Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Batterier og kulde

Af Gæst Mads | 30-11-2020 11:14 | 316 visninger | 3 svar, hop til seneste
Hej folkens Min fornemmelse er, at kulde/frost ikke er godt for batterier. Jeg har eksempelvis bemærket, at min iPhone mister væsentligt hurtigere strøm, når jeg er ude i de nuværende kolde dage - på trods af at den ligger i en jakkelomme. Er det en midlertidig ting, eller ødelægger man faktisk også batteriet i et større perspektiv? Når jeg lufter ud på værelset, kan jeg fx også mærke på min MacBook Air, at den er enormt kold, men jeg er nysgerrig på, hvor stor indflydelse kulde har.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Die_Happy
Supporter Aspirant
30-11-2020 11:26

Rapporter til Admin
Frost er ikke godt for batterier, men kulde i sig selv er ikke et problem. Du vil opleve forringet batterikapacitet i koldt vejr, pga. større indre modstand i batteriet ved lave temperaturer. Frit fra hukommelsen kan den indre modstand stige til mere end det dobbelt når man går fra 20°C til 0°C.
--
#2
Mads
Gæst
30-11-2020 11:40

Rapporter til Admin
Vil det sige, at når man så går tilbage til 20 grader igen, så vil man i teorien have samme kapacitet som før temperaturændringen, og batteriets levealder ville ikke have taget skade?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Wut
Junior Nørd
30-11-2020 12:09

Rapporter til Admin
Batteriet tager ikke skade af lave temperaturer. Men det aflades hurtigere, når man trækker strøm fra det ved lave temperaturer. Dvs batteriet aflader hurtigere mens man bruger telefonen, eller bare når den ligger i dvale i lommen, mens batteriet er koldt. Hvis ikke du bruger strøm fra batteriet, så vil kapaciteten være den samme igen, når du varmer telefonen op igen - men den kapacitet, du har brugt (ekstra hurtigt) fra batteriet, mens den var kold, får du ikke tilbage igen. Jeg ville ikke bekymre mig om det. En anden ting kan dog være, at kondens kan sætte sig i elektriske apparater, når det tages ud i koldt vejr, og så ind igen og bliver brugt. Luften inde i telefonen (og omkring) bliver kølet ned af den kolde telefon, og det kan give kondens. Jeg har altid min telefon i bukselommen eller i inderlommen i jakken, så den ikke bliver kold.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]

Opret svar til indlægget: Batterier og kulde

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning