Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Mobil aircon

Af Monster Supporter Wut | 10-08-2020 09:05 | 1442 visninger | 14 svar, hop til seneste
Hey drenge Jeg købte i går en mobil aircon til kontoret/børneværelserne. Den fungerer sådan delvist godt. Der kommer godt nok kold luft ud, men huset bliver ikke rigtigt kølet ret meget. Det viser sig, at den jo puster ret meget varm luft ud af en aftræksslange, og så må der jo komme lige så mange liter luft ind udefra. Dvs den køler inde i rummet, men der kommer hele tiden masser af varm luft ind udefra. Så temperaturen er kun lavere så længe den kører, og kun lige lokalt omkring den. Jeg havde håbet at tænde den nogle timer inden vi går i seng, og køle soveværelset/børneværelserne lidt ned, og så slukke for den støjende maskine. Det dur altså ikke (eller?). Jeg tænker lidt at lave en plade til vinduet og skrue aftræksslangen fast i den. Men så skal jeg jo også have en ny slange til at lede luft fra vinduet hen til indsuget på airconnen... ellers får jeg jo det samme træk som før. Man kan bare ikke rigtigt sætte endnu en slange fast på maskinen. Har nogen af jer rodet med sådan noget her? En varmepumpe med udedel ville selvfølgelig være smart, men så kan man jo ikke flytte den rundt i huset.
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]

--
Sidst redigeret 10-08-2020 09:07
#1
jaco2105
Ultrabruger
10-08-2020 09:13

Rapporter til Admin
Du kan købe det færdiglavet. Eksempel: https://www.trotec24.dk[...]
--
#2
ToFFo
Guru
10-08-2020 09:14

Rapporter til Admin
Ja en aircondition blæser varm luft ud. Ligesom den skal. Du kan lave noget selv til vinduet eller du kan købe en som denne: https://www.jemogfix.dk[...] Ellers kan de findes på Amazon: https://www.amazon.de[...]
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 10-08-2020 09:17
#3
Wut
Monster Supporter
10-08-2020 09:19

Rapporter til Admin
#1 #2 De to ting der hjælper jo ikke på problemet. Problemet er jo (som jeg skrev), at der kommer lige så meget luft ind, som der bliver pustet ud. Så netto-effekten er meget lille. Jeg kan godt sætte sådan en membran på dér, så kommer der ikke luft ind i kontoret. Men så kommer luften jo ind et andet sted i huset og trækker varme igennem huset og tilbage ind i kontoret. Så den køler reelt ikke huset ned udover lige rundt omkring maskinen. Det jeg spørger efter er, om nogen har erfaring med at gøre noget ved det? Altså... enten tænkte jeg at stille maskinen udenfor, og så sætte en slange på til at blæse den kolde luft ind i huset. Eller trække to slanger, så der er til ind- og udsugning samtidig. Men, uanset hvad, så bliver det lidt noget biks. At have maskinen stående udenfor fylder maskinen med insekter og larmer for naboerne. Og trække to slanger kunne jeg måske godt, men så skal der fikumdikkes ret meget med at få den anden slange til at sidde fast på maskinen. Hmm....
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]
--
Sidst redigeret 10-08-2020 09:21
#4
Bræk-Jan
Gæst
10-08-2020 09:23

Rapporter til Admin
#3 Hvis du får lukket vinduet til virker den fint. Der kommer ikke nødvendigvis ligeså meget luft ind, som ud. Bor du i en gammel skude med sprækker så ja, ellers kan jeg anbefale at få isoleret og tætnet huset, også smide noget ventilation op. Vi bor i en villa på 173 kvm fra 2019, vi har en varmepumpe i køkken/stue og 2 mobil-aircon på kontor og soveværelse. Det virker fortrinligt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
ToFFo
Guru
10-08-2020 09:25

Rapporter til Admin
#3 - Jeg skal lige være sikker her. Du mener der kommer ligeså meget luft ind af vinduet (ved almindeligt træk) ved at du sætter aftræksslangen ud af vinduet, i en af de "adaptere" vi linker til? Hele pointen med de adaptere er jo at det eneste der stikker ud af vinduet er aftræksslangen. Så der ikke kommer varm luft ind gennem vinduet udefra, fordi "adapteren" sidder i klemme i vinduet, og blokerer for at der kommer varm luft ind igen. Dine vinduer skal være temmelig utætte før der kommer varm luft ind igen. Jeg tror det der virker bedst er en adapter af plast, fremfor dem af stof. Det kan være dem af stof også virker, men kunne ikke forestille mig de er ligeså gode. Ellers må du have fat i en rumkøler i stedet for. En af de der ventilatorer, hvor der er en vandtank i bunden, som man fylder med vand, og køle elementer fra fryseren. Der kommer ikke varm luft ud af sådan en. Men de er fucking elendige. Jeg har spildt 600kr på sådan en. Det virker ikke en skid. Måske hvis man køler et rum på 5kvm. Men ellers ikke.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 10-08-2020 09:27
#6
Wut
Monster Supporter
10-08-2020 10:08

Rapporter til Admin
#4 Der kommer ikke nødvendigvis ligeså meget luft ind, som ud. Hvis man kontinuert pumper mere luft ud, end der kommer ind, så står rummet til slut i vakuum. #5 Hele pointen med de adaptere er jo at det eneste der stikker ud af vinduet er aftræksslangen. Så der ikke kommer varm luft ind gennem vinduet udefra, fordi "adapteren" sidder i klemme i vinduet, og blokerer for at der kommer varm luft ind igen. Luften vil jo komme ind igen. Ellers suger man jo huset tomt for luft. Enten via emhætte, sprækker i murværket, udluftnings-riste/kanaler, lister, døre, vinduer, whatever. Luften vil komme ind igen for at trykudligne. Om det så kommer direkte ind af vinduet, eller ind via f.eks. emhætten og trækker igennem huset er ligegyldigt. Energibalancen er den samme. Jeg puster X liter 40 grader varm luft ud, og får X liter (msåke) 30 grader varm luft ind igen. Så netto-effekten er minimal. Den eneste løsning, jeg kan se, er at lave et 2-slange system, hvor jeg trækker luft ind udefra til at køle den varme side af veksleren i airconnen. Dermed er der intet træk igennem huset, og jeg får den fulde netto-afkøling af huset. Jeg må tilskære en plade og finde en slange mere. Det er nok løsningen.
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]
#7
Mr. WoLF
Guru
10-08-2020 10:15

Rapporter til Admin
Min bror bruger mobil aircondition med udtræk ud af vindueskarm, det spiller bare. Forstår ikke den problemstilling du ser?
--
#8
Wut
Monster Supporter
10-08-2020 10:18

Rapporter til Admin
Tråden kan lukkes.
--
Ignorér tågehorn: https://www.hardwareonline.dk[...] Sneak peek indlæg: https://hamdenkloge.dk[...]
#9
ToFFo
Guru
10-08-2020 10:24

Rapporter til Admin
#6 - Jeg tror du overdriver en mobil airconditions sugeevne en lille smule. Folk med aircondition verden over har ikke det problem :P
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 10-08-2020 10:24
#10
Bræk-Jan
Gæst
10-08-2020 10:36

Rapporter til Admin
#6 Ja? Helt normalt i huse. Hvis vi tænder emhætten uden at åbne et vindue først bliver det stort set umuligt at åbne bagefter, pga undertryk. På samme måde laver en mobil-aircon undertryk, det er helt normalt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
munk9000
Semibruger
10-08-2020 11:25

Rapporter til Admin
Den lange forklaring på hvorfor aircon med én slange ikke har høj effektivitet https://www.youtube.com[...] Den luft som kommer ud af slangen skal komme fra et eller andet sted. Dvs. enten henter du varm udeluft direkte ind i samme rum eller du trækker luft fra andre rum i huset der så igen trækker luft ind udefra. De bedste anlæg er de fastmonterede med hhv inde og ude-del Derefter kommer split-anlæg der sidder i vinduet. Bruges mest i USA Du kan få mobile aircons med 2 slanger der fungerer som en split-enhed og sidst kommer så de mobile med én slange. Eneste mulighed for væsentligt at forbedre ydelsen på disse er at bygge en kasse omkring bunden af den og sætte en blæser + slange til denne så du laver et lukket kredsløb til udeluften.
--
#13
alfaman
Monsterbruger
10-08-2020 13:14

Rapporter til Admin
Der er godt nok mange af jer, som ikke forstår hvordan enkeltslange aircondition maskiner virker. WUT forklarer det ellers fint. Prøv at se 10 sekunder fra den her video: https://youtu.be[...] Han kan ikke lukke døren, fordi der bliver trukket så meget luft fra tilstødende lokale. Hvor kommer den luft fra? Ja som WUT skrev, fra andre dele af huset som er varme, og i sidste ende ude fra gennem emhætte, udluftning på wc, utætte vinduer osv osv..
--
Mvh Anders
#14
Deka-Hanne
Gæst
10-08-2020 15:37

Rapporter til Admin
#13 Ja, det er korrekt at effekten kan være nedsat lokalt hvis man bor i et gammelt utæt hus. Holder man dog dørene lukket og bruger en skærm i vinduet ved flexslangen, kan de fleste nu levere gode resultater.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#15
Muko-Lukas
Gæst
10-08-2020 16:14

Rapporter til Admin
#14 men hvor hiver den så luft fra? Hvis du lukker rummet helt til og sætter en kraftig blæser til at sende alt luften i rummet ud. Så vil der enten komme vakuum eller blæseren vil ikke kunne blæse varm luft ud. Så vil rummet ikke blive mere køligt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Mobil aircon

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE