Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Nextcloud, hvordan?

Af Semi Supporter V3nu1 | 23-01-2020 16:45 | 910 visninger | 17 svar, hop til seneste
Jeg vil gerne have en nextcloud server stående herhjemme. Jeg vil også gerne have en NAS hvor jeg kan lagre filer, billeder mm. på. Vil det være muligt hvis jeg går denne vej? Jeg har en Lenovo X220 som jeg kan benytte til hardware. Min idé er at købe én nvme 1TB disk, installere Debian 10 på og installere nextcloud ovenpå. Hvordan har I andre sat jeres nextcloud op? Jeg forstår man kan installere Nextcloud ovenpå sin nuværende QNAP og Synology som eksempler, men ved ikke om det er er alle funktioner til nextcloud man får med og hvordan det spiller sammen. Jeg har ikke nogen NAS selv og derfor ville det være nemmere at benytte den X220 jeg har liggende og samle støv.
--
#1
InFerNo
Guru
23-01-2020 17:08

Rapporter til Admin
Jeg har nextcloud i en docker ovenpå unraid. Jeg forbinder til den gennem en VPN, da jeg ikke ville have den åben udadtil.
--
Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside!
#2
V3nu1
Semi Supporter
23-01-2020 17:16

Rapporter til Admin
#1 Det er måske ikke vejen for mig. Jeg forstår docker som om at det giver mening at benytte hvis serveren skal yde flere tjenester end én., men det er måske forkert forstået af mig? I mit tilfælde er det kun Nextcloud jeg vil køre. Plus jeg gerne vil have adgang udefra, så VPN til den bliver heller ikke nødvendigt :)
--
#3
CyberOpz
Mega Supporter
23-01-2020 17:20

Rapporter til Admin
Måske er det også værd at tænke på datasikkerhed. Altså i tilfælde af hw fejl. Som minimum bør du anvende raid til at beskytte data. Men fjernbackup er også et udemærket tiltag. Computeren du planlægger at anvende er måske også dyr at reparerer, hvis der skulle gå noget galt...
--
#4
V3nu1
Semi Supporter
23-01-2020 17:26

Rapporter til Admin
#3 Jeg har selv tænkt om det ville give bedre sikkerhed at købe en QNAP eller Synology og kører et RAID henover, men jeg har bare ikke både penge til NAS og diske lige nu, og jeg vil rigtig gerne have et nextcloud inden min Datafagtekniker svendeprøve i maj, så jeg kan benytte det under svendeprøven med min gruppe. X220 skal jeg ikke kaste penge efter så længe den virker, kun den 1TB disk som desværre ikke kan kører RAID alene, men jeg kan putte en mSATA disk i oveni på den ved at fjerne Bluetooth kortet, så har jeg sikret mig dataene ved at køre virtual RAID på dem i det mindste. Det koster dog også lidt for diskene
--
Sidst redigeret 23-01-2020 17:26
#5
CyberOpz
Mega Supporter
23-01-2020 17:29

Rapporter til Admin
#4 - Hvis det er til R&D så er det helt validt at finde et passende testsetup og springe alle anbefalinger til sikkerhed over. Man skal selvfølgelig bare være klar over at man køre uden hænder og hjelm... ;)
--
#6
V3nu1
Semi Supporter
23-01-2020 17:56

Rapporter til Admin
#5 Det er til dokumentation opbevaring, configuration files, ISO images, alt der kan og skal opbevares som man ikke ønsker i 365. Jeg har PT onedrive 1 TB gennem arbejde og 100GB på min private, jeg vil gerne væk fra alt det cloud og have alt på mit eget. Derfor er det kun pga. min svendeprøve jeg vil have nextcloud, men også til alt mit personlige
--
#7
tuwk
Semi Nørd
23-01-2020 18:45

Rapporter til Admin
#6 Må jeg anbefale dig, at kigge på SeaFile? Evt. smide det på en debian-boks sammen med Mattermost (self-hosted slack-pendant) og hvis du vil være helt self-host-liderlig, Bitwarden som PasswordManager. Så har I cloud-løsning, kommunikationsplatform og shared PWs til services som f.eks. Acronis, hvis I skal lave cloud-backup af jeres servere.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#8
DeXTer_DK
Maxi Supporter
23-01-2020 22:01

Rapporter til Admin
Nextcloud er super fantastisk og har mange flere features end det med filer. i Nextcloud får man en komplet pakke (chat/video/kalender/kontakter/mail osv., du kan køre det på alle former for nix platforme med support for flere slags databaser eller webservere, så det er lidt, whatever rocks your boat :) jeg har været med siden owncloud 6 så der er sket meget siden. Det nemmeste er self bare at køre det på noget forud installeret som en nas eller en rpi, men da de fleste nas er ikke er så hurtigere så får man en bedre oplevelse på noget bedre hw. Jeg har lavet flere setup af nextcloud som lxc containere på proxmox fordi storagen så kan være på zfs datasets, webserveren er nginx og databasen MariaDB. at det kører som lxc container gør det er yderst effektivt og det giver mulighed for at kunne restore hvis noget fejler også kan du altid gå tilbage i dine snapshot på storagen selv uden containeren, En virtuel løsning som vmware er spild af tid og ressourcer.
--
"Always bear in mind that your own resolution to succeed, is more important than any other one thing."
--
Sidst redigeret 23-01-2020 22:05
#9
V3nu1
Semi Supporter
24-01-2020 06:59

Rapporter til Admin
#8 Yep, jeg kender til mange af de andre features udover fildelen, og dem er jeg også meget interesseret i. Jeg har kigget på en Rpi løsning, har en 3b liggende og samle støv, men problemet er at tilslutte diske til den og få ordentlig hastighed gennem USB, kender ikke til at andre måder at gøre det på en en Rpi uden at skulle købe moduler til den, og tilslutte mere strøm til den hvis den skal have diske på. Desuden forstår jeg på at Nextcloud på en Rpi er lidt en lite udgave og man får ikke alle funktioner, men det ved jeg ikke noget om af erfaring.
--
#10
stallemanden
HOL Moderator
24-01-2020 12:44

Rapporter til Admin
Hvis jeg må være så "fræk" at spørge. Du nævner at du under alle omstændigheder gerne vil have en NAS. Hvad er det så der gør, at du også vil have Nextcloud? For mig virker det umiddelbart som dobbeltkonfekt?
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#11
V3nu1
Semi Supporter
24-01-2020 15:45

Rapporter til Admin
#10 Sure. Jeg vil ud af Google og alle deres tjenester, det kan Nextcloud imens NAS kun kan opbevare filer Med nextcloud kan jeg phone sync og pt. Er min Galaxy s10 synges op til samsung og det vil jeg ud af. Jeg vil have alle mine personlige ting i mit eget system og væk fra de store giganter som har alle mine data Jeg har måske misforstået hvordan nextcloud virker, jeg forstår nextcloud som om, at man kan have sit NAS eller file system småting gennem den og ikke behøvet en NAS som QNAP eller andre. Correct me hvis jeg tager fejl
--
#12
stallemanden
HOL Moderator
24-01-2020 18:01

Rapporter til Admin
Jeg tror du skal prøve at undersøge lidt, hvad en Synology og QNAP kan. Hvad der ligger af indbygget software. Jeg er ved og tro, at du ikke behøver et NextCloud setup, hvis du har en Synology. Det med forbehold for, hvad NextCloud kan i detaljen. De nævnte ting i tråden, mener jeg i hvert fald godt du kan med en Synology. Om du kan med en QNAP, det skal jeg ikke kunne sige, men efter sigende skulle de matche hinanden meget godt.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#13
Cramer
Gæst
24-01-2020 22:55

Rapporter til Admin
#9 Jeg kører pt. NextCloud på en Rpi 3b, hvor jeg har tilsluttet en 1TB USB-disk (som får strøm fra Rpi'en). Der er ingen af funktionerne, der mangler - du får den fulde udgave. Dog er der lidt begrænsninger på Rpi'en som gør, at du måske ikke får helt de optimale hastigheder. Min Rpi er tilsnuttet med kabel og så tilgår jeg den fra forskellige devices via wifi, og indtil videre er det kun i wifi-delen fra en substandard ISP-router, der er flaskehals. Det er dog mere end rigelig båndbredde til mit forbrug.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
V3nu1
Semi Supporter
25-01-2020 17:39

Rapporter til Admin
#13 Og når din disk en dag dør, Hvordan genskaber du så dine data du havde på din nextcloud med kun en disk? :/
--
#15
Cramer
Gæst
25-01-2020 22:32

Rapporter til Admin
#14 Ca. en gang om ugen tager jeg backup manuelt til en separat disk. Og så er jeg ved at sætte noget automatisk backup op til nas ved min bror, så der også er backup hvis huset skulle brænde ned. Men indtil videre er det bare manuelt til diske rundt omkring i huset. Det er fint til mit behov.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
V3nu1
Semi Supporter
26-01-2020 14:58

Rapporter til Admin
#15 Kan man få sin Rpicloud til at sync op til sin PCs drev så man har en replikering der. Dvs at at den ikke er up to date når den er slukket, men at den automatisk selv syncer når jeg tænder. Er sådan en løsning muligt?
--
#17
SpliT
Bruger Aspirant
26-01-2020 21:22

Rapporter til Admin
Nå, nu fandt jeg lige mit gamle login. #16 Ja, altså Nextcloud har en Windows-app som fungerer lige som Google Drive. Der er også mobilapp. Så udover Rpi, manuel backup, og kommende off site backup, så er der også backup på desktop PC'en. Jeg er i hvert fald fuld tilfreds med Nextcloud til at have sine filer self-hosted. Som sagt, så er Rpien ikke den hurtigste, men med lidt tweaks, så kan det sagtens køre på et acceptabelt niveau.
--

Opret svar til indlægget: Nextcloud, hvordan?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning