Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Skærme vil ikke tænde - Måske mangel på strøm?

Af Bruger Aspirant krykoli | 10-11-2019 23:55 | 713 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej alle. Jeg arbejder i en ungdomsklub, hvor vi har fået sat 8 computere op og indimellem så oplever vi at skærmene går ud el. ikke vil tænde. Vi har to borde - På hvert bord er der 4 computere og 4 skærme samt 2 stikdåser med 4 udtag og jord. 1 stikdåse med 4 udtag er til 2 computere og 2 skærme. Stikdåserne går i hvert sit stik i væggen. Computerne er en MM Vision Game Computer med en Corsair VS550 PSU (550W) i hver. Hvilke skærme det drejer sig om, det kan jeg ikke huske, men Asus af en art. Vi mistænker lidt at det skyldes, at stikdåserne ikke er kraftige nok til at håndtere 2 computere og 2 skærme, bl.a fordi vi overhovedet ikke kan tænde dem, men de først vil tændes når vi tager stikke ud og ind igen el. finder en ekstra stikdåse og kobler skærmene dertil. Det skyldes ikke løs forbindelse, fordi det tjekker vi hver eneste gang og det ser ikke ud til at være det som er problemet. Det er vilkårligt hvilken skærm som ikke vil tænde. Det kan vel ikke passe, at en stikdåse med 4 udtag m. jord ikke kan trække 2 x 550W samt 2 skærme? Jeg har aldrig oplevet at en stikdåse ikke har kunne trække under 1500W. Computerne, skærmene og stikdåserne er indkøbt før at jeg begyndte i klubben og da jeg er ret ny, så ved jeg ikke helt hvor meget jeg har skulle at have sagt, men jeg har valgt at undersøge hvad det kunne være, fordi jeg ved at det er frustrerende især for ungerne, da de jo så ikke kan spille CS:GO og Fortnite. Jeg har surfet lidt rundt og kigget på bl.a denne stikdåse med 8 udtag, som kan trække 3500W. Jeg tænker det burde være nok til 8 strømkilder pr. bord. https://www.avxperten.dk[...] Hvad siger I? Kunne problemet sagtens skyldes at stikdåserne ikke er kraftige nok eller noget andet?
--
#1
DeeKay
Monster Nørd
11-11-2019 00:01

Rapporter til Admin
Er ungdomsklubben befindende i en gammel bygning, med gamle elinstallationer? Tænker om hvorvidt el-nettet måske er "kørt træt"? (kan det dét?). Du/i kan selvfølgelig også prøve at starte med sådan en 8-ports stikdåse og se om det giver pote, jo ikke fordi den koster en mindre formue.
--
Wise men talk, because they have something to say. Fools talk, because they have to say something.
#2
krykoli
Bruger Aspirant
11-11-2019 02:07

Rapporter til Admin
Nej, ungdomsklubben befinder sig i en hel ny bygning fra i år. Ungdomsklubben flyttede ind ind i løbet af august/september, så vidt jeg lige ved. Jeg vil prøve at forslå den 8-ports stikdåse. Det vil jo være rart hvis vi kunne få det hele til at virke ordentligt uden, at der er vildt meget kabelrod på bordene.
--
#3
FlittigLise
Supporter Aspirant
11-11-2019 02:24

Rapporter til Admin
Mon ikke der er tale om sådan her stikdåse... https://www.av-cables.dk[...] TV/PC Elspareskinne med masterstik og dansk jord - 1.5 m - HvidTV/PC-spareskinnen slukker automatisk for det udstyr, der anvendes sammen med dit TV/PC, når TV'et/Pc'en slukkes. Ret sikker på det er årsagen.
--
Jeg FRARÅDER at handle hos FrogGaming!! Se... https://www.hardwareonline.dk[...]
#4
krykoli
Bruger Aspirant
11-11-2019 02:49

Rapporter til Admin
Niks. De har købt nogle helt almindelige stikdåser, hvorfra det ved jeg ikke. Jeg kan evt. tage et billede når jeg kommer på arbejde senere i dag (mandag). Vi kan ikke engang tænde for skærm, selvom computer er tændt. Normalt når skærmene er slukket, så lyser der en lille knap blå, men det gør der ikke engang ved den.
--
#5
Wut
Giga Supporter
11-11-2019 08:21

Rapporter til Admin
Selvom I har sat det i to stikkontakter, så kan de kontakter jo godt sidde på samme fase. 8 computere med 2300W tilgængeligt cirka, det giver 288W per styk max. Det kan da fint hænde, at de trækker mere strøm, end I må på en enkelt fase. Det lyder lidt underligt, at skærmene så ikke vil starte op. Hvis elinstallationen er gammel, så kan det fint ske, at I trækker spændingen et stykke ned. Måske er det nok til, at skærmene crapper ud? Uanset hvad, så skal I have det arrangeret sådan, at I bruger to forskellige faser til 8 computere. Ellers overbelaster i elinstallationen, sikringerne ryger, eller andet skidt. Snak med en elektriker om at få målt, på hvilke faser de forskellige stikkontakter sidder, så I kan finde to kontakter på forskellig fase (eller evt få trukket et kabel mere).
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 11-11-2019 08:25
#6
FlittigLise
Supporter Aspirant
11-11-2019 11:04

Rapporter til Admin
#4 Som du kan se på billedet ligner en elspareskinne en helt almindelig stikdåse og findes i flere varianter. Men #5 har en point, dog ville jeg mene sikringerne i det tilfælde ville være problemet. Jeg tror ikke Selve elnettet er problemet, da I ikke kan tænde skærmene, selvom pcerne er slukket (hvis jeg har forstået dig korrekt). Jeg tror stadig på problemet findes i stikdåsen.
--
Jeg FRARÅDER at handle hos FrogGaming!! Se... https://www.hardwareonline.dk[...]
#7
krykoli
Bruger Aspirant
11-11-2019 11:42

Rapporter til Admin
#5 - Som jeg skrev tidl. så er bygningen splinterny og lige netop rummet er specielbygget til gamer-rum, da der også foregår undervisning i e-sport derinde, så tænker lidt at den elektriker som har lavet det har haft styr på det. Det er bare mærkeligt at når vi fx tager en tredje stikdåse og kobler til, så virker skærmene fint. #6 - På billede af den stikdåse som du har linket til, der står der også "Master, slave, slave" osv., det gør der ikke på dem vi bruger. Vi kan sagtens tænde computerne individuelt og de skærme som gider tændes, så tvivler på der er brugt en elspareskinne. Ligeledes hvis du læser beskrivelsen af den stikdåse du linker til, så er max Watt-forbrug på 300W og vi bruger jo netop væsentligt mere. Når jeg møder på arbejde om 1½ time, så kan jeg evt. lige tage lidt billeder, så I kan se hvordan det er sat op. :)
--
#8
Wut
Giga Supporter
11-11-2019 12:21

Rapporter til Admin
slettet.
--
Jeg ser ikke indlæg fra gæster. Så gæst: Opret en profil :-)
--
Sidst redigeret 11-11-2019 12:24
#9
FlittigLise
Supporter Aspirant
11-11-2019 12:25

Rapporter til Admin
Jeg har irl set spareskinner hvor master/slave ikke stod på selve stikdåsen. Jeg kunne nok sagtens finde dåser der er højere rated end 300 watt, jeg linkede til en helt tilfældig. Du kan også ha overbelastet en helt alm stikdåse så ledningen hænger i de sidste kobbertråde. Det klart nemmeste er da lige at smide en anden stikdåse ind og se om det løser problemet. I/du må da ha stikdåser/forlængerledning liggende eller i brug andre steder, som kan benyttes en dag eller to til test.
--
Jeg FRARÅDER at handle hos FrogGaming!! Se... https://www.hardwareonline.dk[...]
#10
kikophil
Monster Supporter
11-11-2019 15:22

Rapporter til Admin
#7 - Hej Det er bare mærkeligt at når vi fx tager en tredje stikdåse og kobler til, så virker skærmene fint. Dèt betyder, at det er stikdåserne, der ikke har formåenhed til den aktuelle strømstyrke, så i må hà nogle flere sat til! Heldigvis en billig løsning :) Husk ikke at sætte flere stikdåser sammen, da dette kun vil forværre problemet. De skal i hver deres separate stikkontakt der ifg. dig selv (nyere bygning) burde have kontakt til mindst en 13A sikring..
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
--
Sidst redigeret 11-11-2019 15:27
#11
krykoli
Bruger Aspirant
12-11-2019 00:55

Rapporter til Admin
#9 Hov, glemte at tage billede. Min leder var ikke i super duper humør i dag, så jeg valgte ikke lige at hive fat i ham omkring problemet, men det vil en kollega gøre her en af dagene. Vi har faktisk gang i alle vores stikdåser med 4 og 6 udtag. Min leder er endda uddannet elektriker og havde i en del år eget firma, så han burde vide hvad der er galt. Jeg tænker i hvert fald at den der 8-ports stikdåse, som jeg har linket til, er den som vi skal have fat i, men det kræver at min leder godkender et køb. #10 Ja, det kan sagtens være. Jeg ved dog ikke hvor sikringsskabet er.
--

Opret svar til indlægget: Skærme vil ikke tænde - Måske mangel på strøm?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning