Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Mangler Philips rustfri skruer 8X120mm. Hvor?

Af Ultra Supporter kikophil | 24-08-2019 21:41 | 648 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej Holrødder :) Står og skal ha`mit 65" tommer fladskærm op på et vægophæng der kan svinge ud til 50cm. så der kommer et stort pres på skruer/Rawlpluge/befæstigelse.. Jeg vil ikke bruge de medfølgende 6X80mm. skruer, da min væg godt nok er ca. 45cm. tyk, men er lavet at udefinerbar mursten, stålstivere, puds/mørtel etc. Derfor vil jeg købe nogle længere skruer + dybler/rawlplugs i størrelse 8 X 120mm, så jeg kan få tingene bedre spændt ind i evt. porøst materiale i eller imellem mursten etc. Væggen er va. 45cm. tyk, så der er masser af legeplads, og ved godt hvordan man får max. befæstigelse. Lejligheden er ca. 120 år gammel, og intet er som nutidens mure er nu om dage :) MEN - hvor finder jeg lige 6 stk. rustfrie philips skruer 8X120mm. da jeg kun kan finde steder med en større portion end de 6 stk. jeg har brug for :) Har jo så dårlige øjne, så løber hurtigt træt på netværket :( På forhånd mange tak for indput Kim
--
#1
tuwk
Semi Nørd
24-08-2019 21:43

Rapporter til Admin
Bauhaus for enkelte skruer og Harald Nyborg, eller Bauhaus også, for de korrekte rawplugs.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
#2
Jim Night
Guru
24-08-2019 21:48

Rapporter til Admin
https://www.harald-nyborg.dk[...]
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#3
kikophil
Ultra Supporter
24-08-2019 21:52

Rapporter til Admin
#1 - Desværre men ingen af disse har de ønskede 120mm rustfrie Philips skruer og problemet ligger ikke i, at finde skruerne, men at ku` købe 6 stk. af dem og ikke 25 eller 100 stk. hvilket hurtigt får prisen op i et øv leje :) Mht. rawlplugs til den slags grove skruer mangler jeg ikke idèer :) Og mange tak for ideerne/deltagelsen..
--
#4
KristianSlot
Mega Nørd
24-08-2019 22:04

Rapporter til Admin
Du behøver slet ikke bruge 120 mm skruer, selv ikke udefinerbar væg. I Bauhaus kan skruer købes enkeltvis efter vægt og de har oftest en kæmpe væg med forskellige varianter. Derudover: Hvorfor leder du efter Philips skruer? Enhver skrue i rustfrit stål kan gøre det, så længe du har en ordentlig rawplug. Jeg har selv en vægmonteret pull-up bar op i min lejlighed fra 1912 med 80 mm skruer. 8 skruer holdte nemt til mine 105 kg og dit TV vejer næppe over 1/3
--
Sidst redigeret 24-08-2019 22:05
#5
kikophil
Ultra Supporter
24-08-2019 22:20

Rapporter til Admin
#4 -Hej Kristian - Min væg er så fra ca. 1880 så den slår din med et par generationer hehe.. Og jeg kan samtidig fortælle dig, at jeg før har boret løs med forskellige resultater, hvor det både er granitsten/mursten/puds/siv og ikke mindst rustne ståldragere jeg skal igennem hvilket jeg så også har værktøjet til - meeen! Jeg plejer grundet disse omstændigheder at bore lidt ekstra tykke huller samt ekstra dybe huller, hvor jeg starter med, at skære en trædybel ca. 50-60mm. hvor jeg så borer et 4-5mm. hul gennem. Hullet bliver så først renset for løsdele og får en indsprøjtning af fed trælim hvorefter dyblen bliver smurt ind i samme trælim og banket helt i bund, hvor den får lov til, at sidde og halvstørkne men jeg banker en alm. kraftig rawlplugs med flere murhager ind i fronten - gerne med samme omgang trælim, så evt. løs puds størkner. Når tingene så er tilpas størknet således de ikke begynder at dreje, kommer philips skruen til - og så sidder skidtet sku fast uanset det vil eller ej :) Men som allerede skrevet - mangler jeg lige skruerne............
--
#6
Jim Night
Guru
24-08-2019 22:37

Rapporter til Admin
#5 Hvorfor er det vigtigt for dig at have ph-skruer?
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!! Se profil for specs
#7
kikophil
Ultra Supporter
24-08-2019 22:51

Rapporter til Admin
#6 - fordi de medfølgende ph skruer er 6 kantede og beregnet til/ for - en svensknøgle/anden nøgle, der grundet den større diameter på befæstigelsen får et langt større drejningsmoment end enhver anden form for skruetrækker der befinder sig indenfor skruens ydre diameter :) https://www.el-grossisten.dk[...] Samtidig er skruerne flade på bagsiden, hvilket giver dem et større og bedre tryk på de aflange udstandsede metalplader, der som oftest skal sættes mod væggen, hvor de ellers ved "ikke flade" skruer bliver mast/udvidet og mister ophængningskraft mod væggen, da udvidelsen giver mulighed for, at skruen ryger helt ud/igennem..
--
Sidst redigeret 24-08-2019 22:56
#8
madssiig
Giga Supporter
25-08-2019 11:11

Rapporter til Admin
Plugs i træ, lyder ikke som nogen særlig god ide. #7 Den er du lige nød til at forklare igen? De franske skruer med en skive på, er afgjort de bedste til formålet normalt, problemet er selvfølgelig hvad vægen er lavet af, men er den massiv, vil jeg sige du fint kan bruge dem og en plugs, hvis det ikke er gamle kampesten Elle lignende, du kan evt smide lidt montage lim ind, inden du banker plugsen i, så skal den nok blive siddende. Når du skriver ph skruer, tænker du så maskine skruer, træ skruer eller noget helt andet?
--
#9
kikophil
Ultra Supporter
25-08-2019 12:25

Rapporter til Admin
#8 hej - jeg fandt skruerne hos Boltelageret.dk Manden var så flink at ændre minimumskøbet til 10 stk. da jeg ikke har brug for 100 stk. Så mange tv og vægplads har jeg dog ikke :) Desuden var han langt billigere pr. stk. end jeg ku` finde andre steder på nettet. http://www.boltelageret.dk[...] Disse skruer er 4cm. længere end dem der fulgte med. De plastik rawlplugs der fulgte med er kun 60mm. Dem vil jeg bruge, men da der er godt med fri skrue bag disse, vil jeg for ekstra befæstigelse bruge en trædybel inderst i hullet. Den skal først optimeres hvilket betyder at den bliver forboret med et 4mm. bor ca. 3/4 gennem længden samt undersænket med et 8mm. bor således skruen bedre fanger an - samt splitter dybelen godt ud i den lim jeg først smider ind i hullet i væggen. Har gjort det en del gange før med stor succes, og da det jo drejer sig om et halvtungt tv, der evt. skal 50cm. ud fra væggen samt drejes, kommer der jo pænt tryk/ryk i skruerne/div. plugs.. Desuden hygger jeg med den slags :) Nu mangler jeg bare maling, så væggen kan blive frisket op efter gamle huller er blevet fyldt ud og jeg er gået amok med boremaskinen haha..
--
Sidst redigeret 25-08-2019 12:27
#10
madssiig
Giga Supporter
25-08-2019 12:47

Rapporter til Admin
Det er nogle voksne skruer dem der, de skal nok holde. Javel så forstår jeg. Jeg ville bruge montage lim, eller andet der hæfter bedre med murværket, træ lim er godt til at lime træ sammen, men ikke super til andre materialer.
--
#11
kikophil
Ultra Supporter
25-08-2019 13:07

Rapporter til Admin
Ja jeg har også montagelim liggende, så det kan bruges. Mine vægge er nok lavet af samme affald man i sin tid byggede amager op med, da man aldrig ved hvad der dukker op, før man borer. Jeg har fundet både stykker af armeringsjern, røde mursten i 5-10 dele, kilotunge betonklumper, 7 tommer søm, mønter, flaskebund og plaststykker muligvis fra en spand. En del gange forsvinder boret bare, og så er der et 5-10 cm. hul. Dette giver så lidt af en udfordring, så det gælder om, at være "velbevæbnet". Så godt at muren er 45cm. tyk, så man har lidt muligheder.
--

Opret svar til indlægget: Mangler Philips rustfri skruer 8X120mm. Hvor?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning