Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Dualboot på min MacBook Pro - Linux

Af Elitebruger SpookiePower | 07-10-2019 20:37 | 1249 visninger | 8 svar, hop til seneste
Jeg har en MacBook Pro 2015 som jeg gerne vil lave Dualboot på mellem Mac og Kali Linux. Jeg har gjort det på min PC mellem Win10 og Kali Linux, og det virker fint, men er lidt usikker på om jeg kan få det til at virke på min MacBook. De guides jeg har læst ser ret kompliceret ud for min MacBook, end de gjorde da jeg skulle gøre det på min PC. Er der nogle som kan anbefale nogle guides at følge, som de selv har brugt med succes ?
--
#1
h-m
Megabruger
07-10-2019 21:04

Rapporter til Admin
0. Tag en backup af OSX :) 1. Del disken, så du har plads til Linux. 2. Lav en bootable install USB 3. Hold Option nede og vælg USBen. 4. Installer Kali Når du vil køre OSX, holder du Option nede imens du starter din MAC og vælger OSX. Vil du boote Kali, holder du Option nede og vælger Kali partitionen. easy easy..
--
Sidst redigeret 07-10-2019 21:05
#2
SpookiePower
Elitebruger
07-10-2019 21:27

Rapporter til Admin
#1 Sat op på den måde virker det næsten for nemt :) Syntes bare de guides jeg har set, har været pænt kompliceret
--
#3
Ali
Super Nørd
07-10-2019 22:06

Rapporter til Admin
Man kan også vælge én primær partition med ét OS, som den booter med automatisk. Ønsker du derimod boot fra den sekundære disk med det andet OS, holder du, som #1 er inde på, tasten Option nede og vælger det andet OS. Du må gerne melde tilbage hvis du kaster dig ud i projektet....kunne være spændende at høre lidt om stabilitet/glæden ved Linux på en Macbook :)
--
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.
#4
SpookiePower
Elitebruger
07-10-2019 23:14

Rapporter til Admin
#3 Det er sådan jeg har det på min PC. Der booter den automatisk i Win10, hvis jeg ikke aktivt skynder mig at vælge Kali Linux. Sådan ville jeg også helst have det på min MacBook. Det ser ud til at hvis man ikke vil bruge Option-knappen, skal man have en Bootmanager/menu, som feks "erFind" - men tror det er noget jeg prøver at kaste mig ud i :) Jeg er lige igang med at boote Kali Linux fra en 8GB USB nøgle i min Mac Book, og det fungere fint efter en time, og kører ret stærkt. Men hvis jeg nu installere et Linux program, bliver det så lagt på min 8GB USB nøgle, eller min Mac HD ?
--
#5
Ali
Super Nørd
07-10-2019 23:24

Rapporter til Admin
#4 hvis du installerer et program under Linux så er det naturligvis på din eksterne USB-disk den bliver lagret, da det er den eneste partition hvor alle programmer kan/bliver lagret. Ved faktisk ikke om du også kan vælge en anden partition, hvor et program skal installeres, ligesom under Windows, da det slet ikke er sikkert du har adgang til den partiition hvor dets OSX ligger pga et andet filsystem der anvendes til OSX-partitionen. Under Windows 10 i et Bootcamp miljø, er partionen med Mac OSX slet ikke synlig fordi Windows ikke genkender det filsystem. Omvendt er det i Mac OSX muligt at læse/skrive på partitionen BOOTCAMP, hvor windows ligger.
--
Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people.
#6
SpookiePower
Elitebruger
08-10-2019 15:25

Rapporter til Admin
#5 Nu prøvede jeg bare at downloade nogle filer på min Kali Linux USB boot og gemme dem i et bibliotek. Da jeg slukkede og genstartede var filerne væk, så ved ikke om sådan en USB boot, nulstiller hver gang man slukker den. Det er første gang jeg leger med en USB boot, så kender ikke den del så godt.
--
#7
buzz
Ny på siden
08-10-2019 15:33

Rapporter til Admin
er det ikke federe med sådan en fætter: https://docs.kali.org[...] det er trods alt ikke hver dag man leger med kali linux med mindre man er proff penetrations-tester ( og de bruger sikker noget sejere end allemands-hacker-legetøj)
--
#8
SpookiePower
Elitebruger
09-10-2019 09:53

Rapporter til Admin
#7 Det er også den guide jeg har fulgt. Mht at gemme filer på en Boot USB, fandt jeg ud af at en Boot USB kan være persistant eller non-persistant - mener jeg det hedder. Den ene kører kun i hukommelsen, og gemmer man noget, ja så bliver det slettet når man slukker for computeren. Den anden version gemmer de ting man gemmer. Jeg er heller ikke pentester, men har alligevel løst en del mindre pentest opgaver rundt omkring på nettet. Så er nu gået i gang med nogle maskiner på HackTheBox for hyggens skyld.
--

Opret svar til indlægget: Dualboot på min MacBook Pro - Linux

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login