Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Vejrstation/termometer Wifi / remote

Af Monsterbruger sphinxdk | 22-10-2021 09:52 | 668 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej Vi har et sommerhus hvor jeg gerne vil kunne overvåge primært inde-temperatur pr remote. Der er installeret fibernet, så selve netværksdelen burde fungere. Jeg har prøvet at søge lidt efter mulige løsninger, men har ikke rigtig kunnet finde et produkt der fænger - så hvis der er nogen her på HOL som kan komme med gode råd/tips vil det være en stor hjælp! Vi har følgende ønsker til apparatet: - skal kunne køre på wifi - skal kunne aflæses pr remote, dvs uden man er på samme netværk - skal helst have fysisk display for temperatur-aflæsning - må helst ikke være svært af aflæse, da et af vores familie-medlemmer har lidt problemer med synet - må meget gerne være med en/flere udendørs sensorer. De løsninger jeg indtil videre har fundet har enten ikke haft fysisk display, eller også har de kæmpe-displays med utroligt mange informationer, som formentlig kan være svære at aflæse.. Gode råd modtages gerne! :)
--
#1
sphinxdk
Monsterbruger
25-10-2021 08:34

Rapporter til Admin
Er der slet ikke nogen herinde der har bare lidt erfaring med denne type grej? :)
--
#2
SShadowS
Guru
25-10-2021 08:41

Rapporter til Admin
Jo, men ikke noget der kan løse dit problem.
--
5950X|Crosshair VIII Formula|64GB RAM Gainward3090-GS|PG279Q 980 PRO 1TB|970 EVO+ 2TB|Samsung 860 PRO 2TB 2xSamsung860 QVO 2TB|Corsair AX1600i
#3
Canzer
Maxi Nørd
25-10-2021 08:57

Rapporter til Admin
Uden display, en sonoff remote sensor kunne være en ide..? godtnok smartphone aflæst men ja
--
:)
#4
Romaniuz
Semi Supporter
25-10-2021 10:17

Rapporter til Admin
Jeg har selv Netatmo inde/ude vejrstation, de har ikke display. Men er det ikke bare at montere en gammel iPad eller lignende og så have app'en kørende på den? Så kan du vise alle informationer i huset, samt du har adgang til alt via din mobil udefra. Alternativt skal du bygge en Pi eller andet display, som viser de elementer du ønsker :-)
--
You get more of what you want with a kind word and a gun than you can get with just a kind word - Al Capone -
#5
Business
Mega Supporter
25-10-2021 10:28

Rapporter til Admin
Oftest ville disse services jo hænge sammen med styring af temperaturen.. Er det en mulighed? Mine forældre har fjernstyring og aflæsning af temperaturer osv. i sommerhuset, men det er jo alt sammen koblet til varmen, så det er vel en udskrivning på 1500kr pr. enhed.
--
#6
Lars
Ultra Nørd
25-10-2021 10:29

Rapporter til Admin
https://www.ebay.de[...]
--
Status på B/W-listen: 5+/0-
#7
Azakiel
Skribent
25-10-2021 10:31

Rapporter til Admin
Er det ikke bare at snuppe en Netatmo eller Tado løsning? Der kan du da læse temperaturen på telefonen, samt de stadig kan justeres manuelt via de greb man installerer. Kan også kombineres med temperatur målere, i alt fald i Tado's løsning (har ikke tjekket Netatmo, men mon ikke de tilbyder noget tilsvarende).
--
Veni, Vidi, Vici. dimidium facti qui coepit habet faber est quisque fortunae suae
#8
sphinxdk
Monsterbruger
25-10-2021 12:00

Rapporter til Admin
Hold da op - mange tak for de gode svar! Der vil som udgangspunkt ikke skulle tilkobles automatik til termostater - det er kun til aflæsning. Der er pt et par små radiatorer til at hjælpe brændeovnen, men ellers overvejer vi lidt at installere en luft/luft varmepumpe som også gerne skulle kunne fjernstyres. Umiddelbart tror jeg, at en hjemmebygget løsning på PI (eller Sonoff) måske bliver lidt for kompliceret for den del af familien der IKKE synes at elektronik kan være spændende! ;o) NetAtmo burde dække vores behov, men de mangler som nævnt desværre et fysisk display. Men ja, det kunne være at vores pensionerede ipad kunne bruges til det :) #6 Lars: Tak for linkene. Jeg har selv kigget på nogle tilsvarende modeller, men jeg er lidt i tvivl om hvorvidt de reelt kan aflæses via apps hvis man ikke er på samme netværk? Kan man gå ud fra at alle de modeller der tilbyder apps rent faktisk kan aflæses uanset hvor man befinder sig?
--
#9
Ladefoged.
Monster Supporter
25-10-2021 13:48

Rapporter til Admin
I forhold til udetemperatur og aflæsning på stedet, så ville jeg nok bare købe en billig vejrstation og ellers bruge en vejr app og regne med at det giver nogenlunde den information jeg skal bruge. Dit remote krav om indeaflæsning kan dækkes af wifi varmepumpe når/hvis du får sådan en installeret. Jeg har lige købt en sensibo air til at styre den gammeldags (ikke wifi) varmepumpe i sommerhuset, den burde også kunne dække dit behov for aflæsning af temperatur remote. Til inspiration så har jeg tænkt mig at kombinere det med philips hue stik til styring af elradiatorerne, som jeg så bare vil stille på "3" eller lignende og tænde 12-24 timer inden jeg kører i sommerhus. Philips hue motion sensor har også indbygget temperatur sensor, men den er ikke så nem at tilgå. https://labs.meethue.com[...]
--
#10
sphinxdk
Monsterbruger
25-10-2021 15:20

Rapporter til Admin
#9 Tak for de gode tips! Det er inde-temperaturen der er den primære opgave i første omgang. Vores radiatorer er pt sat til at holde huset frostfrit i vintersæsonen. Men der er nok ikke nogen tvivl om, at en varmepumpe kan gøre det mere effektivt - samt give os muligheden for at huset er forvarmet når vi kommer derud. Der er ikke umiddelbart mulighed for at styre hue, med mindre man er på samme netværk?
--
#11
Ladefoged.
Monster Supporter
25-10-2021 23:27

Rapporter til Admin
#10 I Hue appen -> Indstillinger -> Væk fra hjemmet styring -> Aktiver Så kan du styre lys mv. selvom du ikke er hjemme.
--
#12
sphinxdk
Monsterbruger
26-10-2021 12:11

Rapporter til Admin
#11 Kanon - takker!! Må indrømme, at jeg havde undret mig lidt over at jeg kunne styre hue (basale indstillinger) direkte via appen til styring af vore mesh - men at jeg ikke kunne gøre det samme via hue's egen app. Det var der jo så en forklaring på :)
--

Opret svar til indlægget: Vejrstation/termometer Wifi / remote

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning