Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Elev Som Datatekniker med speciale i infrastruktur...

Af Ny på siden AhmadCh | 18-05-2020 22:13 | 1181 visninger | 9 svar, hop til seneste
Godaften Hardware Online Jeg vil gerne hører jeres synspunkt på et kendt emne herinde. Emnet er Datatekniker med speciale i infrastruktur eller programmering Det er sådan at jeg er en 20 årige ung mand, som pt. er på jagt efter en elevplads relevant til at færdiggøre min uddannelse jeg er i øjeblikket ved at dygtiggøre mig på Frederiksberg TEC, hvor jeg studerer Data og Kommunikation. Det jeg søger er enten en Datatekniker med speciale i infrastruktur eller speciale i programmering Jeg hælder dog mere mod infrastruktur da jeg har læst en del kommentar omkring er lidt overfladisk Jeg vil meget gerne se en kommentar fra folk som har kendskab til Datatekniker med speciale i infrastruktur, er det noget i kan anbefale?, bliver det kedeligt efter hånden? og er den retning værd at vælge? Som sagt jeg går på Frederiksberg TEC, og grundforløb 2. og her er uddanelsen meget overfladisk og jeg kan ikke anbefale folk til at vælge den dsv. ihvertfald ikke på Frederiskberg
--
slettet brugere
#1
krykoli
Semibruger
18-05-2020 22:44

Rapporter til Admin
Hvordan er den overfladisk?
--
#2
AhmadCh
Ny på siden
19-05-2020 00:19

Rapporter til Admin
#1 -Jeg mener ikke man lærer nok, og jeg har slet ikke den eneste fra min klasse som mener det samme. Og hele uddannelsen er ikke sat sammen ordenligt. Ikke nok med det mangler vi en del lektioner i hvert fag
--
.
#3
RW
Gæst
19-05-2020 03:13

Rapporter til Admin
Jeg har også kun hørt dårligt om den skole. Når du er færdig har du mulighed for at blive ansat til flere forskellige ting. Mange jobopslag skriver at de leder en med uddannelse IT-supporter, datatekniker, datamatiker osv. Der vil de bare gerne have en med noget baggrund, hvor de så vil lærer dig op i det du skal bruges til udover. Det er MEGET få opslag jeg har set som specifikt søger Datatekniker.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
krykoli
Semibruger
19-05-2020 11:21

Rapporter til Admin
#0 Ah. Jeg har selv forsøgt at tage uddannelsen, dog på SDE i Odense, og der fik vi virkelig grundig undervisning og det indtryk har mange af mine medstuderende også haft. Flere af dem arbejder i dag med det. Jeg synes i skal klage over det. Nu hvor jeg tænker over det, så har jeg faktisk kun hørt dårligt om den skole og en eller anden i Jylland. #3 Der er masser af steder, som tilbyder elevplads til folk som vil have datatekniker med speciale i infrastruktur. Der findes 500 firmaer i Danmark, som er godkendt til at tage datateknikerelever ind. Lige pt. kan jeg se at både Grundfoss, HOFOR og Eniig Fiber søger elever. https://pms.praktikpladsen.dk[...]
--
#5
AhmadCh
Ny på siden
19-05-2020 12:30

Rapporter til Admin
#4 -Jeg bor i København, så Grundfoss er ikke en mulighed, har faktisk søgt i HOFOR, fik dog afslag :/ men ja jeg bliver ved med at lede har du selv taget uddannelsen?
--
.
#6
Sofacykel
Maxi Supporter
19-05-2020 12:41

Rapporter til Admin
Mange af mine kollegaer er datateknikere, de hygger sig med alt muligt forskelligt. En er specialist i Veeam og VMWare, en er specialist i Cisco IOS og ASDM (netværk generelt egentligt), så har vi 3 elever der laver det basale af de to førstenævnte, level 1 og 2 arbejde i servicedesken med active directory og MS 365, tilkøb af nødvendige licenser til kunder, opsætning af deres udstyr og en masse remote troubleshooting. De hygger sig allesammen og har fordelagtige vagtplaner med god løn for at være "on-call" i hjemmetimerne. Det kan man nemt få et fornuftigt liv til at hænge sammen med. Du skal jo finde et alsidigt firma, da du bliver uddannet i dét de supporterer. Skolen skal give dig generel viden - fordybningen kommer jo når lærepladsen er i hus. Om du har speciale i programmering eller netværk er sgu egentligt lidt ligemeget i "den virkelige verden". Når du er færdig med at være i lære er det de kompetencer og certificeringer du har fået igennem din læreplads der spiller ind. Så virksomhedsvalget kan have meget stor indflydelse på din fremtid.
--
Desktop: R7 3700X, RTX 2060 Super, 16GB, Xonar Essence STX Laptop: i7 3610QM, GTX 675M, 8GB, Xonar U3 Fine systemer, haps!
--
Sidst redigeret 19-05-2020 12:43
#7
bft
Gigabruger
19-05-2020 12:54

Rapporter til Admin
Jeg er uddannet Datatekniker med samme speciale, udlært på Tech College i Aalborg, min læreperiode foregik på Århus Universitet i netværksafdelingen. Jeg syntes personligt faget er/var enormt interessant, jeg var ikke særlig gammel da jeg startede på uddannelsen og havde ikke de rigtige ambitioner. Især på netværksdelen som på mange måde var et stort selvstudie haltede jeg bagefter, det var kun fordi jeg arbejde med det til hverdag på min læreplads at jeg ikke blev helt tabt. Jeg er enig med dig at skolen kan virke overfladisk, jeg har haft utrolig dygtige undervisere som brændte for at mentor elever og så har jeg haft et flertal af undervisere som gjorde det fordi det ikke var dygtige nok til at arbejde i feltet. Man kommer ikke udenom at hvis man vil være successful inden for feltet skal man have personlig interesse og hvis du hellere vil spille League of Legends når du kommer hjem end at sætte et Kubernetes cluster op (meget sort/hvid eksempel) kan det være: 1. Svært at finde hvad man brænder mest for inden for feltet, det er sjovt at være generalist der kan mange tricks, men det er specialisterne som tjener gode penge... at finde ud af hvad man brænder for kan tage tid. 2. Lære hvordan den virkelig verden virker, I Danmark er vi glade for Microsoft produkter og deres stack... Det er nemt for mig at komme her som den oplyste, så se det primært som min mening, men i den virkelige verden ser tingene meget anderledes ud og det kræver personlig interesse at kunne følge med. Jeg har skiftet retning siden jeg er blevet udlært og er idag software udvikler i københavn, jeg ville ikke være foruden min uddannelse, jeg har været godt stillet med en bred vifte af viden og kendskaber som har været meget værdifulde både som System administrator / DevOps (SRE) / Software Udvikler. Uddannelsen skal på mange måder informere dig om de muligheder du har indenfor for feltet og ikke nødvendigvis sætte dig på en specifik retning. Det var noget af en wall of text, jeg har meget mere på hjertet, skriv endelig en PM hvis du vil snakke mere.
--
Jeg er utrolig god til at være utrolig middelmådig
--
Sidst redigeret 19-05-2020 12:57
#8
AhmadCh
Ny på siden
19-05-2020 13:30

Rapporter til Admin
#6 Tak for svaret!, Hvilke type virksomheder kan du anbefale jeg kigger/går efter? mellemstore, små eller noget andet? Ved du noget om det er en svær retning? eller kan du sprøge dine kollegaer om det er? og hvilke forventninger har de til deres elev?
--
.
#9
AhmadCh
Ny på siden
19-05-2020 13:30

Rapporter til Admin
#7 Jeg har sendt en privat besked afsted :)
--
.

Opret svar til indlægget: Elev Som Datatekniker med speciale i infrastruktur...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning