Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

H: PC Fryser tilfældigt (højt strømfobrug?)

Af Bruger Upgrade | 26-10-2020 11:16 | 280 visninger | 5 svar, hop til seneste
Håber en kan hjælpe her.. min PC er den seneste måned begyndt pludseligt at fryse til tider.. nogle dage køre den fint og uden problemer (og gør den også oftest efter en genstart), men nogle gange begynder den bare pludseligt at fryse i en 5-20 sekunder, køre normalt i 5-10 sekunder og så igen... Aner ikke hvorfor, om det er startet efter en Nvidia/Windows opdatering eller andet... har prøvet at rense PC'en, køre AVG Tuneup og ellers rydde op i den så godt som jeg kan. Eneste jeg kan se er at "System" køre med "Meget højt" strømforbrug når det sker, men skal jeg ikke kunne sige om den generelt gør, så ved ikke om det er det.. for kan også godt ske selvom den ikke lige står på meget høj... aner det ikke og google hjælper heller ikke så håber en herinde har prøvet lignende og kan hjælpe med en løsning. (har også renset registry data, hjalp heller ikke).
--
#1
Porphyra
Monsterbruger
26-10-2020 12:01

Rapporter til Admin
Hvad hardware har du? Lidt svært at sige noget uden at vide det. Hvis strømforsyningen ikke kan levere, så er der gode chancer for at der er WHEA fejl i Eventviewer. Eventviewer kan også lige fortælle om der er noget software som brokker sig så vigtigt at tjekke den. Kan være mange ting, ram, CPU bundkort, harddisk, eller strømforsyning. Eller selvfølgeligt software.
--
Sidst redigeret 26-10-2020 12:03
#2
Wut
Nørd Aspirant
26-10-2020 12:05

Rapporter til Admin
Uden at have ret mange informationer at gå efter vil jeg dog driste mig til at foreslå, at det kan være noget IO, der driller. F.eks. en SSD eller harddisk, der er ved at stå af. Det giver typisk sådan nogle lange stalls, hvor intet rører sig, indtil der kommer forbindelse til drevet igen. Hvis det er CPU eller GPU, der overopheder, så får man enten reduceret performance (den clocker ned) eller crashes. Hvis det er software, så er det ofte crashes. Det lyder lidt underligt, hvis en driver skulle køre 100% og så periodevis gå helt i hegnet. Prøv at tage SSD/harddisken ud, og installer en frisk Windows på et andet drev. Der har også været en del tilfælde af forskellige NVMe´er og SSDer, der ikke kunne lide et bestemt motherboard. Så fik man nemlig også den opførsel der.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 26-10-2020 12:06
#3
Upgrade
Bruger
26-10-2020 12:05

Rapporter til Admin
Corsair 650 noget strømforsyning, gtx 1080, i7 processor, hyper x ram osv. osv. #2 Tjah, det er svært at sige om det er min(e) harddiske.. men kan være, virker dog underligt at det kommer så pludseligt og så gammel er PCen heller ikke.. men heller ikke så ny at det er delene der ikke passer sammen (umiddelbart.. bygget af Sharkgaming).
--
Sidst redigeret 26-10-2020 12:08
#4
Wut
Nørd Aspirant
26-10-2020 12:09

Rapporter til Admin
#3 Hvis den har kørt fint i lang tid og så pludseligt, der opstår et problem, og du (muligvis?) ikke har installeret noget nyt software for nylig, så tegner det da til at være en hardwaredefekt, der er opstået? Lyder det ikke meget plausibelt? Uanset hvad: En frisk install på en sekundær disk vil afklare, om det er disken, software eller resten af hardwaren, den er gal med.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 26-10-2020 12:11
#5
Jacob [5260 Od.S]
Junior Nørd
26-10-2020 14:34

Rapporter til Admin
Jeg ville starte med at tjekke diske, som allerede foreslået. SMART kan også give et fingerpeg om tilstanden. Tjek den med Crystaldiskinfo : https://crystalmark.info[...] Jeg ville dernæst tjekke RAM for fejl med memtest. Du kan også, hvis du har flere stænger i maskiner, pille ud så du kun kører med en stang.
--
Google først, spørg bagefter. Man skal ikke græde over spist bacon.

Opret svar til indlægget: H: PC Fryser tilfældigt (højt strømfobrug?)

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login