Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvilket kamera

Af Semibruger Koldbrandt | 20-08-2016 20:07 | 2114 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej Hol, Jeg tænker på at købe et spejlreflekskamera, fordi jeg synes det kunne være fedt at få fanget nogle lidt bedre billeder end jeg kan med mobilen. Så kort og godt, jeg skal have mig et godt begynder kamera. Der er nogen der er på nikon holdet, og så er der dem der er på Canon. Hvad er ulemperne og hvad er fordelene? Kom gerne med god argumentation for hvorfor jeg skal gå ud og købe et bestemt kamera ??
--
Lidt for nørdet af alderen, men man kan altid lære mere
#1
xLYnGEx
Superbruger
20-08-2016 21:32

Rapporter til Admin
Der er slet ikke den store forskel, besøg en butik og se hvad du finder bedst. Måske har du nogle venner/familie der har det ene, så kunne det måske være en fordel at vælge det samme så du kunne låne objektiver osv. Er det kun billeder? Canon har en fordel ift. video med Magic Latern. Har selv Canon og syntes bare det fungere, der har aldrig været problemer.
--
Intel Core i7 2600k OC 4,6 ghz, Asus P8Z77-V LX, 32 GB Kingston Hyper X OCZ Vertex 3 120 GB, 5TB HDD, Geforce GTX 680 Alt custom vandkølet
#2
xLYnGEx
Superbruger
20-08-2016 21:44

Rapporter til Admin
Ved ikke hvad budgettet lyder på, men ville nok købe brugt og bruge lidt ekstra på objektivet/objektiverne i stedet for huset.
--
Intel Core i7 2600k OC 4,6 ghz, Asus P8Z77-V LX, 32 GB Kingston Hyper X OCZ Vertex 3 120 GB, 5TB HDD, Geforce GTX 680 Alt custom vandkølet
#3
Koldbrandt
Semibruger
20-08-2016 21:57

Rapporter til Admin
#2 ikke noget fast budget, mere hvad der er fornuftigt. Der er jo indbyggede tællere i kameraer i dag, så muligvis er brugte huse ikke den fedeste idé?
--
Lidt for nørdet af alderen, men man kan altid lære mere
#4
xLYnGEx
Superbruger
20-08-2016 22:05

Rapporter til Admin
#3 Ofte har de brugte ikke taget halvdelen af hvad de kan, du kan jo altid bede om shutter count. Du får bare meget mere for pengene, istedet for at købe et 1200d ville du istedet kunne få et 60d eller 7d.
--
Intel Core i7 2600k OC 4,6 ghz, Asus P8Z77-V LX, 32 GB Kingston Hyper X OCZ Vertex 3 120 GB, 5TB HDD, Geforce GTX 680 Alt custom vandkølet
#5
Koldbrandt
Semibruger
20-08-2016 22:12

Rapporter til Admin
#4 Har ikke den store forstand på kameraer, så det er derfor jeg spørger her inde. Ville købe et kamera for at lære at tage billeder, ikke for at filme det helt store. Hvad er den store fordel ved de kameraer du nævner som eksempler, istiden for et 1200d eller et 700d? Havde selv kigget på et nikon d3300, som mange skriver er et godt begynder kamera. Skal man holde sig fra det?
--
Lidt for nørdet af alderen, men man kan altid lære mere
#6
Fenix
Redaktør
20-08-2016 22:12

Rapporter til Admin
Personligt er jeg en Canon mand, og vil til hver en tid vælge Canon, men det skal da slet ikke afholde mig fra at kunne have en objektiv mening. Som en allerede har været inde på, så kan det være en ide at undersøge om der er nogen i din familie eller omgangskreds som også har DSLR, og hvad de evt. har, for så er der mulighed for at låne udstyr af hinanden. Nikon har, ifølge flere fotografer, en bedre farvegengivelse end Canon helt nede på sensor niveau, men hvor vidt der rent faktisk er noget om dette, eller det er personlig præference, det skal jeg ikke kunne sige. Canon, syntes jeg, ligger bedre i hænderne, knapperne sidder mere logisk og så syntes jeg det virker mere logisk at jeg for at zoome ind, skal dreje zoom-ringen på objektivet mod uret, hvor det på stort set alle andre mærker er med uret. På det mere tekniske plan, så har Canon et langt større udvalg af objektiver, både originale og kompatible, end konkurrenterne og der findes generelt mere udstyr som passer til Canon, end til de andre. Derudover så er Canons AF (autofokus) system altid en generation nyere end Nikons, da Nikon køber deres AF teknologi af Canon (sådan har det i hvert fald været i mange år). Canon tilbyder deres kunder at fremstille nøjagtig det objektiv som de måtte have brug for (kræver selvfølgelig mange penge, men det er stadig en fantastisk service). Af begynder DSLR kan jeg anbefale dig enten et Canon 1100D eller endnu bedre et 700D, og så vil jeg anbefale dig at også købe dig et 24-105 f/4.0 objektiv. Det behøver ikke at være Canons eget, Sigma laver også et rigtig fornuftigt 24-105 mm. I Nikon lejren, så vil det enten være et D3400 eller D5500 og så igen med et 24-105 mm f/4 objektiv til.
--
//Fenix -your friendly neighbourhood moderator! -FFHAU
#7
Koldbrandt
Semibruger
20-08-2016 22:37

Rapporter til Admin
#6 Tak, det var noget der kunne bruges til noget. Jeg var næsten fastlåst på et nikon, men der er en stor pointe i det med objektiverne. Det spiller jo en kæmpe rolle. Vil der være ide i at finde et brugt 60d iforhold til at gå ud og købe et nyt 1200d? Hvad er den store forskel. Vil et 60d tage bedre billeder, når jeg ikke ved noget specielt meget om fotografering? Min opfattelse af læring er "learning by doing" og har derfor ikke sat mig ind i alle menuer før jeg anskaffer mig kameraet
--
Lidt for nørdet af alderen, men man kan altid lære mere
#8
zanion
Juniorbruger
20-08-2016 23:13

Rapporter til Admin
Jeg sparker lige en joker ind der hedder sony. deres alpha serie eks a6000 eller a6300 er super lækre, hurtig auto fokus, elektronisk søger (du ser billedet inden du tager det) og muligheden for et kompakt system. Skal du have godt glas er størrelsen mere eller mindre det samme som de andre mærker. men du har muligheden for et kompakt kamera som kan ligge i inderlommen på en jakke. De andre er selvfølgelige også gode kamera og billedekvaliteten er nok mere eller mindre den samme hele vejen rundt :)
--
#9
-ZaRiStEn^-
Super Nørd
20-08-2016 23:53

Rapporter til Admin
#0> Jeg har ikke læst de andre indlæg i dybden, men du får lige min mening: Med et hvilket som helst DSLR-kamera fra Nikon eller Canon i hånden kan du begynde at øve dig i at finde den fede vinkel, beskæring, komposition osv. samtidig med at du kan øve dig i at bruge de manuelle indstillinger. Når det begynder at spille kan du styre udtrykket i det endelige billede på en helt anden måde, og det er i min verden her spejlrefleks kommer til sin ret. Jeg kan se, at der bliver foreslået Sony, og selvom de både tager gode billeder og har en masse lækre ninja-trick i ærmet, så er jeg KÆMPE modstander af deres digitale-søgere. Det er bare ikke nær så lækkert som glas-søgerne i Canon og Nikon. Derudover er brugtmarkedet for objektiver meget mindre. TL;DR: Brug 2-3000 kroner på et begynder kamera fra Nikon eller Canon. Find ud af, om du bliver bidt af at tage billeder - så kan du altid opgradere. Hvis du bare søger noget point-and-shot-som-giver-gode-resultater, så vil jeg slet ikke anbefale et DSLR.
--
www.udflugt.com[...] - her kan du købe en smasklækker film for 30 kr.
#10
Fenix
Redaktør
22-08-2016 17:48

Rapporter til Admin
#7 Der er slet ingen tvivl om, at det 60D tager langt bedre billeder end et 1200D gør... Canons system er bygget op således, at huse med fire cifre (1x00D) er entry level, og er lige trinnet op fra point-&-shoot kameraer der kan ligge i inderlommen. Huse med tre cifre (x00D) er beregnet til "hobby"-fotografen, som evt. har fotograferet med SLR (analog spejlrefleks) og som ønsker at gå i gang med det digitale i stedet. Husene er lidt større, indmaden lidt bedre og lidt mere holdbar end entry level husene. Huse med to cifre (x0D) er pro-sumer huse, altså kamerahuse til fotografer som arbejder med fotografering på mere end bare hobbyplan. Husene er igen større og bedre at holde på, men de er også igen bygget mere solidt og med bedre indmad, både på den tekniske del og den kvalitetsmæssige, end deres billigere søskende. Huse med kun et ciffer (xD) er decideret professionelle huse, som er lavet med henblik på fotografer som lever af billeder. De er typisk bygget som kampvogne (de fleste er støv- og stænktætte), med den bedst tænkelig indmad og med dele som holder langt betydeligt længere end de tre andre serier af huse. Dog skal du også være opmærksom på, at næsten alle Canon xD husene er full-frame (24*36 mm sensor) med undtagelse af EOS 7D, som stadig er med en APS-C sensor (crop sensor). Når huset er full-frame betyder det blandt andet at du kun kan benytte Canon EF og Canon EF-L objektiverne, altså entusiast og prof. objektiver, hvor husene der har crop-sensor kan benytte EF-S (billigste serie), EF (mellemklassen) og EF-L (prof.). Som #9 er inde på, så skal du gøre op med dig selv hvad det er du ønsker med din fotografering. Hvis det bare er for at få bedre fotos end med det kamera som er indbygget i telefonen, så kan du lige så godt vælge enten Canon Ixus eller Canon PowerShot G10. Hvis du til gengæld gerne vil begynde at arbejde seriøst med fotos, så er det ikke et dumt sted at starte med en brugt 60D, såfremt du også får et objektiv med i handlen. Personligt startede jeg med et EOS 350D og havde det i mange år, indtil jeg til sidst ikke kunne blive bedre, rent teknisk fordi mit kamera begrænsede mig. Så købte jeg et 50D i stedet og havde også det i en del år, og er nu igen endt med at huset ikke kan følge med længere. Jeg har taget konsekvensen og har allerede solgt mit 50D og de objektiver jeg havde, fordi jeg nu sparer op til et 5D og nye objektiver, fordi jeg nu går over i full-frame, og jeg er nået til det punkt, at jeg ikke kan nøjes med EF objektiver, men er nødt til at gå over i EF-L for at få de features jeg har brug for (fast blænde uanset brændvidde).
--
//Fenix -your friendly neighbourhood moderator! -FFHAU
#11
Survey
Semi Supporter
22-08-2016 17:49

Rapporter til Admin
fastlæg dit budget og se efter noget brugt - der er mange penge at spare og objektiver gør hele forskellen.
--
Consider it as a free bump
#12
Koldbrandt
Bruger
22-08-2016 17:57

Rapporter til Admin
Tak alle sammen, jeg vil se om jeg kan finde mig et 60d brugt til en fornuftig penge. Vil gerne blive "god" til at tage billeder. Ved godt at det tager lang tid, men så får jeg købt et kamera der ikke kan begrænse mig så hurtigt, som #10 så flot skriver. Hvis der er en, der kender en, som kender en, der skal af med deres kamera, så må i gerne skrive. Hvad mener i er en fornuftig pris på et brugt 60d, da jeg meget hurtigt kan se at folk er lidt uenige i hvad de skal koste på DNA?
--
Lidt for nørdet af alderen, men man kan altid lære mere

Opret svar til indlægget: Hvilket kamera

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login