Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Generel hardware

16GB RAM reserveret til "iGFX Multi monitor"

Af Elitebruger Augustin | 12-10-2020 18:27 | 517 visninger | 7 svar, hop til seneste
Hej jeg har en (custom) computer med en Ryzen 5 3600 og et billigt mini ATX "ASUS B450M-A" som bundkort, den har 32GB RAM (2400MHz) installeret men BIOSen viser kun at der er 2 styks RAM blokke i "DIMM_B1" og "DIMM_B2", Men hvis jeg starter den op, så viser den i systemet at jeg har 32GB installeret, men kun 16GB "kan bruges", og 16GB er "hardware reseveret" til et onboard grafikkort. Jeg bruger ikke onboard grafik og CPU'en har slet ikke et onboard grafikkort. Jeg har prøvet det her men det kan jeg ikke få til at virke, da den ikke vil lade mig komme ind i den menu fordi min CPU ikke har onboard grafik, eller så kan jeg bare ikke finde den. https://www.youtube.com[...] Der er 4 RAM blokke installeret i alt. Er det mit billige og sikkert dårlige bundkort som bare ikke virker? Jeg tror umiddelbart at det er et software problem, men jeg har den nyeste BIOS installeret (2203) Jeg har fundet et sted i BIOSen som siger at 16GB er reserveret til "iGFX Multi monitor".
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD

--
Sidst redigeret 12-10-2020 18:28
#1
Augustin
Elitebruger
12-10-2020 18:35

Rapporter til Admin
Burde nok tilføjes, at jeg mener at det har virket før. Har fundet ud af at den slet ikke starter hvis jeg kun har RAM i de 2 første RAM sider Altså [X][][X][] = så starter den men den siger at 8GB er hardware reserveret [X][X][][] = så starter den ikke men genstarter igen efter ~15 sekunder. [][][X][X] = så starter den og siger 16GB er installeret, og at de alle kan bruges. X = mine RAM
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD
--
Sidst redigeret 12-10-2020 18:40
#2
Jesperdb
Gigabruger
12-10-2020 19:27

Rapporter til Admin
Det lyder som om at du har reserveret 16GB til din Onboard GPU i BIOS :)
--
#3
Augustin
Elitebruger
12-10-2020 19:40

Rapporter til Admin
#2, problemet lander at indstillingen er "grået ud" så jeg kan ikke sætte den ned fra 16GB, når jeg kun har de 2 RAM blokke i slot: ([][][X][X]) så er den grået ud, men på "auto" og ikke "16GB".
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD
#4
Augustin
Elitebruger
12-10-2020 20:13

Rapporter til Admin
1 blok i "DIMM_A1" altså den første "port", så starter den slet ikke up, den bliver bare ved med at genstarte, der skal være en blok i DIMM_A1 og DIMM_B1 (Port 1 og port 3) for at den starter, men så bruger den kun 8GB.
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD
--
Sidst redigeret 12-10-2020 20:14
#5
Augustin
Elitebruger
13-10-2020 00:07

Rapporter til Admin
Nedgraderde min BIOS samt CMOS reset og nu er den tilbage på hvad den var før [X][X][X][X] - PC'en starter Installed: 32GB (23.9GB Usable) Det er bedre end ingen ting. Min BIOS er fra April 2019. Det ser ud til at der er et problem med bundkortets south bridge eller så er RAMne ukompatible med AMD Ryzen på en eller anden måde.
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD
--
Sidst redigeret 13-10-2020 00:07
#6
Sven Bent
Ultra Nørd
13-10-2020 06:09

Rapporter til Admin
#5 lyder som om dine moduler eller slots har et problem med at kontakte ordenligt
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#7
Augustin
Elitebruger
13-10-2020 20:02

Rapporter til Admin
#6 intet problem der, det ser faktisk ud til at hele den ene RAM kanal ikke virker som den skal
--
Ryzen 5 3600 @ 3.6GHz GTX1060 6GB 32GB RAM @ 2400MHz 1500GB SSD

Opret svar til indlægget: 16GB RAM reserveret til "iGFX Multi monitor"

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login