Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Smarthome gulvvarme og varmgenvinding

Af Super Nørd Knutz | 20-01-2020 13:21 | 942 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej hol'ere. Vi overtager snart hus og skal igang med en mindre renovation, som bl.a. indebærer gulvvarme i hele hytten + varmegenvinding. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at gøre dette så "smart" og high-tech som muligt for at gøre det så nemt og energieffektivt at bruge. Jeg har i den forbindelse kigget på Danfoss One, som er et intelligent system som kan kombinere både deres gulvvarme og varmegenvinding i en smart løsning. Er der nogle her der har erfaring med dette? Jeg har læst at folk der har det ikke er begejstret for selve systemet og det ikke virker så "moderne" som det burde. Er der nogen der har erfaringer med andre "nye" løsninger? Det skal selvfølgelig være muligt at købe i DK :)
--
#1
Wut
Ultra Supporter
20-01-2020 13:29

Rapporter til Admin
Gulvvarme i beton eller i trækonstruktion? Hvis det er beton, så anbefaler de fleste at køre med fast styring via telestaterne. Besparelsen er meget ringe ved døgnstyring, og du kan opleve svingende temperaturer. Den bedste komfort og bedste udnyttelse af varmen får du ved at have en jævn temperatur i rummene. Fremløbstemperaturen er dog en god ting at få styret automatisk i forhold til en udendørs termosensor. Dvs når det bliver koldere, så skruer anlægget op for fremløbstemperaturen, og omvendt. Det giver igen den mest jævne gulvvarme og bedste udnyttelse. Men at køre temperaturen op og ned i løbet af en 24-timers cyklus, hvor gulvet tager 5-8 timer at varme op og køle af, det er der ikke meget fidus i. Edit: Jeg har selv arbejdet som udviklingsingeniør i en stor virksomhed, der laver udstyr til gulvvarme. Konklusionen fra vores udviklingsprojekter var, at der var så lidt fidus i styring, at det ville være svært at sælge det i stort antal. Så det blev droppet. Vi kiggede (dengang) også på Danfoss produkter, og kunne ikke konstatere, at det gav kunderne nogen væsentlig fordel, ift hvad det koster.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 20-01-2020 13:32
#2
Knutz
Super Nørd
20-01-2020 13:42

Rapporter til Admin
#1 Vi kommer til at bygge ovenpå strøer som ligger der i forvejen. Altså fræsede spånplader ovenpå strøer, varmefordelingsplader, radon/dampspærre/lydisolering og så laminatgulv øverst. Det skulle også give den bedste responstid i forhold til beton, og så er det også væsentlig nemmere at bygge. Jeg har stadig ikke fundet ud af hvor meget varmetab der er, men jeg har ikke hørt nogen sige at det er nok til at jeg skal gøre det på en anden måde. Nej i forhold til styring er det faktisk også derfor jeg spørger. Jeg har meget svært ved at se en kæmpe stor fidus i det forskellige, og hvor vidt det rent faktisk kan blive så intelligent som man vil have. Jeg ser en større værdi i at kunne styre sit genvindinganlæg noget bedre.
--
#3
Wut
Ultra Supporter
20-01-2020 13:59

Rapporter til Admin
#2 Hehe, så får I samme konstruktion, som vi har: Sikkert 100 mm mineraluld ovenpå dampspærre, og så strøer, forskalling/fræsede plader, og så et klikgulv. Varmetabet nedad er meget begrænset. På energistyrelsens hjemmeside kan man finde beregninger på det. Jeg husker kun tallene svagt, men jeg husker, at da jeg undersøgte det, var jeg meget opsat på at udvide mine 100 mm mineraluld under gulvet til 200 mm, men da jeg så, hvor lidt varme der reelt forsvinder nedad, så opgav jeg tanken. Det er under 10% (7% måske?) der forsvinder nedad når man har 100 mm i forvejen, så 100mm ekstra giver så lidt, at det ikke giver mening. Så hellere smide 100 mere på loften - næsten uanset hvor meget der ligger der i forvejen. Gulvvarme i træ er mega fedt. Det bliver varmt/koldt på 30 minutter. SÅ når solen kommer ind ad vinduet, så reagerer gulvvarmen hurtigere end solen kan varme rummet op. Det giver en rigtigt god varme i rummene. Ulempen er så lidt, at når der er varmt nok i rummene, så kan gulvet virke koldt, da det køler så hurtigt ned. Vi valgte at købe Wavins system, og temperatursensorerne har vi købt dem, som både måler rumtemperaturen og så med en IR-sensor i bunden måler overfladetemperaturen på gulvet. Så har jeg sat dem sådan ,at der skal være f.eks. 21 grader i rummet, og mindst 21 grader på gulvet. Så holder styringen gulvene varme, selvom der måske er 22 grader i rummet. Et rum på 23 grader kan godt føles koldt, hvis gulvet er 18 grader f.eks. Systemet understøtter også natsænkning og ferie-sænkning og hvad har vi. Jeg har ikke rodet så meget med det, da jeg synes, at hvis jeg skruer for meget ned for rumtemperaturerne, så kan det godt give ekstra meget dug/vand på vinduerne, og generelt er besparelsen meget ringe.
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 20-01-2020 14:01
#4
MFPedersen
Megabruger
20-01-2020 19:02

Rapporter til Admin
Vi har samme opbygning som #3 med vores gulvvarme. Det er slet ikke nødvendigt med styring ud over det som termostaterne selv står for.
--
3700X - Gigabyte X570 I - Dark Rock Pro 4 - Intel 660P M.2 1TB - Vengeance LPX 3600 C18 - 5700 XT Red Devil - SF750 Platinum - Define Nano S - XG32VQR
#5
Kasperkk
Monster Nørd
21-01-2020 09:08

Rapporter til Admin
Smart og hitech er ikke nødvendigt for at det er nemt at bruge. Køber du det rigtige passer det jo alligevel sig selv. Det er virkelig sjælden jeg ændrer på vores ventilation og varmen stiller jeg stort set heller aldrig på. Den står jo alligevel bare der hvor vi finder os godt tilpas. Almindelige termostater synes jeg peronligt et nok og ventilationen tilpadser jo også sig selv efter fugtigheden i huset. Den opdager selv når vi bader og skruer op for udsugningen indtil fugtindholdet er tilbage på normal niveau Det eneste jeg nogle gange styrer via app er vores varmepumpe som er luft/vand. Den styrer fremløbs temperaturer via udetemperaturen og indtil man lige får det helt fintunet kan man godt småjustere lidt på det. Desuden har jeg nogle profiler der passer til vores forbrugsvaner i forhold til varmt vand. Nu ligger alt vores gulvarme i beton og det gør jo at alle former for nat/dag sænkninger er overflødige da det reagerer for langsomt til at være brugbart. I det gamle havde vi gulvvarme i en trækonstruktion og det regulerede noget hurtigere og bedre, særligt i forhold til lysindfald og evt brændeovn.
--
HO, HO, FUCKING HO!
--
Sidst redigeret 21-01-2020 09:11

Opret svar til indlægget: Smarthome gulvvarme og varmgenvinding

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE