Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Generel software

Lave målfast kort

Af Junior Nørd mrKayne | 29-09-2022 21:21 | 470 visninger | 3 svar, hop til seneste
Hej, Beklager jeg nok ikke lige bruger de rigtige termer, men håber det giver mening alligevel. Findes der et smart program, hvor jeg kan lægge et udsnit fra fx Google Maps, og hertil angive målforholdene via et fixed målepunkt, så programmet ved, hvad 1m er på kortet. Efterfølgende vil jeg gerne kunne indsætte andre målfaste ting, fx et område på 20x50, hvor den tager udgangspunkt i målene angivet før, så det hele passer sammen. Jeg ved sku ikke hvad jeg skal søge efter på google....
--
#1
Peter.
Monsterbruger
29-09-2022 21:37

Rapporter til Admin
Ved ikke med google maps, men i DK kan du hente målfaste kort fra: https://kort.matrikel.dk[...] Når du exporter derfra, kan du angive størelses forholdet. Men det findes i mange forskellige formater, se evt her: https://dataforsyningen.dk[...] Du kan f.eks hente til DXF (Autocad, det kan det meste importere).
--
Sidst redigeret 29-09-2022 21:41
#2
Peter.
Monsterbruger
29-09-2022 21:48

Rapporter til Admin
Men vil skyde på det du leder efter er GIS data? Du kan også hente QGIS (open source): https://qgis.org[...] Det kan også de ting du skriver.
--
#3
Zerock
Elitebruger
29-09-2022 21:53

Rapporter til Admin
#1's forslag er rigtig godt. Du kan faktisk også måle afstande eller arealer ved at tegne linjer eller polygoner på Matrikelkortet. https://imgur.com[...] Tegneredskaberne er ikke supersofistikerede, men de er målfaste!
--

Opret svar til indlægget: Lave målfast kort

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE