Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Programmør uddannelse spørgsmål

Af Mega Supporter Tunax | 18-04-2020 16:46 | 693 visninger | 11 svar, hop til seneste
Hej, Jeg er som så mange andre temmelig hårdt ramt af coronakrisen ift. job og lige pt. er min nuværende uddannelse ekstrem hårdt ramt. Hvilket egentlig passer mig fint nok, da jeg egentlig ikke finder mit nuværende erhverv spændende og har altid gerne ville vælge om, men uddannelsensloftet ramte mig lige før jeg afsluttet min uddannelse på uni. og ja, man kommer i en alder hvor man ikke kan blive ved at tvivle på hvad man egentlig vil. Jeg har overvejet følgende uddannelser: IT-support datamatiker finansbachelor finansøkonom diplomingeniør Jeg har altid haft en naturlig interesse for IT, både software og hardware, men dog ikke nogen erfaring med programmering what so ever og nok det område jeg ved mindst om, men alligevel meget spændende og jeg ved der er en stor efterspørgsel på arbejdsmarkedet og det vil nok kun vokse fremadrettet, jeg især interesseret i at arbejde med PLC programmering. mit alternativ vil være en økonomisk uddannelse til at arbejde med regnskab eller som ejendomsmægler. Men har nogle spørgsmål, som jeg ikke rigtig kan finde svar på, på google, så tænkte jeg vil bruge jeres erfaring til komme videre i min udvælgelses. Hvilken uddannelse vil egentlig være optimal ift. til målet at arbejde med programmering især PLC? Jeg er dog kun villig til at invester 3 år i min nye uddannelse (er 31 år nu) Hvilke type matematik arbejder man med? matematik og matematiske fag har egentlig altid være min styrke, men der er sgu meget matematik som er glemt og ikke bruges mere i mit nuværende erhverv, så ville være rart og kende niveauet og om jeg skal indstille mig på at få noget opfrisket. Vil egentlig bare gerne vide i hvilken grad bliver matematik rent faktisk brugt og hvilke type bruges der. Ja så meget info og råd I kan bidrage med vil være værdsat og måske vil jeg have flere spørgsmål ligesom i giver jeres guldkorn :-)
--
#1
Tunax
Mega Supporter
18-04-2020 16:48

Rapporter til Admin
Jo, hvad meget hardware vil jeg skulle invester I ift. uddannelsen? (vil jo skulle leve på SU i 3 år, med hus og barn)
--
#2
Thomas G
Monsterbruger
18-04-2020 17:02

Rapporter til Admin
Som jeg forstår det vil ca ingen af de uddannelser du nævner have meget med PLC programmering at gøre. (måske diplom ingeniør som undtagelse). PLC programmering (som iøvrigt er ved at ændre sig), ligger mere ovre i ingeniør og elektrikker området. De fleste af dem jeg har mødt har haft en ingeniør baggrund.(med lidt blandede specialiseringer). Det er tilgengæld sjovt at arbejde med PLC og automatik. De betaler ok, men ikke direkte høje lønninger. Men noget af det fedeste jeg har lavet er at se automatiske rullerbaner gøre som man bad om, har også været blandet ind i et pakke anlæg som også var ganske udfordrene. PLC programmering er ved at blive mere detaljeret end de gamle ladder programmeringsystmer. De kan nu tilgå databaser og API'er direkte etc. Det gør dem noget mere omgængelige. Det er desværre ikke min spidskompetence, så håber der er nogen som kan fylde noget på som er mere specifikt, især omkring skole delen. At arbejde for industrien er meget anderledes end det er at arbejde med administrative systemer. Personligt finder jeg det meget givende med automatik anlæg, men vid at det er en meget direkte verden, gående imod det brutale. Jeg har siddet 2 uger og programmeret i en produktions hal om vinteren, mens gaffeltrucks susede om ørerne på mig. Du arbejder også med et folkefærd som siger tingene meget direkte. Kan du ikke lide at få at vide at din software er lort .... så skal du også vælge noget andet. Administrative systemer er oftest langt mere beskyttet, der er planer, projektledere, flotte lokaler og god kantine ordning. Opgaverne kan her være både meget simplere (rapporter og lister), og meget mere komplekse (backend og batch kørsler). Held og lykke med dit valg.
--
#3
math566b
Bruger Aspirant
18-04-2020 17:19

Rapporter til Admin
Hvis jeg må give dig et godt råd: bliv elektriker. Der er så mange muligheder for at komme til et firma som Bila, Kjærsgaard etc..... Og du får rundt regnet 125 i timen fra dag 1.det er bedre end en su. Plus hvis du om 10 år er gået død i det? Hell yah du er elektriker så du har så mange muligheder. Plus der er gode muligheder for overarbejde så du kan alt få det lidt nemmere. Hilsen en elektriker
--
Sidst redigeret 18-04-2020 17:19
#4
Tunax
Mega Supporter
18-04-2020 17:19

Rapporter til Admin
#2 I mit lokal område, er der stor mangel på PLC programmører :-) så det var meget oplagt, jeg er ikke sart, har arbejdet på hanstholm havn, i fiske industrien, så ja, har nok været i det mest direkte arbejdsmiljø du kan finde :P og har også arbejdet på fabrikker og lager, så det skræmmer mig nu ikke. Hvis jeg skulle lærer programmering vil det klart være PLC jeg vil arbejde med, da jeg synes det mest spændende og tiltalende. Ville helst undgå ingeniør uddannelsen grundet lokalationen på uddannelsesstedet og varigheden, så det vil være noget jeg skulle overveje mere grundig hvis det er den eneste vej.
--
#5
Tunax
Mega Supporter
18-04-2020 17:45

Rapporter til Admin
#3 kan se du fra Vesløs :-) så du jo også Thybo, er ikke kæmpe fan af Bila og deres måde er drive virksomhed på :-) men jeg tænker at det er en pæn lang uddannelse 4-4½ år, men bestemt relevant.
--
Sidst redigeret 18-04-2020 17:48
#6
math566b
Bruger Aspirant
18-04-2020 18:33

Rapporter til Admin
Hvor står der jeg er fra Vesløs? Anyway hvis du er interesseret så kender jeg en virksomhed som kunne mangle dig, sig hvis du vælger den vej så send lige en besked. Men har du tænkt på merit. Jeg overvejede og tage en køletekniker og der fik jeg muligheden for at tage den på halv tid. Så det kan du jo overveje
--
#7
Tunax
Mega Supporter
18-04-2020 18:38

Rapporter til Admin
#6 hmm tvivler på jeg kan få noget merit, da jeg ikke har nogen teknisk uddannelse men akademisk uddannelse :) men jeg vil huske dit tilbud ;-)
--
#8
math566b
Bruger Aspirant
18-04-2020 21:46

Rapporter til Admin
Du sparer automatisk på grundførløbet og hovedforløbet hvis du har en studenterhue. Der henter du nok Ca 4 uger hvert sted. Og jo du får merit på det andet. ?? Men slå på tråden hvis det er!
--
#9
Danielh
Gæst
18-04-2020 22:26

Rapporter til Admin
#8 Det er lavet en smule om. I dag skal man selv søge om at få merit, og det er ikke sikkert man får det. Min kollega er lærling med en HTX eksamen, hans ansøgning om merit blev desværre afvist.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#10
math566b
Bruger Aspirant
18-04-2020 22:32

Rapporter til Admin
#9 da jeg gik på gf2 var der i hvert fald en der kun skulle have 13 uger pga det og da jeg var på h1 gik vi ved siden af h1 for studenter. De skulle kun have 12 uger hvor vi skulle have 16 (20 i mit tilfælde da jeg var eux). Men ja det kan da være lavet om
--
#11
L.T. Hansen
Guru
18-04-2020 23:15

Rapporter til Admin
Hvis du vil være programmør, skal du helt klart gå efter diplomingeniør. Her får du den teoretiske og praktiske erfaring med programmering. Google lige hurtig og der findes en uddannelse som hedder "Automationsteknolog", som fokusere sig på PLC programmering. (KENDER dog intet til den) Det lyder dog som en mere high-level "programmør" uddannelse. Tænker lidt at diplom ingeniører udviklere/programmere robotterne, hvorimod Automationsteknolog'er "programmer"/indstiller, hvad robotterne skal gøre. Kan godt være jeg ikke har forstået det rigtig. Så det er vel et spørgsmål om hvad du vil fremadrettet?
--
YEAH, har fundet på noget vildt sejt at skrive HER... damn, har bare glemt det ;P

Opret svar til indlægget: Programmør uddannelse spørgsmål

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login