Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Termostat til gulvvarme

Af Guru Dragonheart | 14-09-2020 22:37 | 509 visninger | 10 svar, hop til seneste
Hej gutter! Jeg skal finde et system med føler/justering og elektrisk ventil til at styre gulvvarme . men hvor ventilen sidder i et andet rum. Hvad bruger man normalt til det ? Kan ikke rigtig finde ud af det oh detr skal ikke være noget man skal styre fra smartphone
--
#1
Wut
Elite Supporter
14-09-2020 23:10

Rapporter til Admin
Du skal vel have en komplet styring med pumpe telestater rumfølere osv. Eksempel https://www.vvs-eksperten.dk[...] Hvis du har dele af det så kan du jo supplere med bare ventiler telestater og følere.
--
Sidst redigeret 14-09-2020 23:14
#2
Dragonheart
Guru
14-09-2020 23:20

Rapporter til Admin
#1 Lige nu er gulvvarmen tilsluttet samme pumpe som reten af centralvarmen(radiatorer). Termostaterne til gulvvarmen (3 rum) sidder bare i varmeskat hvilket jo ikke er smart da de så alle 3 reguleres af temperaturen i skabet. Så tænkte en trådløs rumføler og så en telestat for hver ventil ?
--
#3
bzRo
Mega Supporter
15-09-2020 10:06

Rapporter til Admin
Vi har gulvvarme styring fra Uponor. En controller ude i varmeskabet, samt 5 termostater (1 til hver gulv-varme-zone) som disse: https://www.billigvvs.dk[...] Ikke noget "smart-dakke-dak" eller noget, bare helt gammelt trådløs teknologi, og simpel termostat (graderne kan styres i 0.5 grads intervaller, thats it). Er lige flyttet ind i huset i maj, så har kun brugt det meget sparsomt, da varmen blev slukket ret hurtigt efter. Så skal ikke kunne sige om der findes noget bedre, men det virker i hvert fald fint indtil videre.
--
Sidst redigeret 15-09-2020 10:08
#4
Wut
Elite Supporter
15-09-2020 10:51

Rapporter til Admin
#2 Dvs fremløbstemperaturen til radiatorerne og gulvvarmen er den samme? Det vil jeg bestemt ikke anbefale. Radiatorer afgiver ikke meget varme under 40 grader, og gulvvarme kan slet ikke holde til 40 grader - eller du får meget svingende temperaturer og dårlig udnyttelse af varmen. Har du trægulve? I så fald er det helt galt, da træ slet ikke kan holde til svingende og høje temperaturer. Den "rigtige" løsning vil være en styring som jeg linkede til i #1. Så indstiller du fremløbet fra den første pumpe/veksler til f.eks. 45 grader, og så blander den nye styring temperaturen ned til det varmebehov, du har på tidspunktet. Så 3 telestater og trådløse rumfølere, så kan du styre rummene uafhængigt (hvilket også er et lovkrav).
--
#5
stallemanden
HOL Moderator
15-09-2020 11:03

Rapporter til Admin
#2 Er du sikker på, at det er termostater, og ikke "bare" flow styring du har på dine kredse? Man styrer, som #4 nævner, normalt fremløbstemperaturen fælles for kredsene, og bestemmer så "bare" det flow der skal afsted. Rum følerne i fx. #1 fortæller også "bare" telestaten, at den skal åbne. Ikke hvor meget, eller hvilken temperatur der skal afsted.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#6
Dragonheart
Guru
15-09-2020 12:44

Rapporter til Admin
#3 Det vil jeg lige se på :-) #4 Ja. ud af varmeveksleren løber rør til centralvarmen - radiatorer og de 3x gulvvarme. Det er lavet engang i 1998-1999 tror jeg if med rnovation og ønske om gulvvarme i nogle rum. Hmm. ok. 3 telestater og trådløse rumfølere - tjek :-) Nogle specifikke anbefalinger uden det koster en bondegård ? Alle 3 kredse er i flisegulv. #5 Termostater er da, så vidt jeg har lært i vand/varme-systemer, blot en betegnelse for en ventil der åbner og lukker ved en bestemt temperatur. Fremløbstemperaturen for hele centralvarmen er fx 45 grader og hver termostat ved hver radiator åbner og lukker så afhængig af temperatur i rummet. Ligeledes åbnerlukker termostater for de 3 gulvvarmekredse med termostater. Men da disse pt er i varmeskabet og derfor ikke reagerer på temperaturen i rummene virker det ikke ordentligt. Det var meningen der skulle noget trådløst på denang det blwv bygget - men det kom der aldrig
--
#7
Dragonheart
Guru
15-09-2020 13:09

Rapporter til Admin
En lille update De 3 rum med gulvvarme er 9m2 +8m2 + 6m2 og flow til kredsene styres med returtermostat (kiggede noter fra renoveringen igennem) Har snakket med VVSer der siger det er helt normalt at gøre det sådan i små rum når det kun er en så begrænset del af en større bolig selvom det ikke er optimalt. Ellers vil man normalt i dag lave seperat blandesløfte og pumpe til gulvvarmen som i også er inde på. Da den modsat radatorerne kræver høj cirkulation men lavere temperatur. Og det kunne man altid få sat til senere (ihvertfald i de 2 rum i stuen) Så vi er tilbage til 3 telestater og 3 rumfølere. Tager gerne imod flere anbfalimger :-)
--
Sidst redigeret 15-09-2020 13:11
#8
Wut
Elite Supporter
15-09-2020 13:10

Rapporter til Admin
#6 Jeg tør næsten vædde på, at du har ret svingende gulvtemperatur og rumtemperatur, når du kører 45 grader varmt vand ud i gulvene. Jeg vil klart anbefale dig at blande vandet ned og have seperate rumfølere. Jeg plejer at justere fremløbet så langt ned som muligt, for at få den bedste udnyttelse af varmen, og den mest jævne temperatur i gulvene. I efteråret kører jeg 26-28 grader varmt vand ud i gulvene, og så skruer fremløbstemperaturen op i løbet af vinteren. Max for os er 34 grader, når det er rigtigt koldt. Det er på grænsen til, hvad vores parketgulve kan tåle (nok lidt over faktisk). Jeg justerer det så lavt, at mindst 1 af gulvene står med åbne ventiler hele tiden. Så får man mest muligt "åben"-tid på ventilerne, og dermed den mest jævne temperatur i gulvene. #Edit: Ok, så det ret små rum. Så kunne det måske nok gå bare med følere, en kontrolboks og telestater. Men hvis du lige glemmer et åbent vindue, og det er koldt, så kommer der fantastisk meget varme ud i gulvet, specielt hvis fremløbet er sat højt her om vinteren. ;)
--
Sidst redigeret 15-09-2020 13:11
#9
Dragonheart
Guru
15-09-2020 13:15

Rapporter til Admin
#8 Jeg er med på det ville være det optimale ja. Men det rækker økonomien desværre ikke til for det par jeg hjælper :-) Oprindeligt blev den nuværende løsning valgt fordi der ikker er plads i varmeskabet til blandesløfte og pumpe tænker jeg.. for det er godt nok ikke meget plads. Det er ikke opholdrum men toiletter og bryggers. Så pt tænker jeg ikke at en svingende temp gør så meget. Bare fusserne er varme :-) Men seperate rumfølere er stadig et must tænker jeg
--
#10
Dragonheart
Guru
15-09-2020 14:01

Rapporter til Admin
Til andre der skulle løb ind i tilsvatende: https://installator.dk[...]
--

Opret svar til indlægget: Termostat til gulvvarme

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning