Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Opsætning af wifi i hus

Af Gæst Drunation | 01-12-2022 19:32 | 368 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej. Vi har et hus på 2 etager, og i den sammenhæng har vi 2 routere. Kan man på en måde lave begge routere til samme wifi netværk, så man ikke behøver at skifte mellem dem + man kan kører det hele samlet? Pt har vi forskelligt netværk, men det er godt nok belastende..
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Tomtop
Semibruger
01-12-2022 19:54

Rapporter til Admin
Få noget mesh medmindre du vil til virkelig at nørkle dig igennem de kringlede vejledninger på YouTube.
--
#2
Lars
Ultra Nørd
01-12-2022 20:19

Rapporter til Admin
Du kan bare navngive begge routere samme navn (SSID). Så vil dine enheder selv hoppe rundt mellem dem. Jeg har en router i gangen og to access points hhv i soveværelset og i haven. Jeg køre ikke mesh men har bare navngivet alle sammen de samme. Jeg har enda givet både 2.4 GHz og 5 GHz WiFi netværkene det samme navn, fordi så er der overhovedet intet at spekulere over, fordi så passer det hele sig selv helt automatisk.
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 6+/0-
--
Sidst redigeret 01-12-2022 20:23
#3
KBmaster
Ultrabruger
01-12-2022 20:50

Rapporter til Admin
#2 Ja det er helt sikkert den eneste mulighed hvis man ikke har en router med mesh. Dog er problemet at enhederne tilsluttet router A vil have et lan netværk og er man tilsluttet til router B vil man have et andet netværk. så har man f.eks en mediaserver, nas eller lign så vil den som standard være sat til den ene router, er man så på den anden har man ikke adgang. Selvfølgelig kan man sætte et extra netkort i ens server. Smarttv og smartphones som skal tale sammen og er på forskellige netværk duer iøvrigt heller ikke. Måske mere relevant for hr og fru Danmark end en server. Står tv og sofa (hvor man sidder) i samme rum vil de nok tilslutte sig samme netværk, men det kan alså give problemer. Bruger selv ASUS RT-AX56U, vi har 3 en på hver sal og en i garagen. De har mesh, 600 kr stk. Kan anbefales får 600+ mbit på wif. Dog skal der lan kabel imellem dem.
--
#4
Dragonheart
Guru
01-12-2022 22:49

Rapporter til Admin
Sæt den ene router i accespoint mode (dvs sluk for router delen). Så har du 1 router som er koblet til 1x accespoint. Navngiv SSID for hhv. 2.4 og 5 GHZ med samme navn på begge. Så er det hele på ét LAN og dine enheder forbinder selv til det wifi der er stærkest. #3 MESH funktionen i Asus er jo abre en "automatisk" måde hvorpå den slukekr router-delen i 2 af enhederne. Det kan man jo sagtens gøre selv manuelt.
--
#5
Lars
Ultra Nørd
01-12-2022 23:44

Rapporter til Admin
#3 Som #4 skriver. Router A skal køre standard routerfunktion som den gør nu. Router B skal i stedet for den nuværende opsætning køre i bridge mode hvilket er at slukke for routerdelen i den, fordi så vil den fungere som en avanceret Access Point som også er det du har brug for. Har selv brugt den løsning nogle gange efterhånden.
--
Motto: Den der går i seng med en røv der klør, vågner op med fingre der lugter. Status på B/W-listen: 6+/0-
--
Sidst redigeret 01-12-2022 23:47

Opret svar til indlægget: Opsætning af wifi i hus

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE