Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

Hvordan sættes rgb op på overskuelig måde?

Af Mega Nørd Toft123 | 20-09-2020 12:38 | 362 visninger | 5 svar, hop til seneste
Jeg skal bygge en flashy pc til min søns kammerat. Planen indtil nu har været, at den skal have en NZXT Kraken aio-køler i. Der skal selvfølgelig nogle rgb blæsere på. Umiddelbart virkede det som en ret nem sag, men efter at have læst op på det, kan jeg se, at der er mange standarder, der bruger forskellig software. Der sidder en A-rgb port på bundkortet, så jeg går ud fra, at indstillingerne kan ordnes via bios, hvis jeg slutter blæserne til den, men så skal cpu-kølerens kølehoved styres via software for sig selv, og så går lidt af idéen af det. Senest har jeg set en video om at konvertere A-rgb headers til Corsair headers og lade alt blive styret via Corsairs software. Det kræver en Corsair køler, men hvis det er en mere helstøbt løsning, går jeg gerne den vej i stedet. Har nogen tips til en god, helstøbt løsning? Det eneste, jeg har indtil videre, er bundkortet med header på. Køler og blæsere er ikke købt ind endnu.
--
The piano has been drinking - not me

--
Sidst redigeret 20-09-2020 12:38
#1
waskustobaskus
Semi Nørd
20-09-2020 13:01

Rapporter til Admin
De eneste du kan styre fra bios er om rgb skal være tændt eller slukket. Vær opmærksom på at der er 2 slag rgb headers på bundkort. Nogen har begge 2 andre kun den ene. Det er rimlig nemt at arbejde med og de fleste bundkort kommer med software til at styre det.
--
#2
Toft123
Mega Nørd
20-09-2020 13:26

Rapporter til Admin
#1 Det vil sige, at hvis man vil styre al rgb fra ét stykke software, skal der en hub og eventuelt convertere til?
--
The piano has been drinking - not me
#3
waskustobaskus
Semi Nørd
20-09-2020 14:25

Rapporter til Admin
jeg bruger en rgb hub fra Phanteks, hvor alt mit rgb går igennem. Det styre jeg så via softwaren som kom med mit gigabyte bundkort.
--
#4
Toft123
Mega Nørd
20-09-2020 14:53

Rapporter til Admin
Jeg sidder med et Asrock bundkort, der har både 3- og 4-pins rgb, så der er heldigvis åbent for muligheder. I skrivende stund overvejer jeg både at købe en Corsair H100i og en Kraken x53. Umiddelbart virker Kraken til at være det letteste valg, hvis jeg vil installere andet end Corsair blæsere. På den måde kan jeg (måske) undgå en hub og via en splitter styre rgb til alle tre 120mm blæsere samt pumpens egen rgb gennem Cam software. Så kommer jeg ikke til at bruge bundkortets stik, men har til gengæld alt samlet i ét stykke software. Er det en smart/overskuelig måde at gøre det på?
--
The piano has been drinking - not me
#5
Toft123
Mega Nørd
20-09-2020 17:00

Rapporter til Admin
Jeg lukker den bare her og forsøger mig frem til en løsning. Tak for input Waskustobaskus.
--
The piano has been drinking - not me

Opret svar til indlægget: Hvordan sættes rgb op på overskuelig måde?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning