid jeg har haft den.
--
#2
Fafler
Giga Supporter
29-09-2019 13:33

Rapporter til Admin
Prøv om dú kan sætte noget start delay for diskene, så den ikke prøver at spinne dem alle sammen op samtidigt.
--
C:\DOS C:\DOS\RUN RUN DOS\RUN
#3
SheDevil
Elitebruger
09-10-2019 22:19

Rapporter til Admin
Hvor i Jylland holder du til så kan jeg godt hjælpe med og kigge på det hvis det er men er pt lige i England og arbejde men smid en pm så kan vi tage den der fra :-)
--
Live you life it can end in a sec
#4
smoelfdk
Bruger
10-10-2019 11:34

Rapporter til Admin
er det OEM IBM/LNV diske? I så fald ville jeg prøve at smide nyeste firmware opdatering på. Generelt firmware opdater serveren, og se om det ikke går i orden.
--
Sidst redigeret 10-10-2019 11:35
#5
Thomas G
Monsterbruger
10-10-2019 18:50

Rapporter til Admin
Hvis den slet ikke starter op, dvs der er lidt lys i dioder og ventilator starter, men resten ikke rigtigt springer i live(sort skærm), har du som Fafler er ind på nok et problem med at psu er for svag. For sjov lav sekundært raid med to diske, og nøjes med at se om du kan få maskinen i live. Er problemet det samme med kun to ekstra diske, er det mindre sandsynligt men stadig muligt at det er psu. Virker det med 2 diske, er det 100% sikkert din psu som ikke kan håndtere opstarts kravene. Er næsten sikker på at du trækker for meget strøm under opstart. De fleste raid controllers understøtter staggered start som Fafler er inde på. Start der og skriv tilbage hvad du ser.
--
#6
skandshus
Junior Nørd
10-10-2019 22:01

Rapporter til Admin
FIrmware opdatering, og så virkede det. Det var en værre krig og finde den rette "firmware".. gudskelov, for at det virker nu. :) Tak for input's allesammen.
--

Opret svar til indlægget: Ibm/lenovo X3550 M4

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning