Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

How 2 - windows på en MBP

Af Semi Supporter sorhol | 16-09-2016 19:11 | 3354 visninger | 8 svar, hop til seneste
Dette her er ikke min stærke side, men min flinke genbo har spurgt om jeg kan hjælpe. Hvordan installerer jeg bedst muligheden for at køre windows på en Mac Book Pro? Link til hvad/hvordan man gør er fint. På forhånd tak for hjælpen. God weekend
--
#1
Gill Bates
Giga Nørd
16-09-2016 19:15

Rapporter til Admin
Skal det være hele windows som installation? Ellers kan man ret nemt få mange windows programmer til at køre mac, f.eks via Wine/Wineskin/Winery
--
#2
KleitusIV
Elitebruger
16-09-2016 20:50

Rapporter til Admin
Du kan køre virtuel windows på din mac, hvor du kører OSX grundlæggende. Dette er dog ikke "ren" Windows og det suger noget kræfter at køre virtuelt. Apple har også lavet Bootcamp som fungerer ved at du opdeler din harddisk i 2 dele og installerer Windows på den ene mens OSX kører på den anden som altid. De 2 dele kan ikke se hinanden og du kan ikke dele filer mellem dem. Jeg installerede selv Windows 10 på min MBA for 1 år siden og har ikke set mig tilbage. Jeg tildelte al den plads jeg kunne, men er alligevel nede på 200Gb til Windows fordi de resterende 50Gb går til OSX partitionen (der er en nedre grænse). Men jeg har ikke været inde i OSX en eneste gang siden og alt kører som smurt med Windows 10 på min MBA. :-) Bootcamp er standard software og let at bruge. Det hentes fra Apple og der er masser af lette guides. Du skal selvfølgelig selv have en Windows installations ISO og serial til Windows.
--
You dont stop playing because you grow old. You grow old because you stop playing...
--
Sidst redigeret 16-09-2016 20:51
#3
Gill Bates
Giga Nørd
16-09-2016 21:20

Rapporter til Admin
Læs her, hvis du gerne vil undgå at installere hele Windows, men bare installere og køre programmerne http://www.zdnet.com[...] Hvis det bare er et program eller to der skal kunne køre på mac, var det måske værd at overveje
--
Sidst redigeret 16-09-2016 21:23
#4
zzup
Junior Nørd
16-09-2016 23:31

Rapporter til Admin
#2 Ren nysgerrighed - hvad er grunden til at du har en mac?
--
- Dont hate the player, hate the game! "Never argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
#5
WOmindaw
Gæst
17-09-2016 05:19

Rapporter til Admin
#4, Jeg gør præcis samme om #2. I mit tilfælde var det egentlig planlagt, i og med jeg ikke synes at kunne finde en bærbar til overkommelig pris som ikke var en gang billig plastik eller andre småfejl. Jeg gik efter en god byggekvalitet og skærm. Da jeg købte synes jeg de fleste bærbare jeg kiggede på i det prisområde (ca. 10) enten var meget plastikagtige, dårlig touchpad(hård) eller vag tasteturgang. Jeg endte med en macbook pro late 2013, da den kunne det jeg ledte efter, og føltes overlegen i kvaliteten af den. En ting jeg altid har lagt mærke til, er at hver gang man åbner låget på en alm. bærbar, så følger bunden af computeren typisk med op, hvis man ikke åbner den med to hænder (en på bunden, en på lågen). Jeg ved ikke hvordan Apple har løst det i deres skærmbeslag, men de MBP jeg har åbnet, kan jeg altid gøre det med én hånd, uden at hele computeren følger med op - det uanset hvor hurtigt jeg prøver at åbne låget. Byggekvaliteten på deres MBP er hvertfald i orden set med mine øjne. Derfor valgte jeg den løsning med bootcamp.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
Fenix
Redaktør
17-09-2016 10:20

Rapporter til Admin
Du har flere muligheder for Windows på en Mac. Som andre allerede har været inde på, så kan du vælge at bootcampe maskinen. Det er et standardværktøj som findes i Mac OSX i dag, og der er en step-by-step guide til hvordan du installerer det. Fordelen ved bootcamp er, at maskinen vil opføre sig enten som en Mac eller en PC, alt afhængig af hvilken "disk" der vælges at starte op fra. De to installationer kan heller ikke se hinanden, og dermed heller ikke udveksle filer lokalt. Ulempen er, at hver gang du skal skifte fra OSX til Win eller omvendt, så skal maskinen rebootes og du skal trykke på en knap for at vælge den ønskede partition under opstart. Ydermere skal du have enten et usb-drev, ekstern harddisk eller NAS, for at kunne udveksle filer mellem de to systemer. En anden mulighed er Parallels. Det er et program du installerer og kører på OSX, hvor den opretter en virtuel Windows PC, og du kan derfra afvikle Win-programmer. Fordelen er, at du slipper for at reboote og trykke på knapper under boot, OSX kan se Win og omvendt, idet der er tale om en virtuel maskine. Ulempen er, at win-maskinen er virtuel, og derfor er begrænset i, hvad den kan. Det er relativt ressourcekrævende at køre med en virtuel maskine, og det er ikke alle win-applikationer der kan fungere med parallels.
--
//Fenix -your friendly neighbourhood moderator! -FFHAU
#7
sorhol
Semi Supporter
18-09-2016 15:23

Rapporter til Admin
Tak alle for de fine svar.
--
#8
Mahesh
Gæst
10-01-2018 08:21

Rapporter til Admin
There are many more options available to use Windows OS or apps on Mac. The easiest and convenient option is to use VM - Virtual machine. You can use VMware for this option. In addition, ther are other two popular options that you can go for. One is using Wine Emulator and other is Apple Boot Camp. Details here: https://www.techlila.com[...] Hope you find it useful :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: How 2 - windows på en MBP

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning