Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Småproblemer med nyt build

Af Nørd Aspirant Jdr20 | 07-01-2024 11:36 | 1045 visninger | 20 svar, hop til seneste
Hej Hol Har efter længere overvejelser og læsning af tests osv opgraderet min pc. Har købt: i7-14700kf MSI Tomahawk Z790 DDR5 G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 32GB kit 6400MHz CL32 Ikke-ECC Gik fra: i9-9900k Asus Z390-F Strix 32gb Kingston FuryX Jeg oplever at det er som om den "hakker" under almindelig brug. Bla i Edge, når jeg klikker på favoritikonet så går der et sekund inden den opfatter det. Og menuen folder sig så ud. Det lyder som en lille ting men det irriterer mig grænseløst. En anden ting er når jeg klikker på start. Samme delay. Sker også i stifinder osv. Minimerer jeg vinduer og maksimerer dem er de nogle gange hvide i et splitsekund og så kommer indholdet så frem. En del af de spil jeg har fået testet har også kørt dårligere end jeg vil mene de skal. Især lyden er ikke synkront med resten af gameplay. Det sker i Guardians Of The Galaxy og Ghostwire Tokyo. Lige dem jeg har testet mest. Jeg har forsøgt med forskellige drivere, da jeg er ret sikker på det er det. Både fra MSI's hjemmeside og Windows Update. Har I nogle ting jeg kan prøve? Eller er det bare pga delene?
--
#1
nixelaj165
Monsterbruger
07-01-2024 12:20

Rapporter til Admin
Fed opgradering. Reinstallerede du Windows efter din opgradering, eller klaskede du SSDen i bundkortet og kørte videre på samme OS install?
--
#2
Jdr20
Nørd Aspirant
07-01-2024 13:13

Rapporter til Admin
Tak, ja er dog lidt skuffet lige pt. Så håber der er en løsning på det hele. Nej det er på en helt ny Windows 11 installation, glemte jeg at skrive. Og har intet installeret som ikke var på den gamle. Udover selvfølgelig MSI drivere. Har også opdateret bios. Men synes sgu Windows kører som på en meget ældre maskine.
--
#3
nixelaj165
Monsterbruger
07-01-2024 18:06

Rapporter til Admin
Har du en måling af temperaturen? Det er mere for at se om det er helt galt med kontakten til CPU køleren. Formoder at du har fjernet det plastik CPU køleren kommer med. PC'en kan godt reagere lidt spøjst hvis det var tilfældet. Jeg har oplevet med Windows, at hvis der er en opdatering i kø, så har den sin egen fest. Eventuelt søg i start på "update" og se om der skulle være noget.
--
#4
Jdr20
Nørd Aspirant
07-01-2024 18:58

Rapporter til Admin
Temperaturerne er fine. I hvert fald ud fra mit Kraken X73. Alt er opdateret. En anden ting jeg lagde mærke til var at den kan være meget længe om at slukke Lukker ned som normalt og cirklen med prikker kommer frem hvor der står computeren lukkes. Så frøs den kort der, skærmen slukkede som den skal. Men der gik et stykke tid før computeren slukkede. Havde ingen problemer med det gamle build. Af nogen art. Har en Corsair HX750i psu. Som vel ikke burde være for lidt? Udover det er der 2 m.2 drev og et Gigabyte Auros Xtreme 3080. Jeg er på nippet til at geninstallere Windows. Men ville lige høre om I havde nogle ideer først.
--
#5
Martin.v.r
Guru
07-01-2024 22:31

Rapporter til Admin
har du sat volten i bios til ram ?
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@5000MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG,RTX 3080 MSI
#6
Razorblade
Mega Supporter
08-01-2024 00:30

Rapporter til Admin
Kørte du også med Windows 11 på den gamle maskine, synes Jeg har set en del brokke sig over det i forhold til win 10? Har ikke selv erfaring med win 11, min egen kører fantastisk som den er, men får tilbud om opgradering en gang om måneden??
--
AMD R9 5900x, Asus 570x Crosshair VIII, 2x16GB G.skill 3200 MHz cl 16, Fractal R5, RX6900XT, Samsung 980 pro 1 TB,960 Evo 0.5 TB, AOC Agon 27" m.m.
#7
Jdr20
Nørd Aspirant
08-01-2024 08:30

Rapporter til Admin
#5 Har ikke ændret andet end xmp, så de kører 6400mhz. Har aldrig før ændret volt i bios. #6 Ja har kørt med Windows 11 siden dag 1 stort set. Uden nogensinde at have haft problemer.
--
#8
Comicsdk
Ultra Nørd
08-01-2024 08:46

Rapporter til Admin
Jeg skal ikke køre had på W11, men min erfaring er at udvalgte ældre titler ikke kører optimalt. Jeg rullede retur til 10 af samme årsag. Jeg har også bokset lidt med driver-issues i 11, specielt på GPU-fronten. Og endeligt (bær over) havde jeg lidt en sløv oplevelse med en NVMe der var pænt kedelig indtil jeg opdaterede firmware. Under normale omstændigheder installerer jeg OS offline, det er ikke lykkedes mig at lure hvordan man gør det i 11 - skidtet bliver ved med at forlange internet under processen og smider så alt muligt skrammel og generiske driver ind i rodet af mine egne drivers og det overvågningssoftware 11 (også) er proppet med. Det er lidt en noob-kommentar, det er jeg med på.
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
#9
puma99dk|
Super Supporter
08-01-2024 08:52

Rapporter til Admin
Jdr20 og Comics ved Bryan fra Tech Yes City har snakket om dette før ang. 12gen Intel hvordan den føles langsommere og ikke så snappy som 10 og 11gen som er før hybrid teknologien som er 12, 13 og 14gen fra Intel. Part 1: https://www.youtube.com[...] Part 2: https://www.youtube.com[...] Jeg har ikke selv mærket dette på min desktop da jeg køre AMD, men har prøvet et par 12 og 13gen Intel basered bærbare troede i første omgang det var noget HP software da det HP bærbare men ark nej de har 2 p-cores og 8 e-cores hvilket bare gjorde de kørte af h til iforhold til 11gen Tiger Lake fra Intel i bla. Lenovo ThinkPad bærbare.
--
#10
Comicsdk
Ultra Nørd
08-01-2024 09:15

Rapporter til Admin
9 Det er sjældent jeg klikker på YT-links, but Bryan sounds like he knows something - mate :D
--
Moderation efter personlige præferencer - det er nice, LOL
#11
puma99dk|
Super Supporter
08-01-2024 09:57

Rapporter til Admin
#11 Nogle ting os som det arbejde han laver kræver lidt research og det har han os gjort. Det er bare lidt træls Intel er gået et skridt tilbage at fjerne I/O driveren fra CPU'en det er ikke så fedt. Kan selv mærke det på min i5-8400T i min Lenovo ThinkCentre M720q Tiny jeg bruger derhjemme den er lidt mere snappy sammen med min i7-8550U i min ThinkPad T480.
--
#12
Jdr20
Nørd Aspirant
09-01-2024 09:02

Rapporter til Admin
Tror jeg må smide håndklædet i ringen og geninstallere Windows. Har fået bud på at køre CrystalDiskInfo samt installere Samsung Magician. Begge dele ser fine ud. Firmware er opdateret og begge diske er healthy. Sidder med en Lenovo m. i5-12600T og 16gb ram på arbejdet. Også med Windows 11. Og den kører bare så meget mere smooth kan jeg konstatere:-(
--
Sidst redigeret 09-01-2024 09:04
#13
Martin.v.r
Guru
09-01-2024 09:22

Rapporter til Admin
kan se flere slås med det bundkort og G.skill/XMP om det så er ram der køre 6400MHZ eller 7400MHZ du skal lære at sætte det manualt ,glem xmp du skal selv sætte subtiming/volten en til der kommer en bios der løser det her en af mange tråde: https://www.overclock.net[...] få hjælp her til at sætte bios regtig og ram op Intel DDR5 OC and 24/7 daily Memory Stability https://www.overclock.net[...]
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@5000MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG,RTX 3080 MSI
--
Sidst redigeret 09-01-2024 09:23
#14
Martin.v.r
Guru
09-01-2024 09:50

Rapporter til Admin
Der er forskel på at købe en ræser maskine,½ død labtop Der skal arbejdes lidt med det. Problemet er at bios på sådan et bundkort er lavet til at passe så mange ram,som muligt,der går en masse tabt i det,så derfor skal du selv gøre en indsats :D med xmp ,mister du en 1/3 af den ydels du ellers ville kunne få ved selv at sætte dem regtig,og ud over det kan du hæve ydelsen mere win win du har købt lege tøj til store drenge,så kom du bare ind i kampen :D
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@5000MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG,RTX 3080 MSI
--
Sidst redigeret 09-01-2024 09:55
#15
Jdr20
Nørd Aspirant
09-01-2024 09:55

Rapporter til Admin
Må forsøge mig med at sætte det manuelt op. Det har bare aldrig været nødvendigt før. Men så bliver man da så klog. Har altid før kørt med Asus bundkort. Så MSI er helt nyt for mig. Og har aldrig før ændret andet end XMP.
--
#16
Martin.v.r
Guru
09-01-2024 09:57

Rapporter til Admin
Det samme gælder også for ASUS,men MSI er mere bruger venlig i bios,ASUS kan til tider være mere låst op,og selv det er ikke en fordel,så er det bare mere at holde styr på :D
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@5000MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG,RTX 3080 MSI
#17
Martin.v.r
Guru
09-01-2024 10:06

Rapporter til Admin
DDR5 er mere følsom en DDR4,så brug det link,og søg råd der,så skal du nok blive glad for dit valg
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@5000MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG,RTX 3080 MSI
#18
Jdr20
Nørd Aspirant
09-01-2024 10:08

Rapporter til Admin
Tusind tak for rådene. Det vil jeg kigge på i weekenden.
--
#19
Jdr20
Nørd Aspirant
15-01-2024 08:37

Rapporter til Admin
Nå. Fik rodet med det i weekenden og synes ikke noget hjalp. Så jeg bed i det sure æble, og geninstallerede Windows 11. Nu kører det som det skal og har ikke ændret noget i bios, endnu. Alle drivere er hentet fra Windows Update på nær Nvidia. Dog er mine temperaturer højere end før. Cpu ligger på 60+ og gpu i 70+. Selvfølgelig i spil, men det er stadig højere end før formatering. Havde ikke tid til at teste mere. Og temperaturerne er bare taget fra min kølers display. Bliver en stock i7-14700kf mere varme end en i9-9900k?
--
#20
Martin.v.r
Guru
15-01-2024 08:50

Rapporter til Admin
hvis du køre auto voltage vil du få højre temps
--
asus maximus xiii apex z590 i9-11900K @ 5.1GHZ 2x16 Corsair 4600@5000MHZ cl18 1000W ROG STRIX ROG,RTX 3080 MSI

Opret svar til indlægget: Småproblemer med nyt build

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning