Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Fra Nas-Lan til Afspiller-Lan. Hvilket kabel?

Af Elitebruger Isaac R. | 11-09-2019 01:41 | 651 visninger | 8 svar, hop til seneste
Sagen er den at jeg har min Zyxel Nasserver koblet op til min Zappiti medieafspiller gennem Lankabel dvs ethernetkabel cat6 MEN gennem min router. Fungerer fint nok MEN der er lidt lag på 4K UHD filer hvilket ikke fungerer. Jeg kan dog ikke få koblet medieafspiller og Nas direkte sammen, er det fordi det skal være twisted kabel eller hvad? Hvad kan grunden være til at det åbenbart kun fungerer med routeren imellem? Vil gerne koble dem sammen lan-port til lan-port med ethernet 6 kabel. Har prøvet Cat 5 kabel men lige lidt hjalp det.
--
#1
zek
Monsterbruger
11-09-2019 02:37

Rapporter til Admin
Du skal have et mellemled for at få det til at fungere, switch eller router.
--
Så skal der plantes... https://highhouse.dk[...]
#2
JunkStar DeLuxe
Mega Nørd
11-09-2019 07:09

Rapporter til Admin
At forbinde dem direkte vil ikke give en bedre forbindelse
--
http://www.l0rn.nu[...]
#3
Rolf
Ultra Supporter
11-09-2019 07:22

Rapporter til Admin
Det er 100% sikkert ikke dit kabel der er problemet.
--
#4
GumpDK
Elite Supporter
11-09-2019 10:40

Rapporter til Admin
Hvis du skal have dem koblet direkte sammen, så skal du manuelt opsætte IP adresser på dem, og sørge for at de er på samme netværk, IP mæssigt. Men som de andre siger, så giver det ikke den store mening... Understøtter alle dine enheder 1000 Mbit? Umiddelbart hvis det er en ældre router, så er det ikke sikkert den har 1000 Mbit porte... Tag og start der...
--
#5
Isaac R.
Elitebruger
11-09-2019 13:23

Rapporter til Admin
Jamen jeg tænker bare at min router kan have svært ved at håndtere data-streamen sådan helt optimalt, og at lan til lan-port er direkte og kobler routeren ud og giver direkte data-stream så at sige. Det kan vel aldrig blive hurtigere når der er en router ind imellem. @GumpDK ja begge enheder faktisk alle mine enheder understøtter 1000mbit, og har også koblet dem op med Cat6 kabel hele molevitten. Hvilke ip-adresser kan bruges? 192.168 og så videre? Kan du give et eksempel på i hvilken adresse-range jeg skal bruge Nas-Server og Zappiti medieafspiller med?
--
#6
Fero
Semi Supporter
11-09-2019 13:27

Rapporter til Admin
Det bliver noget rod. Du skal bruge en lille switch. NAS -> Switch Mediaafspiller -> Switch Switch -> Router På den måde undgår du også routeren, men har stadig adgang til både NAS og medieafspiller fra dine andre enheder og de har ligeledes adgang til internettet. Tvivler dog på det løser dit problem. Lyder nærmere som noget bottleneck på hardware ifbm. encoding eller lign.
--
#7
Isaac R.
Elitebruger
11-09-2019 13:36

Rapporter til Admin
@Fero okay lyder som en god løsning med Switch. Jeg tester lige lidt senere med samme film med ekstern harddisk der normalt aldrig lagger det mindste og så nasserver-afspilningen for at se om det gør en forskel. Kan desværre ikke teste med en intern harddisk inde i afspilleren da jeg ikke har en harddisk at putte i, ellers havde jeg også testet det.
--
#8
inckie
Guru
11-09-2019 15:12

Rapporter til Admin
#0 Der er næppe et device her i 2019 der ikke understøtter auto MDI-X - cross over / straight through kabel problematikker er noget der burde høre fortiden til. #5 Jamen jeg tænker bare at min router kan have svært ved at håndtere data-streamen sådan helt optimalt, Det lyder mærkeligt, den indbygget switch i din router, burde performe lige så godt som ekstern switch som #6 også skriver. Der routes jo ikke, når trafikken holdes inde for samme subnet - dvs CPU'en i routeren burde jo på ingen måde være involveret i at flytte pakkerne, det burde foregå i packet-switching chip.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 11-09-2019 15:15

Opret svar til indlægget: Fra Nas-Lan til Afspiller-Lan. Hvilket kabel?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning