Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Generel software
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Fuld kompatibel PC via server?

Af Semi Supporter MalibuPlus | 02-06-2023 15:30 | 1328 visninger | 17 svar, hop til seneste
Jeg driver en elektrikervirksomhed i dag, og har kun min PC (bærbar). Jeg troede at jeg havde alt i skyen på en god og fornuftig måde, men kan forstå på en sælger (som jeg har kontaktet), at det er ikke helt så godt som jeg troede. Jeg kører website og mail via simply.com Dropbox til filer Online-software til timeregistrering og faktureringer (Minuba.dk) bogføring via e-conomic. Så alt er online. Hvis jeg mister min PC i morgen, så kan jeg opsætte en ny og fortsætte. Det skete dog i tirsdags, at oplader-stikket på min PC gik i stykker, og jeg har først fået den tilbage nu - repareret og en del tusinde kroner fattigere. Derfor tænkte jeg; "Hvorfor har jeg ikke en form for server, så - uanset hvor jeg er, og hvilken computer jeg bruger - kan jeg bare "logge ind" på en PC, hvor der installeret Outlook og den er opsat med min mail, på skrivebordet ligger der de filer, som jeg bare downloadede i går, jeg er allerede logget ind på diverse hjemmesider osv.". Jeg har undersøgt nogle steder, men jeg vil gerne høre jer, hvad I ville foreslå i sådan en situation? Jeg ønsker at være uafhængig og fri, uden at have en chromebook e.l.. Bare de her 4 dage, hvor jeg har arbejdet via simply's webmail og downloadet filer via Dropbox har været røv og nøgler.
--
#1
L.T. Hansen
Guru
02-06-2023 15:47

Rapporter til Admin
#0 "uanset hvor jeg er, og hvilken computer jeg bruger - kan jeg bare "logge ind" på en PC, hvor der installeret Outlook og den er opsat med min mail, på skrivebordet ligger der de filer, som jeg bare downloadede i går" Dette kan du vel allerede gøre i dag? Alt ligger jo på nettet, af de ting du nævner Sæt en hvilken som helst pc op, med din foretrukne mail client og du er kørende Og en mappe der synkronisere din Dropbox.
--
YEAH, har fundet på noget vildt sejt at skrive HER... damn, har bare glemt det ;P
#2
MalibuPlus
Semi Supporter
02-06-2023 16:00

Rapporter til Admin
#1 - De her dage, hvor jeg ikke har haft adgang til min egen bærbar, så ja, så har jeg kunne arbejde, men alt har taget 20-50% længere tid, fordi "tingene ikke er hvor de plejer at være". F.eks. har jeg ikke kunne downloade Outlook til min kærestes forældet Macbook, fordi Microsoft ikke understøtter de gamle iOS der er på den. Derudover hvis det kunne lade sig gøre, så skulle jeg downloade, opsætte de 3 mails jeg bruger til dagligt samt opsætte regler og lave signatur igen på alle 3 mails (2 sidste ting bliver ikke synkroniseret online). Dette er blot for mails og det vil tage flere timer. Derudover alt det andet... Det er ikke så fleksibelt.
--
#3
SShadowS
Guru
02-06-2023 16:01

Rapporter til Admin
Kan heller ikke se problemet, sådan har du det jo allerede. Du kunne have taget en hvilken som helst bærbar og været i gang efter 5 min.
--
5950X|Crosshair VIII Formula|64GB RAM ASUS4090STRIX-OC|PG279Q 980 PRO 2TB|970 EVO+ 2TB|Samsung 860 PRO 2TB 2xSamsung860 QVO 2TB|Corsair AX1600i
#4
MalibuPlus
Semi Supporter
02-06-2023 16:11

Rapporter til Admin
#3: Det kan jeg jo netop ikke. Outlook hverken er downloadet eller konfigureret. Dropbox er hverken downloadet, konfigureret eller downloadet nogle af de filer jeg dagligt bruger. Firefox er ikke downloadet, logget ind på diverse sider og let tilgængelige. (Bruger adgangskodegenerator, så alle adgangskoder skal hentes, kopires og indsættes, hver gang jeg logger ind et nyt sted + der er 2-faktorgodkendelse på mange af tingene, hvis det er første gang jeg logger ind). Sådan uden at bliver utilfreds over svarene, så synes jeg overhoved ikke det er det samme, som det nuværende setup :D
--
#5
Razier
Nørd Aspirant
02-06-2023 16:23

Rapporter til Admin
Du kan vel godt opsætte en computer hjemme med alt det du skal bruge, og så teamview til den. Det er nok umiddelbart den eneste løsning. Den skal jo så bare altid stå tændt. Men du kan jo tilgå både Outlook og dropbox i en webbrowser. Det er jeg ikke reelt set nødvendigt at download deres app
--
i7 6900k ,CM Silent Pro 850W 32GB HyperX Fury 2400MHz, Fractal Define R6 Gigabyte Gaming OC 3080, Crucial MX300 1tb ssd ASUS Strix X99, Windows 10
--
Sidst redigeret 02-06-2023 16:24
#6
Thomas G
Supporter Aspirant
02-06-2023 17:03

Rapporter til Admin
Der findes også hostede produkter. Det er nok ikke så meget en server du ønsker, nok mere en workstation. Der vil være lidt forskel på hvad der er prioriteret rent hardware mæssigt. Hvis du vælger workstation er der en noget højere risiko for at maskinen overgiver sig, men i dit tilfælde tror jeg altså ikke det betyder det store. Et lille headsup, backup/online drev er stadig single point of failure. Jeg havde et abonnement på cloud backup/drive, men mit kort udløb og betalingen kiksede. Normalt ville de fleste sites deaktivere kontoen i 14dage -1mdr men her slettede de den bare. Det var jeg ikke skideglad ved, for jeg så det mentalt som min primære disk, og det var en fejl. Søg på desktop as a service, eller se evt her: https://shadow.tech[...] Der findes ret mange udbydere. Jeg ville ikke have min maskine og min backup hos samme firma pga ovennævnte, bare så du er obs.
--
#7
MalibuPlus
Semi Supporter
03-06-2023 07:19

Rapporter til Admin
#5: Umiddelbart tænker jeg, at en PC får en meget kort levetid, hvis den står tændt 24/7, men er ikke sikker på den del. Derudover, så skal der jo installeres en UPS, hvis jeg sidder i sommerhuset og 1. dag, så ryger strømmen i bare 5 sek, så kan jeg ikke tilgå den. #6: Er alt så ikke single-point-of-failure? Ret beset, så kan Microsoft, Google osv. gøre det samme i morgen? Jeg har et abonnement hos Dropbox, så bare filer jeg sletter manuelt, bliver opbevaret i 180 dage, før de slettes 'for good'. Jeg satser ikke på, at de går ud i morgen (eller en anden dag) og hiver tæppet væk under alle deres kunder. Det firma, som du kørte cloud-backup hos var måske ikke et af de store? Nå, jeg kan godt mærke, at det svar jeg lidt havde forventet ikke rigtig kommer :D Hvordan man kan klare sig, var ikke rigtig en del af spørgsmålet. Jeg troede at der decideret var lavet opsætninger til denne efterspørgsel, med f.eks. en PC (fysisk kabinet, UPS og styresystem e.l.) som var lavet til dette, men det er der nok bare ikke. Ville ellers tro at markedet er stort nok, men de fleste henter nok bare disse ydelser gennem andre firmaer. Jeg har fundet dem her https://www.nhl-data.dk[...] - det lyder som om, at de kan præcis det jeg efterspørger, men fortsætter med at lede lidt videre.
--
#8
ph0ton
Monsterbruger
03-06-2023 12:04

Rapporter til Admin
Hvis Microsoft hoster din mail løsning, så kan du tilgå outlook i browser. Det virker ret godt. Køb en bærbar til kontoret derhjemme. Sæt alt op på den. Hvis din bærbar på farten går i stykker, så kan du bruge din kontor bærbar i mellemtiden. Gør det til en vane at du bruger kontor maskinen når du sidder der. Så sikrer du gennem dit daglig brug at du har dine filer og anden data på begge maskiner. Sørg for at begge maskiner henter alle dine filer fra dropbox. Sørg for at dine maskiner har krypterede drev (bitlocker) Køb evt en NAS og få den til at hente fine dropbox filer. Sæt den hos en ven.
--
lorem ipsum et dolores
#9
Zelanim
Superbruger
04-06-2023 13:49

Rapporter til Admin
Så du er lidt ude efter Azure Virtual Desktop. Det er da klart en løsning - men du kommer hurtigt til at bruge en del penge på det( en håndfuld tusinde om året ) versus blot at have noget backup og så acceptere det kan tage tid hvis du pc går død og du må indkøbe en ny relativt hurtigt.
--
Hvorfor er der ikke plads til den største cola i Cinnemaxx's kopholder?
#10
Rasmus12345
Semibruger
04-06-2023 15:00

Rapporter til Admin
Hvad må det koste? Du kan sagtens få sådan en løsning men typisk er holdningen at det skal være gratis og så er det ikke muligt. Som #9 er inde på så er AVD en løsning til netop disse ting men du kommer vel til at bruge mellem 200 og 1000kr i måneden afhængig af hvordan og hvor ofte det skal bruges.
--
#11
L.T. Hansen
Guru
04-06-2023 19:20

Rapporter til Admin
Tænker det du søger er et script, der kan opsætte en ny pc, hvis den gamle går ned.
--
YEAH, har fundet på noget vildt sejt at skrive HER... damn, har bare glemt det ;P
#12
Thomas G
Supporter Aspirant
04-06-2023 23:14

Rapporter til Admin
Hvis du "bare" vil have en fysisk maskine kan du kigge på server4you.com de har relativt billige servere. Vær obs på at du skal betale ekstra for OS, tror er der omkring 10-15usd pr mdr. Tror kun de tilbyder server OS. Jeg forstår godt dit behov, der er bare rigtigt mange måder at "skære den kage på". Og mange af dem er smags orienteret.
--
#13
MalibuPlus
Semi Supporter
06-06-2023 08:43

Rapporter til Admin
Er helt med på, at man kan bruge mange programmer online. Der findes massere af software som kører fint online, men langt størstedelen af disse programmer (Word, Outlook, Spotify osv.) fungerer bare oftest bedre i program. Så jeg efterspørger ikke om det er muligt, at bruge programmerne online - det er jeg godt klar over, at jeg kan. Jeg efterspørger en "cloud-computer". Et term jeg ikke vidste, før jeg undersøgte det her. #8: Som skrevet tidligere, så er sådan noget så simpelt som regler i Outlook ikke noget der bliver synkroniseret. Så Outlook på den ene bærbar, har ikke samme regler som på den anden bærbar. Det er blot én af flere problemer. Derfor vil det være oplagt med én computer, som kan tilgås flere steder fra. Men skal da have kikket på en bitlocker - det har jeg ikke. #9: Ja, jeg har set nogle videoer omkring det. Kan ikke finde ud af om det er overkill med Azure eller om Windows 365 kan klare opgaven (ikke at forveksle med Microsoft 365). Har lige brugt 4,5k på at reparere en PC til 2k. Så jeg er klar på at lægge lidt mønter, for ikke at stå i denne situation igen samt hvis den også er bedre/sikre. #10: Under 10k om året. Har droppet gratis-software til virksomheden. Det holder ikke eller også så kommer der betaling efter noget tid. Vil hellere betale for noget kram. #11: Den løsning kender jeg ikke. Lyder umiddelbart omfattende? #12: Kender jeg ikke. Ved du umiddelbart forskel på dette og så Windows 365 og Azure?
--
#14
potteplante
Giga Supporter
06-06-2023 10:05

Rapporter til Admin
Der virkelig mange måder er løse det på. Alt efter hvor mission critical det er så. kan en computer stå der hjemme med Teamveiwer på. Du snakket selv om en UPS som dækker den og netværket. skal du så også have en backup linje til internettet? Du kan også tage en fuld backup/image af den computer du har nu. og købe en ekstra laptop smide image'et på den. så skal den godt nok sync onedrive og update windows når du en dag hiver den ud af skabet. eller gør en vane af og bruge dem begge.
--
Google is your friend!
#15
Optaget Brugernavn
Megabruger
06-06-2023 10:09

Rapporter til Admin
#13: Virtualisering: En mulighed kunne være at kombinere #11s idé med virtualisering og automatisk backup. Så ville du -- i stedet for at være afhængig af een fysisk maskine -- kunne starte dit arbejdsmiljø op på enhver maskine, du har det givne virtualiseringssoftware (e.g.: VirtualBox). Hele arbejdsmiljøet - outlook, spotify etc. etc. - ville du så fald kunne gemme, hvor du havde lyst, da det "bare" ville være en .iso E.g. en USB-pind + lokal server + skyen et sted. Desuagtet: Lyder meget fornuftigt, dit projekt!
--
https://meta.wikimedia.org[...] 45 76 65 72 79 62 6F 64 79 20 6C 6F 76 65 73 20 70 69 65 2E
#16
Hånter
Juniorbruger
06-06-2023 10:44

Rapporter til Admin
Som du beskriver det, kan du jo sagtens gøre det du vil - for du har jo det hele i skyen. At du så ikke formår at logge ind på fx office.com / dropbox.com og hente de programmer / bare tilgå dem igennem en browser er lidt en fejl-40. Hvis det er så kritisk for dig, så væn dig til udelukkende at arbejde en i browser. Det kan sagtens lade sig gøre kontra at bruge en helveds masse penge på at lave remote-desktop setup hvor du alligevel er afhængig af en internetlinje. Omkring din kærestes MacBook, så kunne du - når det nu er så kritisk - sagtens have brugt en Chromebook i mellemtiden. Jeg tror mere den problemstilling bunder ud i at tingene ikke var lige hvor de plejede, men først skulle synkroniseres til din computer.
--
#17
MalibuPlus
Semi Supporter
06-06-2023 11:57

Rapporter til Admin
#14: Tænker at hvis nettet ryger, så kræver det sjældent en manuel betjening, før det virker igen. Det behøver PC (uden UPS eller bærbar). Igen ved jeg ikke hvor godt en bærbar har det, efter at have kørt TeamViewer 24/7 i et år... Nogle erfaringer? Det med image er også fint, men så kunne jeg ligeså godt bare downloade dropbox, outlook osv. igen. #15: Kender det ikke. Prøver at undersøge. Det lyder squ spændende... Synes faktisk at det Thomas #6 linker til, er meget hen af, hvor jeg gerne vil til. Kender ikke shadow, men vil være ret tryg, hvis Microsoft eller andet stort supporterede samme løsninger, da jeg helst ikke skal ende i en situation, hvor jeg kommer til kort mht. support for +10 systemer. Jeg er blevet ledt lidt på sporet med Azure osv. #16: Som jeg skriver flere gange, så er det ikke dét der er problemet. Jeg kan og arbejde også via webmail, web-dropbox, web-det-og-det-andet i en hel uge. Men hvis du selv har prøvet at arbejde i en web-version af et program, så ved du sikkert også, at 99% af gangene, så er det ikke heeelt så ligetil som ... program-versionen. Når du så mangler 2-3 af disse programmer, så falder effektiviteten drastisk. Man kan selvfølgelig vænne sig til at arbejde i en browser, men som virksomhed, så er effektiviteten altså en ret vigtig faktor - specielt hvis jeg kan være 10% mere effektiv for 10.000 kr om året. Det svarer jo direkte til at købe flere timer til dagen. Jeg kan godt leve med, at være afhængig af internet. Nu rejser jeg en del, og selv i Indiens afkroge findes der en PC-café med fint internet. Helt rigtig konklusion. Derfor søger jeg en løsning til dette, til når det sker næste gang, så jeg slipper for denne synkronisering/download af programmer osv. Har forhørt mig hos flere virksomheder som tilbyder disse services, og de hælder alle til Azure, så det er nok den vej man skal gå...
--

Opret svar til indlægget: Fuld kompatibel PC via server?

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning