Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Anden computer snak

Hvad er gået galt/brændt af?

Af Ultra Supporter UnitedTSR | 20-01-2021 17:41 | 581 visninger | 13 svar, hop til seneste
Jeg skulle have en ny 120 mm blæser. Slukker for PSU, tager joggingbukser på, rører ved vandrøret, fjerner statisk. Tager lågen af, skal bare være sikker på det er et 3 pins stik, så jeg kan bestille. Sætter til igen & starter. Da jeg prøver at starte den, kommer en knitrene lyd - Fra højttalerne dog! Jeg giver den kniven - 10 min senere prøver jeg at starte den men den går ud af sig selv, så snart ASUS logoet vises. Lyset fra PSU knappen bagpå er blevet meget svagere. Jeg mener også at huske den diode der sidder på mobo burde være tændt så længe PSU er? Specs: (Gammelt lort, men virker upåklageligt med lave temps) CPU -i7 2600k @ 3.8 Køler - Noctua NH-D14 Mobo - Asus P8Z77-LX2 PSU - Everest 800w Bronze HDD & SSD; 4 TB WD Blue, 250 GB Toshiba Q300 Pro, 500 GB Samsung EVO. GFX- GTX 970 MSi Gi' et bud, hvor langt er jeg ude? Hvor meget er brændt af? På forhånd tak:)
--
#1
dolle82
Supporter Aspirant
20-01-2021 17:51

Rapporter til Admin
Er lidt i tvivl er det en ny fan du har sat i psu eller kabinet?
--
#2
dolle82
Supporter Aspirant
20-01-2021 17:55

Rapporter til Admin
Ok efter af have læst det igennem igen kan jeg se du bare har tjekket efter 3 pins stik og ikke tilføjet noget.. Ville prøve at rive alle kabler fra og benytte lejligheden til at få gjort den ordentlig ren og så være sikker på at alle kabler sætter helt i og se om den så vil starte..
--
#3
UnitedTSR
Ultra Supporter
20-01-2021 17:56

Rapporter til Admin
#1 Nej
--
#4
Comicsdk
Mega Supporter
20-01-2021 18:01

Rapporter til Admin
Hvilket 3-pins er det du har hevet ud og sat i igen, er det CPU-kølerens blæserstik?
--
Sidst redigeret 20-01-2021 18:01
#5
UnitedTSR
Ultra Supporter
20-01-2021 18:03

Rapporter til Admin
#2 Det 3 pins stik sidder helt i toppen, har jeg faktisk ikke rigtigt kunnet rører andet end stikket til CPU køleren (som sidder helt fast). Er der en realistisk chance for det vil virke så? #4 Nej, det 3 pins jeg tog ud er til 120 mm blæseren bag på kabinettet. Lige ved siden af CPU køler stikket men det sidder helt fast.
--
#6
Comicsdk
Mega Supporter
20-01-2021 18:18

Rapporter til Admin
Da du startede op igen efter at have trukket stikket og sat det i igen, kørte CPU-blæseren da? (men umiddelbart lyder det som en død PSU)
--
#7
UnitedTSR
Ultra Supporter
20-01-2021 18:24

Rapporter til Admin
#6 Jeg satte lågen på efter jeg satte stikket i igen, så jeg er ikke sikker. Det med at den diode (jeg mener skal være tændt så længe PSU er?) og at lyset bagpå knappen er svagere tyder på det er en defekt PSU, men har den taget andet med? Ydermere er tastaturlyset slukket men hvis jeg trykker space mens computeren er slukket, tænder det - Hvilket det heller ikke gør mere. Jeg er bekymret for den knitrende lyd højttalerne spyttede ud.
--
Sidst redigeret 20-01-2021 18:25
#8
Comicsdk
Mega Supporter
20-01-2021 18:28

Rapporter til Admin
Jeg kender ikke den model af PSU, men det er der måske andre der gør. Du kan være heldig at der er en sikring i den, så den ikke har taget bundkort med sig sydpå.
--
#9
UnitedTSR
Ultra Supporter
20-01-2021 18:34

Rapporter til Admin
#8 mhm... Hvis den har taget mobo med, hvor stor er sandsynligheden for den har taget CPUen med? Jeg ved det kan være rigtigt svært at gætte, bare et skud i tågen? Men... Det bliver svært at finde et 1150 mobo, måske er det egentlig ligegyldiget så x)
--
#10
Comicsdk
Mega Supporter
20-01-2021 18:39

Rapporter til Admin
Kender du ikke nogen du kan låne en PSU af? Det jeg har kunnet finde af info om den PSU, er en blandet landhandel af personer der mener at den er pivringe og personer der mener den er ok. Prøv at efterlyse en test-PSU til låns i forum.
--
Sidst redigeret 20-01-2021 18:39
#11
UnitedTSR
Ultra Supporter
20-01-2021 18:50

Rapporter til Admin
Kender ikke nogen som har en de ikke bruger desværre. Ja, det er vel en medium kvalitet. Den er trods alt kun Bronze men den har tjent mig rigtigt godt. Den kunne godt passe til en udskiftning alligevel, tror jeg finder en brugt i god stand. Tak til alle for hjælpen:)
--
#12
Mr. WoLF
Guru
20-01-2021 19:14

Rapporter til Admin
Clear cmos og se om det har noget at sige. Prøv at tage PSU fra system og jumpstart den kun med et drev eller fan til
--
#13
UnitedTSR
Ultra Supporter
20-01-2021 20:06

Rapporter til Admin
#8 Tror jeg køber en anden, den her er 8 år gammel alligevel. Og eftersom jeg desværre ikke er inde i hardwareverdenen så meget som tidligere, lyder et jumpstart lidt... Usikkert for mig, må jeg indrømme.
--

Opret svar til indlægget: Hvad er gået galt/brændt af?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login