Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Brancheskift

Af Gæst Sbergy | 13-07-2021 10:01 | 908 visninger | 17 svar, hop til seneste
Hej, Jeg går med seriøse overvejelser om at skifte branche. Jeg er uddannet pædagog, men kunne godt tænke mig at prøve noget andet, da jeg har fået en øget interesse inden for IT-området. Lige nu undersøger jeg markedet for hvad der af muligheder, og der er tonsvis af muligheder. Jeg havde en samtale med en virksomhed, der pointerede at det vigtigt at jeg først finder ud af hvad jeg godt kunne tænke mig at lave indenfor it-branchen. Har dog ingen erfaring indenfor området. Jeg synes det er svært at vælge. Har i nogle gode forslag? Er der egentlig mulighed for at få foden indenfor hos en virksomhed, hvor man kan blive oplært? Måske trainee?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
efilNET
Super Nørd
13-07-2021 10:07

Rapporter til Admin
Du giver os ingen ting at arbejde med. 1. Hvad er IT for dig? 2. Hvad er det ud godt kan lide ved IT? 3. Hvad kan du allerede indenfor IT? 4. Der findes et hav af uddannelser. Dine muligheder for at "få foden indenfor" afhænger af hvad du allerede kan tilbyde virksomheden.
--
#2
fisk7aal
Junior Supporter
13-07-2021 11:30

Rapporter til Admin
Det er et elendigt råd du har fået fra den virksomhed. Du peger selv på grundene hvorfor. #1 Er inde på noget af det rigtige. Jeg ville angribe den fra en anden vinkel. 1: HW eller SW? Begge dele er vel IT 2: Udvikling, support eller salg? 3: Forbruger eller B2B? 4: Niveau. Du har jo en studentereksamen, så kan du frit vælge. Skriv noget mere her inde. Der er mange der har et godt overblik over SW uddannelserne. Jeg ved lidt om HW uddannelserne.
--
#3
mbm
Supporter
13-07-2021 12:00

Rapporter til Admin
#0 du skriver det er svært at "vælge" så lyder det som om du har fået masser af jobtilbud!
--
#4
Sbergy
Gæst
13-07-2021 13:18

Rapporter til Admin
#2 Nu er jeg på udebane - hvad er HW og SW, men synes det er nogle gode råd i kommer med. #3 Har ikke fået nogle jobstilbud :D Det jeg mener med “det er at svært at vælge” er at jeg har lidt problemer med at finde ud hvor jeg skal starte.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
NeoLite
Junior Supporter
13-07-2021 13:20

Rapporter til Admin
#4 Når du har fundet ud af hvad HW og SW betyder så er du et skridt på vejen :)
--
#6
Sbergy
Gæst
13-07-2021 13:31

Rapporter til Admin
#5 Den skulle lige inde og vende :) Det betyder Hardware og Software
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7
nuxx
Guru
13-07-2021 13:38

Rapporter til Admin
At sige du er interesseret i "IT Branchen" er lige så upræcist som at sige at du er interesseret i et "kreativt job" eller "en stilling i det offentlige"... Som udgangspunkt: Hvad er motivationen for brancheskiftet fra pædagog? Er du træt af mennesker? Er du træt af børn? Er du træt af lønnen? Er du træt jobbets (lave) prestigeniveau? Du har som udgangspunkt ingen værdi for en virksomhed eller grundlag for oplæring før du får noget basisviden... så kig på ITU eller DTU og se om der er nogle Bachelorkurser dér som virker interessante. Så kom tilbage og spørg evt. ind til hvilke stillinger en given uddannelsesretning du finder interessant evt. kunne føre til og mål dét op imod dine svar på mit første spørgsmål.
--
Main: i7-9700K, Z390i Strix, RTX3090 Strix, [email protected], Xproto ITX, 1TB 970EVO, SF750, 34" AW3418DW [email protected] Mobile: 15.4" MBP Retina 2017
#8
Einherje
Bruger
13-07-2021 14:13

Rapporter til Admin
Jeg synes det er svært at svare på. De fleste dygtige softwareudviklere jeg kender, har haft en udtalt interesse for programmering siden barnsben og programmerer meget i deres fritid, hvor de også løbende opsamler ny viden. Jeg er selv uddannet bibliotekar men har programmeret siden jeg fik min Commodore 64 og er derfor endt som softwareudvikler. Jeg tjener 60k i mit nuværende job på trods af en uddannelse der skyder totalt ved siden af min beskæftigelse. Af nyudklækkede programmører vil jeg sige, med fare for at få tæsk, at kandidater fra Datalogisk Institut på KU generelt virker mest fagligt velafrundede, så måske cand.scient.dat kan være vejen frem for dig. Hvis du vil rode med hardware kan f.eks. robotingeniør være en god indgang. Igen er det godt, hvis beskæftigelsen spiller ind i din interesse. Alt jeg selv ved om hardware er startet med at jeg havde behov for at skifte kondensatorer på min gamle Amiga 500. TLDR; Sørg for at dit karriereskifte spiller ind i dine interesser. Sådan bevarer du bedst en vedvarende nysgerrighed og skarphed i forhold til dit felt og du vil samtidig holde af at gå på arbejde.
--
#9
LgT
Mega Supporter
13-07-2021 14:21

Rapporter til Admin
Lad os nu være lidt fair ved Sbergy - de FLESTE i IT arbejder trods alt i software. Men hvad finder du spændende? At designe hjemmesider? At lave webshops? At blogge? At trække netværkskabler og lave firewall regler? At styre it projekter? Der findes også en række "blødere" IT roller At dokumentere og formidle hvordan man bruger "at fra Outlook og office, over til regnskabsprogrammer" Salg og support. Jeg vil ikke anbefale ITU / DTU medmindre du har undersøgt hvad du går ind til. - "Heldigvis" er studiepladserne lige fordelt, så du har god tid til at undersøge og tænke over hvad du vil.
--
#10
nuxx
Guru
13-07-2021 14:29

Rapporter til Admin
#9 Hvorfor vil du ikke anbefale ITU/DTU og i hvilket scenarie skulle han ikke have "undersøgt hvad han går ind til" før han søger en uddannelse... han kan jo alligevel først søge til foråret?
--
Main: i7-9700K, Z390i Strix, RTX3090 Strix, [email protected], Xproto ITX, 1TB 970EVO, SF750, 34" AW3418DW [email protected] Mobile: 15.4" MBP Retina 2017
#11
GetMeOutOfHere
Gæst
13-07-2021 14:43

Rapporter til Admin
Og så er der os der er "indenfor" og gerne vil ud. Jeg er software udvikler tjener omkring 50 + pension og goder. På en rigtig god arbejdsplads, med gode kolleger. Jeg er god til mit job, men det siger mig intet mere. Har været supporter/netværksteknikker tidligere, det gad jeg heller ikke. Har virkeligt lyst til at komme ud og stå ved en maskine på en fabrik, hvor jeg bare kan stoppe en pind ind i den ene ende, og lægge det der kommer ud i den anden ende på en palle. Når klokken så bliver 15, kan jeg tage hjem, uden at skulle spekulere over arbejde før jeg møder ind næste dag... Eneste problem er bare den levestandard man har vænnet sig til. Lønnen er formenligt ikke den samme som jeg har nu...
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
fisk7aal
Junior Supporter
13-07-2021 14:44

Rapporter til Admin
#9 Hvad er der i vejen med DTU / ITU? Nogle studier har vinteroptag. Sbergy, hvor i landet bor du?
--
#13
inckie
Guru
13-07-2021 14:51

Rapporter til Admin
Ro på folkens, man kan sagtens komme ind i IT-branchen, uden at have intresseret sig for computere siden sin barndom, men IT-branchen er altså mere end IT-stillinger. #0 Jeg havde en samtale med en virksomhed, der pointerede at det vigtigt at jeg først finder ud af hvad jeg godt kunne tænke mig at lave indenfor it-branchen. Har dog ingen erfaring indenfor området. Der er fra tid til anden indlæg herinde, som omhandler det samme og jeg skriver typisk noget ala dette hver gang: Jeg har altså endnu til dato ikke hørt om nogle der kommer ind fra gaden, bliver ansat i en decideret IT-stilling, hvor det forventes personen udføre decideret IT-opgaver, uden enten forudgående erfaring fra et lignende job, eller en decideret IT-uddannelse - jeg kan ikke læse ud fra det du skriver, om det er sådan du tænker, men så det hvert fald lige på plads :-) Hvis det er det, så er mit grundlæggende er at du skal overveje hvilken IT-uddannelse du gerne vil læse, også overveje om det giver mening for dig, der hvor du er i dit liv. Hvis ikke det skal være en decideret IT-stilling, så kunne du se om der findes en virksomheder, som levere eller udvikler fagspecifikke IT-løsninger eller software inden for pædogogik/læringsområdet, som netop kunne bruge en person med din baggrund (pædogog) på holdet - du kan jo bare sende uopfordret ansøgninger, hvis du ikke lige kan finde nogle åbne stillinger. Jeg har tidligere arbejdet i en virksomhed, som udvikler software inden for radiologi området, og der var da netop ansat/tilknyttet fagpersoner inden for området (radiografer/radiologer), i rådgivende roller. #0 Er der egentlig mulighed for at få foden indenfor hos en virksomhed, hvor man kan blive oplært? Måske trainee? Som direkte svar på spørgsmålet (hvis vi altså taler om et decideret IT-job), så er der den mulighed at tilmelde sig IT-erhvervsuddannelse, på en teknisk skole. Hvis du læser til IT-Supporter eller Datatekniker, så foregår en stor af uddannelsen, som elev i en virksomhed og er typisk orienteret imod IT-drift og kræver som sådan ikke andet end 9. klasses afgangseksamen og at man kan finde sig en læreplads (man skal selv søge en stilling, som IT-supporter elev eller Datatekniker elev i en virksomhed). https://www.tec.dk[...]
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#14
fisk7aal
Junior Supporter
13-07-2021 15:11

Rapporter til Admin
#13 Hvad er ideen med at tage en IT-Supporter eller Datatekniker når han allerede er student? Han kan starte direkte op en teknolog uddannelse hvis han ikke gidder niveauet på ingeniør eller CS.
--
Sidst redigeret 13-07-2021 15:11
#15
GumpDK
Elite Supporter
13-07-2021 15:28

Rapporter til Admin
#14 Ideen kunne være at man var lidt længere i sit liv end en "normal" studerende, så man har regninger til hus/bil/kone/børn/whatever, som gør at man ikke lige kan klare at være på SU i en årrække. Efter grundforløbet skal man i lære, dvs det giver lærlingeløn. Hvis man er over 25 år giver det en højere løn. Jeg gjorde det selv på den måde, og fra at være i produktionen ved Danfoss til at være i voksenlære der, der var ikke den store nedgang i lønnen.
--
#16
fisk7aal
Junior Supporter
13-07-2021 15:39

Rapporter til Admin
#15 God pointe! Den havde jeg ikke tænkt på.
--
#17
inckie
Guru
13-07-2021 15:51

Rapporter til Admin
#11 Jeg tror måske jeg kender følelsen, men jeg er ikke helt sikker på at "stå ved maskine" som du skriver, virkelig det som du ønsker dig. Jeg har haft forskellige IT-stillinger både "indenfor" IT-branchen og "udenfor" IT-branchen, samt nogle mellem perioder, hvor jeg forsøgt mig med mine egne startups og suppleret med "stå ved maskine" jobs. Min værste tid har været ansættelser "indenfor" IT-branchen i decideret IT-virksomheder/organisationer, hvor der kun var mennesker, der var ligesom mig selv, dog skrapt efterfulgt af "stå ved maskine" jobs. Der var som sådan intet galt med virksomhederne/kollegaerne, men jeg fandt ud af big corp/IT miljøer bare ikke er mig - jeg kom ofte til at tænke på forskellige scener fra Office Space i løbet af min dagligdag og synes generelt at mine kollegasamtalerne var røvsyge (samtalerne over frokosten handlede typisk om løbesko, mountainbikes, computer hardware eller bilkøb og privat økonomi). I øjeblikket er jeg ansat i en IT-stilling "udenfor", hvor jeg arbejder som "the tech guy" i en forskningsgruppe inden for fødevare/ernærnings området, i et super fedt uformelt miljø, hvor der er kvinder og mænd med alle mulige uddannelser og nationaliteter og i alle mulige aldre og kan hygge mig med to ting jeg holder mest af at beskræftige mig med, nemlig Linux og softwareudvikling. #14/#16 Blandt andet hvad #15 som så fint skriver, men det var som sådan også fordi at #0 spurgte direkte om der fandtes noget "trainee" forløb - også er det jo oplagt at gøre opmærksom på IT-erhvervsuddannelserne, da det jo basalt set det man er.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 13-07-2021 15:51

Opret svar til indlægget: Brancheskift

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning