Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Slette ssd i acer aspire

Af Gæst cjoscar | 09-03-2019 18:15 | 836 visninger | 3 svar, hop til seneste
Jeg har lidt problemer med at slette partitioner på den ssd der sidder i min acer aspire. Der er 4 partitioner 1. recovery 2. system 3. reserved og 4. primary. den er købt med windows 10 home præinstalleret. jeg har prøvet med diskpart og commandoen delete partition override på alle 4 partitioner og de bliver også slettet ser det ud til. Men når jeg så sætter en USB BOOT pen i maskinen og vil installere windows 10 pro fra usb, så gør installationen også igang, men det er windows 10 home der bliver installeret igen automatisk og de 4 partitioner er blevet oprettet igen, hvad gør jeg forkert?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
BentOver
Junior Nørd
09-03-2019 18:49

Rapporter til Admin
Altså Windows har længe oprettet mere end 1 partition under installeringen. Husker der som om Windows 7 opretter 2, hvor den ene er ca 100mb og resten bliver til dit c-drev. hvad er problemet - er der røget en mærkbar mængde plads til de 3 ekstra partitioner? om ikke andet kan du vel slette de partioner du vurderer som unødvendige efter win 10 er færdig og indlemme i din c: partition. ville nok ikke slette andet end recovery partitionen ;) mht til windows home problematikken, så dobbelt-tjek lige den ISO du bruger. Lyder mystisk hvis du aktivt vælger pro fra eks en multi-version ISO at det er home der kommer ind. Sikker på det ikke er recovery partitionen du booter op fra - istedet for usb'en...
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
--
Sidst redigeret 09-03-2019 18:51
#2
cjoscar
Gæst
09-03-2019 19:08

Rapporter til Admin
Jeg er sikker på at det er usb den booter fra, når jeg har kørt diskpart og derefter starter maskinen uden usb pen, så kan den ikke starte og skriver at der ikke er nogen gyldig boot disk. Jeg har brugt samme usb pen på flere maskiner og der får jeg mulighed for at vælge hvilken windows version jeg vil installere, det får jeg ikke mulighed for her, den installere windows 10 home uden at spørge om noget.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Magnumenforce
Semi Supporter
09-03-2019 23:43

Rapporter til Admin
De fire partitioner er standard for en EFI installation af Windows 10, og det kan man ikke rigtig gøre noget ved. Det med at Home version automatisk bliver valgt, er en indbygget funktion af Installation. Den vil altid tjekke om der er en gyldig Windows 10 Licens i BIOS'en/ bunkortet, og siden din Acer er "født" med Windows 10 Home, så er der en Windows 10 Home licens knyttet til BIOS'en/bundkortet, og Installation vil så vælge Windows 10 Home for dig. Du kan dog opgrader til Pro versionen, når du så har installeret Windows. Så skal man bare gå ind i Indstillinger, så klikker man på Opdatering og sikkerhed, derefter så klikker man på Aktivering og så derefter på Skift produktnøgle. Der skal man så taste Windows 10 Pro licensen ind. Så derefter burde den gå igang med at opgrader din Windows til Pro version.
--
Gaming, Hardware and Software Nerd Forever SPECS: for dovn til at skrive det her......

Opret svar til indlægget: Slette ssd i acer aspire

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning