Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Bundkort

8 røde lys b450m, alt virker?

Af Semi Supporter melchi0r | 07-04-2020 20:43 | 646 visninger | 8 svar, hop til seneste
Jeg har lige installeret mit nye B450M Mortar bundkort, samt et ryzen 3600 CPU. Til at starte med, når jeg tændte, var der ikke noget signal. Jeg prøvede derfor at flytte ram slots fra 2 og 4 til 1 og 3. Så virkede det, men nu kan jeg se at der er 8 lys på bagsiden af bundkortet der lyser konstant. Jeg kan kun se det, fordi jeg har sidepanelet taget af. Er det noget fancy halløj, eller fortæller det mig noget? Umiddelbart virker det som det skal, og lysene blinker ikke, de lyser bare konstat. Håber nogle kan hjælpe
--
Intel i5-7600K 3,8 ghz | 16GB ram | Gigabyte 5700 XT | Samsung 840 EVO 256 gb | MSI B250M MORTAR | CoolerMaster Silencio 352 (B) USB3.0 Micro-ATX
#1
aeolian
Juniorbruger
07-04-2020 21:02

Rapporter til Admin
Det er noget fancy RGB halløj som skal være der (også selvom man ikke er til RGB gøgl) så dit bundkort virker som det skal (nu). Du kan ikke slå det fra i BIOS men kun i Windows hvis du henter noget software fra MSI. Ellers er super godt bundkort.
--
Sidst redigeret 07-04-2020 21:03
#2
melchi0r
Semi Supporter
07-04-2020 21:07

Rapporter til Admin
Okay, det er jeg glad for. Et andet spørgsmål. Der er 4 ram slots i bundkortet, og ud fra 2 og 4 står der "first". Da jeg satte dem ned i 2 og 4, så fik jeg fejl, og skærmen tændte ikke. Da jeg så flyttede dem til 1 og 3, så virkede det. Jeg kan se at jeg har gjort det samme på mit gamle msi b250m bundkort. Det har muligvis også været derfor (kan dog ikke huske det, da det er flere år siden). Er det et problem msi har generelt eller hvad?
--
Intel i5-7600K 3,8 ghz | 16GB ram | Gigabyte 5700 XT | Samsung 840 EVO 256 gb | MSI B250M MORTAR | CoolerMaster Silencio 352 (B) USB3.0 Micro-ATX
#3
wazer^
Semi Nørd
07-04-2020 21:20

Rapporter til Admin
#2 hvis du læste i din manual så er jeg sikker på der står lige præcis det som AMD altid været.. Så A2 for single A2 + B2 for dual og alle for quad. eller sagt fra venstre til højre 2 for single, 2+4 for dual og alle for quad.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#4
melchi0r
Semi Supporter
07-04-2020 21:41

Rapporter til Admin
#3 Det der kan mit hoved ikke forstå lige nu. Men jeg har flyttet dem til 1 og 3 og nu virker det, men der står bare "first" ved 2 og 4, hvilket undrer mig
--
Intel i5-7600K 3,8 ghz | 16GB ram | Gigabyte 5700 XT | Samsung 840 EVO 256 gb | MSI B250M MORTAR | CoolerMaster Silencio 352 (B) USB3.0 Micro-ATX
#5
wazer^
Semi Nørd
07-04-2020 21:44

Rapporter til Admin
#4 https://i.imgur.com[...]
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#6
melchi0r
Semi Supporter
07-04-2020 21:47

Rapporter til Admin
#5 Nemlig, den viser 2 og 4, som der også står på bundkortet, men der virkede det ikke. Så satte jeg det i 1 og 3, og nu virker det :)
--
Intel i5-7600K 3,8 ghz | 16GB ram | Gigabyte 5700 XT | Samsung 840 EVO 256 gb | MSI B250M MORTAR | CoolerMaster Silencio 352 (B) USB3.0 Micro-ATX
#7
wazer^
Semi Nørd
07-04-2020 23:11

Rapporter til Admin
#6 Dine ram har nok ikke sat ordenligt da du brugte 2 og 4, støv og hår kan også påvirke det, prøv igen. Ellers er det er problem memory buss på bundkortet og eller memory controller på cpu hvilket måske virker fint nok for dig lige nu, men kan måske lave mere skade senere på din lagring af data. Dog kan en bios også påvirke, sørg altid for at have den nyeste på ryzen produkter. gen1 til gen3 har haft mange problemer og børnefejl er mere eller mindre fixet.
--
if ( $life( $me ) == $null ) { getLife( $me ) | halt }
#8
Akasut
Guru
08-04-2020 00:29

Rapporter til Admin
Der køres ikke quad-channel bare fordi man populater alle 4 DIMM slots. Bundkortet har stadig kun dualchannel arkitektur. Quad channel findes typisk på HEDT segment (8 DIMMs), førhen i tiden tripple-channel (6 DIMMS) og fungerer i princip ligesom DC når man populater slots. Typisk er det 2+4, men har set flere tilfælde fra tråde her på HOL hvor bundkortet bedre ville acceptere XMP profiler/RAM hvis folk benyttede 1+3 istedet for. Måske bare IMC på CPU, eller bundkort producent byttet rundt på channels og glemt at ændre manual for at reflektere dette. Der er ihvertfald ikke forskel, det er også DC operation.
--

Opret svar til indlægget: 8 røde lys b450m, alt virker?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning