Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Nybygget pc med problemer

Af Bruger Aspirant ChrisserZ | 11-02-2020 02:22 | 1009 visninger | 23 svar, hop til seneste
Hej. Står med nybygget pc fra nye og gamle dele, dog er der opstået et problem jeg ikke selv kan løse;) irql_not_less_or_equal i win 10 Service exception i win 10 Har tjekket drivers. Alt er opdateret Har geninstalleret win 10 Har prøvet at slette drivers og installere igen. Internet hastigheden er måske problemet? Mit net: Download 1 upload 0 Kan køre fint i 30 min så kommer blue screen, nogle gange fryser musen og lyden skratter i højst et sekund, hvor jeg så kan bevæge musen igen. Hjælpen på Google hjælper ikke lige så meget, så ville høre om andre har haft dette problem;) Eneste mulige problem jeg har fundet indtil videre er at, ved at køre søgning for defekt ram: siger windows at min hukommelse måske er defekt?
--
Slikachu is the way!
#1
Mr. WoLF
Guru
11-02-2020 02:38

Rapporter til Admin
System info. Kan være mobo og ram ikke vil sammen før BIOS update. Forkerte indstillinger af ram. Syg ram. Test med 1x ram og clear CMOS. Boot op og lave en memtest
--
#2
OCFreak
Gæst
11-02-2020 09:18

Rapporter til Admin
Nu har du vel geninstalleret windows og ikke bare flyttet disken fra det gamle system til det nye? Hvad siger den når du får BSOD?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
ChrisserZ
Bruger Aspirant
11-02-2020 18:25

Rapporter til Admin
Har ikke oplevet problemet hele dagen i dag efter at sat hastigheden på ramene ned fra 3200 til 2133MHz, så er Mobo eller ram skyld i det?
--
Slikachu is the way!
#4
Mr. WoLF
Guru
11-02-2020 18:27

Rapporter til Admin
Mobo og ram info? Hvilke slot har du sat ram i?
--
#5
ChrisserZ
Bruger Aspirant
11-02-2020 18:39

Rapporter til Admin
Gigabyte B450 Aorus Elite G.skill Sniper X 2x8gb 3200MHz Ram er sat i slot 4 og 3. Mon ikke det er mobo der er problemet?
--
Slikachu is the way!
#6
Mr. WoLF
Guru
11-02-2020 18:44

Rapporter til Admin
Hvis det er stabil med 2133 så update BIOS. Se mobo manual om det er rigtig slot de er i før du slår xmp til
--
#7
Wut
Ultra Supporter
11-02-2020 18:52

Rapporter til Admin
#5 Manualen anbefaler de slot der hedder DDR4-1 og DDR4-2 De er ikke nummereret 1 2 3 4. Check lige manualen igen ;-)
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#8
ChrisserZ
Bruger Aspirant
11-02-2020 19:23

Rapporter til Admin
I manualen siger den ved 2 moduler i brug skal de sidde i 4 og 3 eller 2 og 1 Slotsene på mobo står sådan her: 4-2-3-1 (Mine ram sidder i 4 og 3) Så ram er sat rigtigt i, men kan ikke køre XMP profile 1 på 3200mhz(irql_not_less_or_equal), kun 2133mhz så er mobo eller ram problemet her?
--
Slikachu is the way!
--
Sidst redigeret 11-02-2020 19:23
#9
Wut
Ultra Supporter
11-02-2020 19:59

Rapporter til Admin
#9 Hvis du læser fodnoten så anbefaler de ddr4-1 og ddr4-2. Hvad sker der med kun den ene stang i og med XMP? Har du prøvet at køre memtest86 med hhv 1 og 2 stænger? #edit Det er på side 10: Due to CPU limitations, read the following guidelines before installing the memory in Dual Channel mode.1. Dual Channel mode cannot be enabled if only one memory module is installed.2. When enabling Dual Channelmode with two or fourmemorymodules, it is recommended thatmemoryof the same capacity, brand, speed, and chips be used. For optimum performance, when enabling Dual Channel mode with two memory modules, we recommend that you install them in the DDR4_1and DDR4_2 sockets.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 11-02-2020 20:02
#10
ChrisserZ
Bruger Aspirant
11-02-2020 23:33

Rapporter til Admin
Har tjekket det meste nu, kan køre begge ram sticks hver for sig i XMP, men ikke sammen i XMP på 3200mhz lige meget hvor i slotsene jeg placerer ram'ene. (De kan godt sammen på default, der er 2133Mhz) Så spørger igen er det ramene den er galt med eller bundkortet og bios update vil ikke hjælpe vel? Bios version lige nu F4.2
--
Slikachu is the way!
--
Sidst redigeret 11-02-2020 23:37
#11
Mr. WoLF
Guru
11-02-2020 23:36

Rapporter til Admin
Har du lavet BIOS update med ram på 2133 hvor system er stabilt?
--
#12
ChrisserZ
Bruger Aspirant
11-02-2020 23:37

Rapporter til Admin
Systemet kører stabilt på 2133Mhz uden problemer. Systemet kører stabilt på 3200Mhz når der kun er 1 ram stick i. Kan altså ikke køre 3200MHz med begge ram sticks på samme tid Hvordan lave bios update?
--
Slikachu is the way!
--
Sidst redigeret 11-02-2020 23:38
#13
ChrisserZ
Bruger Aspirant
11-02-2020 23:54

Rapporter til Admin
Fik lige denne efter en hel dag med stabilt system: ATTEMPTED EXECUTE OF NOEXECUTE MEMORY. Må vel prøve nyeste Bios og Hvis det ikke hjælper sender jeg ramene tilbage som defekt måske skulle jeg også sende mobo tilbage
--
Slikachu is the way!
#14
Mr. WoLF
Guru
11-02-2020 23:57

Rapporter til Admin
#13 Du må helst ikke update BIOS når system er ustabil. Du må prøve med 1x ram, clear CMOS og se om du kan få system med kun 1x ram
--
#15
Zultan83
Ny på siden
11-02-2020 23:59

Rapporter til Admin
Har du sørget for at hente alle opdateringer til Windows efter geninstallering?
--
#16
7430
Maxi Nørd
12-02-2020 08:49

Rapporter til Admin
Vil netop sige når vi snakker ryzen er det pinligt nødvendigt opdatere sin bios som det første
--
jep jep
#17
IAmAkiro
Juniorbruger
12-02-2020 12:56

Rapporter til Admin
Giver #16 ret, Ryzen skal opdateres.
--
Ryzen 1700 - Strix O8G 1070 - G.Skill FlareX 14-14-14-34/3200 (16) X370SLI Plus
#18
ChrisserZ
Juniorbruger
12-02-2020 16:49

Rapporter til Admin
har prøvet diverse videoer på nettet, men hver gang jeg putter filerne på usb kan den ikke findes under Q-flash:( Skal jeg formatere min usb på en bestemt måde? Skal det være NTFS? Kører F41 lige nu af bios version. I følge deres hjemmeside skal jeg downgrade til F32, eller skal jeg bare gå direkte til F51
--
Slikachu is the way!
--
Sidst redigeret 12-02-2020 16:53
#19
ChrisserZ
Juniorbruger
12-02-2020 17:26

Rapporter til Admin
Et problem mere. Min Gpu har kun en fan til at spinne i spil som Sea og thieves, hvor den rammer de 75-80 grader, men når kortet sidder i det nederst slot så virker begge fans og rammer Maks 66 grader Så er det stadig et bios/opdaterings problem?
--
Slikachu is the way!
#20
PeterAA
Guru
13-02-2020 08:20

Rapporter til Admin
RAM skal sidde i slot 2 og 4, talt fra venstre.
--
4960X, Rampage IV, GTX1080Ti, 16GB RAM, SAMS 500GB SSD, RM850, Air 540 NH-U12P, .......LG 34UM95-P..
--
Sidst redigeret 13-02-2020 08:22
#21
ChrisserZ
Juniorbruger
13-02-2020 23:02

Rapporter til Admin
#20 Rækkefølgen på bundkortet siger sådan her fra venstre: 4_2_3_1 Mine to sticks sidder i 2 og 1. Oplever ikke lige problemer med ram på 3200mhz efter bios update, men har stadig problemer med at spil crasher efter 30min til flere timer efter gaming:(
--
Slikachu is the way!
#22
korshoej
Ny på siden
14-02-2020 09:01

Rapporter til Admin
Jeg har lige bygget med dette bundort for en ven med nøjagtig samme problem. Det viste sig, at er der en fejl i XMP profilen i bios, hvor man er nød til manuelt at ændre DRAM voltage til 1.35v fra 1.20v. Så XMP profile 1 samt ændre DRAM voltage til 1.35v. Dog så virkede det ikke i første omgang. Jeg ændte med at skifte mine g.skill ram til Corsair Vengeance LPX DDR4-3200 C16 BK DC - 16GB i slot (CPU - I - I), disse var ligeledes testet på bundkortets support liste. Nu kører systemet fejlrit. Steps: Clear CMOS Nye ram win10 clean install nyeste drivers og bios XMP profile 1 og sæt DRAM voltage til 1.35v Håber dette hjælper. DETTE ER TESTET PÅ BIOS version F50
--
Sidst redigeret 14-02-2020 09:04
#23
ChrisserZ
Juniorbruger
15-02-2020 22:53

Rapporter til Admin
Tak for hjælpen. Endte med at sende Bundkort og ram retur til hvor jeg købte det, som en RMA sag;)
--
Slikachu is the way!

Opret svar til indlægget: Nybygget pc med problemer

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning