Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

IT afpresning

Af Nørd Chaos | 15-12-2019 16:58 | 2346 visninger | 21 svar, hop til seneste
Bare for at gøre det kort, så det sted vi har haft kontor lidt afpresset os til at vedligeholde og sikre deres netværk (et stort netværk) ved at gøre os afhængig af det netværk. Nu er vi på vej væk, hvor de så beder om admin adgang og ændring af IPer. Men er det så ikke en indrømmelse at vi rent faktisk har udført arbejdet og vi kan smide en stor faktura for alt det arbejde vi har udført?
--
#1
Mr. WoLF
Guru
15-12-2019 17:05

Rapporter til Admin
De har vil underskrevet en aftale mellem jer?
--
#2
KristianSlot
Mega Nørd
15-12-2019 17:16

Rapporter til Admin
At i udleverer koder og brugernavne er da absolut så fjernt fra en indrømmelse af at i har udført arbejde som det overhovedet kan være. I kan ikke smide noget som helst der bare minder om en faktura medmindre i har en skriftlig aftale.
--
#3
ice
Nørd
15-12-2019 20:12

Rapporter til Admin
Går ud fra i har opgraderet/vedligeholdt grundet en kontrakt ? hvis i forlader bygningen/kontoret, og udstyret ikke er jeres, må det være forventeligt at man får root/Admin til enhederne så andre kan forsætte vedligeholdelse vil jeg mene. men kender naturligvis ikke alle detaljerne
--
#4
MadsFerguson
Elite Supporter
15-12-2019 20:21

Rapporter til Admin
Udlevering af admin/admin kan du vel knapt tage penge for. hvis de ønsker at i lave en ny konfiguration af netværk så klargør du selvfølgelig en faktura for dette.
--
Large deployment System Engineer, High Performance Computing specialty.
#5
Chaos
Nørd
15-12-2019 22:52

Rapporter til Admin
#3 Nej, vedligeholdt pga. konstant lovninger på aftale, men så trækker de sig igen og rundt i ring, mens vi var afhængig af netværket og derfor nødt til at vedligeholde det for at beskytte os selv indtil vi havde muligheden for et andet sted. Du kan vel ikke fortsætte vedligeholdelse, hvis de nægter det har fundet sted. #2 Vi kunne ikke have disse informationer uden at have udført arbejde. Hvis de så mener vi ikke har udført noget arbejde, har vi ingen pligt til at opbevare deres koder og vedligeholde det.
--
#6
Wut
Ultra Supporter
15-12-2019 23:28

Rapporter til Admin
Hvis ikke de har bestilt jer til at lave arbejdet vil jeg ikke mene at I kan fakturere for det. At de har smølet kan ikke berettige jer i at sende regning for arbejde i selv har udført uden aftale. I kan måske sagsøge dem og kræve jeres skader dækket af dem, da skaderne er forårsaget af deres manglende opfyldelse af kontrakter mv. Men I kan da tilbyde den ydelse at oplyse passwords til en pris, som lige akkurat er så høj, at det ikke kan betale sig for dem selv at rode med komme ind i systemet osv.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 15-12-2019 23:29
#7
Thomas
BOFH
16-12-2019 01:14

Rapporter til Admin
Det lyder mere som om det er jer der vil til og afpresse jeres snart tidligere udlejer. Men du skriver jo netop i selv har haft glæde af netværket, så tvivler på i har noget at komme efter.
--
Hilsen Thomas Chefredaktør på HardwareOnline.dk
#8
Wut
Ultra Supporter
16-12-2019 07:17

Rapporter til Admin
Er situationen ikke lidt i samme kategori, som hvis jeg flyttede ind i en lejlighed, og spørger udlejer, om jeg må bruge cykelrummet i kælderen. Det får jeg nej til, men udlejer vil gerne se på at udvide med et rum mere i kælderen. Men udlejer har ikke tid, så jeg bygger selv et eller andet og smækker en lås på. Nu flytter jeg, og udlejer vil have nøglen til det nye rum, så han enten kan bruge det eller skrotte det. Og så sender jeg ham en regning, fordi "han smølede med at få lavet det nye rum, jeg havde behov for et rum, og jeg har udført arbejde uden at aftale det med udlejer, så nu sender jeg en regning". Efter lidt mere eftertanke, så tror jeg det er et lige så stort problem, at I forlader et lejemål uden at opgive passwords - det svarer jo til ikke at aflevere lejemålet i samme stand, som I overtog det. Problemet er vel her lige så meget, at I ikke har undersøgt, hvad mulighederne for netværk var, før I overtog lejemålet. Hvis I har en kontrakt på, at udlejer lover så og så godt netværk, så kan I jo tage den derfra. Men det er da for sent nu, imo.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
#9
Coolcat
Juniorbruger
16-12-2019 07:36

Rapporter til Admin
Hvis noget af udstyret er Jeres tager I det med. Ellers nulstiller I bare det af det I har brugt og siger" nå men så fuck fuck da"
--
#10
Comicsdk
Semi Supporter
16-12-2019 07:39

Rapporter til Admin
En kort opsummering: Vi brugte et netværk, det har vi uopfordret vedligeholdt i egen interesse. Nu vil vi gerne have penge for det. Hvad synes I, tilfældige forumbrugere, hvordan får vi nasset nogle penge af udlejer?
--
Random dude on a random forum
#11
rbayden
Bruger
16-12-2019 07:53

Rapporter til Admin
#10 Har i ikke en kontrakt på, at i skal udføre det og det. Så har i intet at komme efter
--
ASRock Fatal1ty B350 itx Ryzen 5 2600x 16gb 3000mhz G.skill GTX 1070 TI Zotac Mini
#12
potteplante
Mega Supporter
16-12-2019 08:27

Rapporter til Admin
Ingen kontrakt, ingen penge. Men hvis han har lovet jer en kontakt på at vedligeholde udstyret. så kan i vel sige "ingen brugernavn/password, før i betaler. i forhold til den kontrakt i har lovet." Og hvis de ikke vil betale må de jo en tur rundt og nulstille hardwaren og sæt det op igen.
--
Google is your friend!
#13
ZulfoDK
Supporter
16-12-2019 09:11

Rapporter til Admin
#11 Det er ikke #10 som er OP - han opsummerer bare på bedste vis hvad OP prøver at sige :) Jeg vil heller ikke mene at I kan gøre krav på at fakturere noget som i uopfordret har påtaget jer. Hvis de nu hvor I skal flytte mener at I skal påtage jer noget arbejde i forbindelse med flytningen, så få lavet en aftale med udlejer om, at det gør I selvfølgelig, under forudsætning at der er en kontrakt/aftale, og det skal afregnes.
--
----------------- Lars B. / ZulfoDK
#14
Vuy
Ultrabruger
16-12-2019 09:32

Rapporter til Admin
#0 Først og fremmest som alle andre i tråden rigtig nok siger, hvis i Ingen kontrakt har, så er der ingen bindende aftale mellem begge parter. Ergo, du kan ikke opkræve noget og han kan ikke forlange noget. Hvis han har ladet jer tage over netværket og lade jer administrere det i en længere tidsperiode, mens han selv har gjort nytte af det kan man sige at han har godkendt jeres arbejde under stiltiende samtykke og kan ikke komme efter jer for noget. Derfra kan I så vælge at sige til ham, vi har ikke nogen forpligtelser over for dig. Vi kan på nuværende tidspunkt forlade, tage eventuelt eget grej med og sætte det tilbage i original tilstand da i flyttede ind, og så ikke gøre mere ved det. I kan så tilbyde ham med en skriftlig kontrakt og lave en opsætning som behager ham, inklusivt installation og levering af eventuelt grej (allerede installeret), og så sætte en fair pris på det. Hvis han så gerne vil have det, og er villig til at betale for det, fantastisk, ellers bør i ikke gøre andet en at forlade og sætte det tilbage i original tilstand.
--
2x ASUS STRIX 1070 OC, I7 AIO WaterCooled, 16GB RAM, Samsung 850 Evo, 500Gb, x34a 100HZ UWQHD 3440x1440 G-SYNC. K70 RGB Keyboard, M65 Pro RGB Mouse
#15
Chaos
Nørd
16-12-2019 21:46

Rapporter til Admin
#6 #7 #10 #13 Ok, folk kan vidst ikke læse. Det er *IKKE* uopfordret, det er arbejde vi er blevet bedt om at udføre og så efterfølgende holdt fast i det ved at de siger "Hey, hvis vi ikke gør det, så kommer der uspecificeret nedetid eller ups, jeres server ryger af, som vi udemærket godt ved i ikke kan holde til og derfor mister jeres kontrakter.". Nej, det har ikke været en glæde af at benytte, men var svært at flytte fra med konstant dinglene løfter og kontraktforhandlinger. #12 #14 Tak for konstruktive svar, ja, det er nok også den vej det går, men ville lige have lidt forskelligt input. Faktureringen var mere for modfakturering for sjælefredens skyld. :)
--
#16
mentjali
Monsterbruger
16-12-2019 22:13

Rapporter til Admin
Lyder til vi kun høre halvdelen af historien. For mig lyder der til i har haft lejet noget serverplads hvor i har haft nogle fordele ved selv at administrere og vedligeholde hele anlægget. Gætter på i nok også har fået jeres leje billigere end gennemsnittet, uden at vide det selvfølgelig. Men hvis det er sådan det hænger sammen, skal i nok være lidt forsigtige med hvor langt i vil gå. De kunne meget hurtigt rejse et modkrav på de fordele i eventuelt har haft. Og med mindre der er kontrakt på vedligeholdelse af systemet har i intet at komme efter. Men kontakt en erhvervs advokat der er vandt til at ordne kontrakter imellem firmaer, de kan give et meget bedre bud end os her inde
--
#17
Wut
Ultra Supporter
16-12-2019 22:14

Rapporter til Admin
#15 Folk her i tråden kan udmærket læse. Det er dig, det ikke magter at forklare problemstillingen! Det er *IKKE* uopfordret, det er arbejde vi er blevet bedt om at udføre og så efterfølgende holdt fast i det ved at de siger "Hey, hvis vi ikke gør det, så kommer der uspecificeret nedetid eller ups, jeres server ryger af, som vi udemærket godt ved i ikke kan holde til og derfor mister jeres kontrakter.". Det der er jo en totalt ny information her i tråden. At de direkte har BEDT jer om at gøre en ydelse for dem, og at de TRUER jer med represalier, det er også komplet nyt. Det vender jo hele sagen på hovedet rent jurdisk. Imponerende at en stribe folk her i tråden skal forklare dig, at når de ikke har bestilt et arbejde hos jer, så kan I ingen regning sende... og så går det slet ikke op for dig, at du måske skulle tilføje til tråden, at I direkte er blevet BEDT og TRUET til at gøre arbejdet ???? Total pis-svar at komme med "LOL I kan ikke læse", når du ikke magter at beskrive problemstillingen i #0.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 16-12-2019 22:16
#18
Devilduck
Megabruger
17-12-2019 00:10

Rapporter til Admin
#15 Prøv lige at læse dine 2 første indlæg og prøv så at finde de info du giver i #15???? Det hedder the curse of knowledge, en meget menneskilg fejl der består i at man har svært ved at forestille sig hvordan verden ser ud uden den viden manselv har. Dvs at du kender hele historien, men du formår ikke at vurdere hvilke info der skal nedfældes for at det giver mening for uindviede. Defor mener du at have forklaret det hele allerede.
--
#19
Chaos
Nørd
17-12-2019 02:59

Rapporter til Admin
#16 Det er så ikke hvad der er fundet sted og vi har ingen fordele haft, faktisk for det meste ulemper og en hulens masse arbejde. Men spørgsmålet var ret simpelt og er sådan set svaret. #17 #18 Ok, kan godt være i lægger noget andet i afpresning, men det kræver ligesom en aktiv part fra den anden side og aktiv afpresse noget. Afpresning betyder også at man truer og vil have vinding. Det var så ikke det der var det interessante spørgsmål her, kun om dette var en indrømmelse at tingene har fundet sted.
--
#20
KristianSlot
Mega Nørd
17-12-2019 07:46

Rapporter til Admin
19# Jamen så har du jo svaret. Som jeg tidligere skrev, så er det ikke en indrømmelse af at i har udført arbejde og er på ingen måde et grundlag for at sende en faktura. "Vi kunne ikke have disse informationer uden at have udført arbejde" Jo, det kunne i nu godt? Informationerne kan have hængt på en opslagstavle eller i kan have fået dem af en anden IT-gut som synes i kunne have brug for oplysningerne. Og ja, "afpresning betyder også at man truer og vil have vinding", men det kan man satme da godt gøre uden at man har aftalt at skulle udføre et arbejde. Det er DIG der ikke har skrevet manglende information i 0# og ikke os der er idioter
--
Sidst redigeret 17-12-2019 07:47
#21
mentjali
Monsterbruger
17-12-2019 14:31

Rapporter til Admin
19# Et eller andet sted jo så har i jo det. I har blandt andet selv haft mulighed for at håndtere nedetid, og det må da være en kæmpe fordel på rigtig mange plan. Og i har jo også haft bedre mulighedfor at indrette jeres servere efter hvordan deres opsætninger er, da i har et mere indgående kendskab til den bagvedliggende opsætning. For mig lyder det til i er blevet bitcy over i ikke har kunnet få det 100% som i ville.
--

Opret svar til indlægget: IT afpresning

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning