Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Tabt computer, kan den redes?

Af Gæst A12345 | 16-01-2021 19:43 | 359 visninger | 5 svar, hop til seneste
Tabte min Lenovo ideapad 330 fra et bord (fik revet den ned dumme mig). I den forbindelse fik den et ordentligt slag og hinge coveret er røget af, hvilket også gør, at jeg er noget påpasselig med at åbne eller lukke den, da den ikke fungerer optimalt i den respekt og rammen om skærme desuden gaber lidt. Er det mon noget som skal laves eller tror I at maskinen allerede er dødsdømt pga. det slag den tog og eventuelle mulige indre skader?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
ToFFo
Guru
16-01-2021 19:47

Rapporter til Admin
Ideapads er ikke bygget med henblik på at kunne blive repareret, ligesom Thinkpads er. Det gør det svært at finde reservedele til dem. Så skal man ofte have fat i en donor computer, altså en maskine magen til som har en anden defekt, og tage delene derfra. Er det selve "kabinettet" der er revnet, eller er det den lille jern-mekanisme der er i stykker? Hvis du stadig kan montere åbne-lukke mekanismen koster det ikke meget at skifte. Se hinges her: https://www.ebay.de[...] Men hvis det er det omkringliggende plastic der er i stykker, som ovenstående er monteret i, bliver det en temmelig dyr reparation.
--
- Indsæt signatur -
#2
A12345
Gæst
16-01-2021 19:52

Rapporter til Admin
Umiddelbart er det blot plastikdækket som er røget af og måske har fået slået en del af. Det ligner umiddelbart præcis det første billede her: https://forums.lenovo.com[...] Hvor selve lukkemekanismen vist ikke er beskadiget (det er den heller ikke hos mig), men til gengæld sidder rammen omkring skærmen pludselig løst over den del som faldt af (den holdt den måske på plads?).
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
utyske
Gæst
16-01-2021 19:59

Rapporter til Admin
Der er ganske sikkert guides hos ifixit eller på YouTube, der viser dig hvordan du skiller den ad og hvis du kan identificere hvad præcis der er gået i stykker, er der en god mulighed for at du kan købe delen på eBay til en fornuftig pris og fikse det selv. Jeg følger en fyr på YouTube, Adamant IT, og han fikser ret mange laptops i retning af din. Som ToFFo er inde på, er IdeaPads ikke som Thinkpads, så de er ikke så lette at fikse, men det kan altså lade sig gøre, hvis man er lidt fiks på fingrene. Hvis du ikke selv har mod på det, kan det være at du kan finde en lokale fikser, som kan hjælpe dig med det mod betaling og du måske bare kan købe delene hjem. Men hvis computeren slet ikke tænder, kan der sagtens være andet der er gået i stykker, end bare kabinettet.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
A12345
Gæst
16-01-2021 20:22

Rapporter til Admin
Tak, jeg må undersøge det engang og evt. vente til at kunne komme til en som kan hjælpe med at fixe den. Sidder midt en eksamensperiode lidt pt. så kan desværre ikke bare sende den ind og vente... Og selv at skille den ad, det skal jeg i hvert fald ikke rode med (puha). Tak for svarene
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
ToFFo
Guru
16-01-2021 20:39

Rapporter til Admin
#2 - Nåh, er det bare det stykke plastic der er røget af? Det er vist bare kosmetisk. Og for at holde støv og snavs væk fra skærm-"armene". Den kan du købe på Ebay her: https://www.ebay.de[...]
--
- Indsæt signatur -

Opret svar til indlægget: Tabt computer, kan den redes?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login