Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Ny PC eller Mac?

Af Gæst What | 03-02-2020 20:13 | 721 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej drenge ------ NB: Lidt lang post, men jeg håber, at I vil læse med og hjælpe mig ------ Jeg er sgu i tvivl om hvad jeg skal, og har brug for jeres ærlige mening. Sagen er den, at jeg skal have en maskine til at redigere billeder og video med. Ikke noget professionelt, men bare en stor hobby jeg har. Og da jeg har fået nyt kamera vil jeg gerne give mig selv en ny computer også. Først så tænkte jeg, at det kunne være smart med en af de nye MacBook Pro 16-inch. Jeg har prøvet maskinen hos et par kammerater, og de er virkelig lækre. Derudover giver det mening, når alt andet hos mig er Apple også, såsom iPhone, iPads, ATV osv. Og det vil gøre det nemt at besøge en kammerat og redigere sammen. Eller sætte mig ud i stuen nogle gange, når "chefen" klager over, at jeg har siddet på mit kontor for længe og gerne vil se mig lidt :D /!\ Men... /!\ Sådan en fætter med den "lille" i9 CPU, 32GB RAM, det store 5500M GFX kort med 8GB RAM og 1TB SSD disk koster ca. 26.000 kr. efter studierabat fra Apples side. Min kæreste er skoleleder, så derfor kan jeg købe med studierabat hele 8 % rabat. Jo jo det er da også en besparelse, men shit det er mange penge. Og det er også absolut maks. for hvad jeg vil bruge på en computer. Faktisk flere penge end hvad jeg vil bruge, men nogle gange skal man jo huske at forkæle sig selv. Men ja, det er sgu mange penge, og så læste jeg fx denne tråd i dag ved et tilfælde: https://www.hardwareonline.dk[...] Her snakker de om et ret nice PC desktop build af hvad jeg lige kan researche mig frem til, og det koster omkring 14.000 kr. Jeg har en skærm, så det er på plads. Men 14.000 kr. + 500 kr. for et kabinet ca. så er du kørende og har (måske?) en bedre maskine end den tidligere omtalte MacBook Pro 16-inch? Og så har jeg stadig ca. 10.000 kr.-ish tilbage af det beløb jeg ville smide efter en MacBook Pro. TRADE OFF er så, at jeg ikke kan sætte mig ud til chefen i stuen, når hun mener jeg skal komme ud, og jeg kan heller ikke bare besøge min kammerat og redigere billeder, som vi ellers hygger os meget med. For jeg kan jo nok ikke finde en MacBook Pro af ældre model til de 10.000 kr. der kan klare video- og billedredigering uden man skal sidde og vente alt for længe? Alternativet er at købe mig en kraftigere iPad og redigere på den, men det er bare ikke det samme. Hvad havde I gjort? :) Husk at være ærlig. Vil gerne læse så mange argumenter som muligt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
eStevns
Gigabruger
03-02-2020 22:09

Rapporter til Admin
# Er det rigtigt forstået at valget står mellem en laptop med MacOS eller desktop med Windows? Hvad med en laptop med Windows? Du får snilt en der matcher en Apple i performance uden at skulle grave helt lige så dybt. 26.000 lyder voldsomt til "Ikke noget professionelt", specielt når kan komme på tale som et alternativ.
--
#2
What
Gæst
03-02-2020 22:30

Rapporter til Admin
#1 Nej, der er tale om at jeg allerhelst ville have en MacBook Pro 16-inch da jeg er inde i Apples øko-system, og gerne vil smide 26.000 kr. for den model jeg gerne vil have. Men da 26.000 kr. samtidig er en del penge, så var jeg helt tilfældigvis ved at kigge på et PC build, som jeg så kunne lave for 14.500 kr. og der virker til at være et solidt setup. Se det link jeg smed til den anden samtale herinde. Trade off med en stationær er så, at jeg ikke kan mødes med min kammerat og redigerer og hygge med små projekter ude af huset, for mit "power house" af en PC står her hjemme på kontoret :) Og da jeg elsker at have muligheden for at være mobil med min computer, så er den desktop stationær jo ikke optimal, men jeg kan samtidig godt se at value for money er noget helt andet, end hvis man sammenligner det med en MacBook Pro 16-inch. Og så var det at jeg spørger om, hvad I havde valgt, og hvorfor? :) Ville I se igennem fingrene med, at man ikke kan redigere on the fly, men hellere bygge en semi-kraftig stationær til halvdelen af prisen, men mindst lige så kraftig som den 16-inch MacBook Pro.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
eStevns
Gigabruger
04-02-2020 05:49

Rapporter til Admin
#2 Hvis du aller helst vil have en 16" bærbar med MacOS er det vel blot at snuppe den. Som nævnt tidligere så kunne en laptop med Windows også være en mulighed. For 14.000 får du enten en desktop der er mange gange hurtigere end en Apple laptop eller blot en Windows laptop der matcher performance. En Hackintosh (laptop eller desktop) kunne også være en mulighed hvis du blot godt kan li MacOS.
--
#4
casperlhj
Ny på siden
04-02-2020 07:29

Rapporter til Admin
Nu kender jeg ikke præcist dine behov indenfor billede- og videoredigering, men jeg vil næsten vove den påstand, at du sagtens kan "nøjes" med en 13" MacBook Pro. Prismæssigt er den tættere på det desktop build du nævner. Jovist, så kan grafikkortets evner måske være i underkanten, men så kunne du evt. overveje en eGPU, hvis det skulle blive et problem. Macbook Pro 13", 1.4 Ghz quad-core, 256gb ssd til 13599,- Razer Core X GPU (eksl. kort) til ca. 2500,- + valgfrit grafikkort til dine behov. Lidt dyrere end desktop build, men så får du muligheden for at rykke frem og tilbage som det passer dig. :-)
--
#5
Warnich
Monsterbruger
04-02-2020 07:33

Rapporter til Admin
Hvis dit behov kun er til hobby basis, så er den MacBook et vanvittig overkill. Du har kun brug for den slags kræfter hvis du skal renderer tunge 3D modelller. Du kan snildt nøjes med en billigere model.
--
#6
What
Gæst
04-02-2020 11:40

Rapporter til Admin
#4 Der skriver du noget ret spændende, som jeg ikkevar klar over, og ikke havde tænkt over, for jeg troede faktisk, at eGPUvar en dyrere løsning, hvis problemet opstår. Dvs. man kan købe en eGPU holder til 2.500 kr. også et hvilket som helst GFX kort fx et RTX 2070S bare for at tage et eksempel, og så får man mere GFX kraft? Jeg har ikke så meget forstand på hvad detkræver, men har set mange reviews på YouTube af bl.a. en god kanal der hedder Max Tech, hvor de tester det ene og det andet, og de kommer frem til, at man med fordel opgraderer til 32GB RAM og 8GB GFX kort, men langt de fleste kan godt klare sig med den mindste model, som er i7 CPU med 16GB RAM og 4GB GFX. Men tror du 16GB RAM vil være en flaskehals? Nuhvor man har mulighed for at købe en eGPU, HVIS det bliver nødvendigt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
eStevns
Gigabruger
04-02-2020 13:20

Rapporter til Admin
#5+6 Der mangler drivers til alt nyere end Pascal, og mener at Pascal drivers kun fungere under High Sierra. Du skal ud i noget fra AMD, og selv her kan man ikke vælge hvad som helst hvis det skal virke "out of the box".
--
#8
What
Gæst
04-02-2020 14:39

Rapporter til Admin
#7 Pis :(
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
nuxx
Guru
04-02-2020 16:57

Rapporter til Admin
Det lyder som om du vil være gladest for en laptop i længden... jeg tror også principielt du kan klare dig med mindre end den store model - men selv har jeg købt stor/topmodel de sidste 3 omgange og de har holdt de 5 år jeg kræver af dem hver gang. En desktop PC er umiddelbart ikke en substitut for en MacBook til dit beskrevne behov.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#10
What
Gæst
04-02-2020 17:14

Rapporter til Admin
#9 Hmm ja du har nok ret i, at til mit behov (behovet for at jeg synes det er nice, at være transportabel) så er en laptop/MacBook Pro meget bedre. Så det er nok det jeg skal gå efter. Må lige sove på, at 26.000 kr. er mange penge, men holder den i 5 år, er det jo nice. Har aldrig rigtig købt topmodeller før, så det er svært for mig, at vide hvor længe de holder. Jeg har altid bare haft skrabet 13" versioner, som blev for svage ret hurtigt. Men den mindste model 16-inch MacBook Pro der koster omkring de 19.000 kr. ved jeg virkelig ikke om jeg kan nøjes med. Mange YouTube reviews siger at jeg kan, men omvendt siger ligeså mange, at de vil anbefale 32GB RAM bare man skal redigere billeder, og 8GB GFX, hvis man skal redigere 4K video. Og en custom order fra Apple Store lige p.t. har én måneds levering så det er virkelig skod :( Bare fordi jeg er nysgerrig, hvor kan du så læse ud fra det jeg skriver, at det lyder som om jeg vil være gladest for en laptop/MacBook Pro i længden?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
ramos
Ultra Supporter
04-02-2020 17:18

Rapporter til Admin
Enig med #9. Det virker lidt som om at du har truffet valget. Hvis du har brug for yderligere argumenter for at retfærdiggøre købet, vil jeg fremhæve at: 1. Den måde du har speccet den ønskede Macbook rammer spot-on i forhold til dine behov 2. Macbook 16 opgraderingerne er næsten "god value", sammenlignet med hvad vi har måtte betale for lignende opgraderinger af drev og ram på 15" modellen 3. Den rabat på 8% er ganske mærkbar, når beløbet nærmer sig de 30.000 4. Generelt har mine Macbooks holdt deres værdi fint og ser man på den samlede TCO, har det ikke været meget dyrere end en Windows laptop, med lignende specs 5. Man kan mene forskellige ting om Apple øko-systemet, men er du glad for det, vil du formentlig også blive gladest for Macbook 16-løsningen. Skal man ud og bruge 25-30.000 på computer(e), er det vigtigt at helhedsoplevelsen er god. Det vil være trist at sidde og ærge sig over at du er på farten og kun har den "lille" maskine til rådighed God fornøjelse med den.
--
#12
What
Gæst
04-02-2020 18:33

Rapporter til Admin
#11 Tak for feedback, og det lyder godt jeg har kigget på en ordentlig konfiguration. Og det sidste du nævner er helt rigtigt. Det vil være skrækkeligt at have så kraftig en PC stående der hjemme i de perioder, hvor jeg for det meste er ude af huset :) Det er bare lidt skræmmende når man tænker på, hvor mange Windows desktop PC an får ved halvdelen af prisen ca. men hvis man ikke er 100 % glad for den løsning, så kan jeg jo godt se, at det ikke er det værd alligevel. Den udgave jeg havde set på hedder følgende: 2,3 GHz 8-core Intel Core i9 32GB RAM 8GB AMD Radeon Pro 5500M 1TB SSD Pris oprindelig: 29.299 kr. // efter studierabat 26.955 kr. = Besparelse på .2344 kr. Men hvad med, hvis man opgradere den mindste af dem, med i7-processoren, er det besparelsen værd? 2,6 GHz 6-core Intel i7 32GB RAM 8GB AMD Radeo Pro 5500M 512 GB SSD Pris oprindelig: 26.659 kr. // efter studierabat 24.526,25 kr. = Besparelse på 2.132,75 kr. Besparelse ved at købe opgraderet i7 over opgraderet i9 med studierabat = 2.428,75 kr. Så spørgsmålet er, om det er de 2.428,75 kr. værd at gå med en i7 og 512GB SSD fremfor at gå med en i9 og 1TB SSD? Hvad havde du gjort?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
ramos
Ultra Supporter
04-02-2020 19:00

Rapporter til Admin
#12 Jeg havde aldrig gået med en 512 gb SSD i dag, når fokus er at redigere billeder og videoer. Tager man den "lille" og opgraderer Ram, grafikkort og SSD ligger du på 28.379 før rabat. Det er ikke værd at spare 7-800 og miste de ekstra to kerner. Se eventuelt videoen på youtube fra "Max Tech" der hedder "16" MacBook Pro Buyer's Guide - Don't Make These Mistakes!" Den vil formentlig besvare de fleste af de spørgsmål, der bliver stillet her i tråden.
--
#14
nuxx
Guru
04-02-2020 20:54

Rapporter til Admin
Jeg tror til gengæld jeg ville holde mig fra i9’eren... 6-kerner der clocker højere vil nok føles bedre det meste af tiden... og er lidt skeptisk mht throttling issues når alle 8 kerner kører max... hvilket jo netop er dér i9’eren faktisk ville være hurtigere. Hellere mere plads på SSD’en.
--
Play: i7-9700K, Z390i Strix, GTX1070 Gaming X, [email protected], Louqe Ghost S1, 1TB 970EVO, SF600, 34" AW3418DW [email protected] Work: 15.4" MBP Retina 2017
#15
What
Gæst
04-02-2020 20:54

Rapporter til Admin
#13 Den eneste grund til, at jeg tænkte på en 512GB version, er fordi jeg allerede har 2x Samsung T5 diske (eksterne) som er rigtig hurtige, og de er på 500GB hver, så dem kan jeg sagtens bruge som lager og endda arbejde fra også. Men kan godt se, at det nok er dumt at spare 2.400 kr. på noget som skal holde i en 3-5 år. Jeg har set den video fra Max Tech som jeg skrev :) har set mange med ham, og han siger jo netop at den lille base model sagtens kan gå til mange, men når alt kommer til alt så anbefaler han dog 32GB RAM til billedredigering og 8GB GPU til videoredigering, hvis man gør det mere end bare en gang i mellem, og jeg sidder og roder med det hver dag næsten, så vil ikke se mig som en alm. "everyday" user, men sh!t det er stadig mange penge :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Ny PC eller Mac?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning