Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

unRAID + Windows 10 gaming + dagligt brug

Af Mega Supporter tolagarf | 13-11-2019 08:30 | 1174 visninger | 9 svar, hop til seneste
Jeg skifter snart fra et Intel til et AMD system med min gaming PC, som også fungerer, som en Plex server. Jeg kører RAID1 men vil gerne have mulighed for at udvide mit array og køre noget SSD caching, hvilket ikke kan lade sig gøre med AMD's software, så tænkte at unRAID måske ville være det naturlige næste step for mig. Jeg må dog indrømme jeg ikke aner en dyt om det, udover at have set nogle videoer fra Linus om hvordan man kan køre 7 gaming PC på en, men det er ikke lige det formål jeg skal bruge det til :) Der må være nogle herinde, som har god erfaring med unRAID + Windows brug, om hvilke faldgrupper jeg skal undgå. Feks. hvor mange tråde og RAM skal jeg reservere til unRAID (der skal ikke være noget dual boot funktion, kun Windows 10). Jeg er total n00b hvad der angår dette, så hvis du mener det er en dårlig idé, hold dig ikke tilbage og fortæl hvorfor :)
--
#1
inckie
Guru
13-11-2019 09:44

Rapporter til Admin
Uden at have specifik kendskab til UnRAID, så tror jeg ikke det er så nemt, som det ser ud til at være i Linus' videoer - også selvom UnRAID har et fint web interface. Jeg bruger selv Linux og gamer med en virtuel Windows 10 under QEMU/KVM - dvs. jeg har kendskab til den teknologi som UnRAID er bygget med. Jeg er ret sikker på der er massere af tweaking som du ikke ser i de videoer. Du vil nok også rende ind i hardware issues og begræsninger. - Et eksempel er USB. Hvis du ønsker at USB devices er hot pluggable i Windows 10, skal du bruge en dedikeret USB controller. Lyd er også udfordring at få til at virke ordenligt - især hvis du vil have lyd input - du er måske ude i et dedikeret lydkort til din Windows 10, men alternativt kan grafikkortets lydkort benyttes (output only) (hvilket jeg tror er det de gør i Linus' videoer) Når alt det er sagt - hvis du elsker at nørde med computere og få en masse ny viden - så go for it (Men fuck da UnRAID - installer en alm. Linux distro og sæt selv QEMU/KVM op). Men hvis du bare vil game og stream film via Plex - så find en anden fremgangsmåde ;-)
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 13-11-2019 09:46
#2
SShadowS
Guru
13-11-2019 09:47

Rapporter til Admin
Hvis det kun er pga. dit storage, så evt se på Stablebit Drivepool. Det har jeg brugt i mange år på min server. Kører upåklageligt her og det kan du udvide efter ønske uden at skulle slette alt hele tiden.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#3
MadsFerguson
Elite Supporter
13-11-2019 10:55

Rapporter til Admin
Hvad vil du med SSD caching på din Plex server ? Har du reelt set et behov der kræver SSD (mit gæt er nej) Next, hvis du ikke ved noget om at køre Unraid eller virtualisering generelt, så er det ikke et godt fundament for din PC. Hold dig væk eller lad det være et lære projekt sideløbende. Hvis jeg var dig: kør din PC som du er vant til, installér din Plex server i et VM på noget software du gør dig selv bekendt med (Her er VMware Workstation og Virtualbox oplagte forslag) så kan du flytte rundt på det senere hen, uden at skulle starte forfra hvis din PC går ned eller laver noget uventet. her kommer du også udenom udgifter til software (hvis du fravælger VMware) og du får en opstart med at lære om virtualisering og mulighed for at have noget elastisk lagerplads hvor du kan lægge til og trække fra som du ønsker.
--
Large deployment System Engineer, High Performance Computing specialty.
--
Sidst redigeret 13-11-2019 10:56
#4
tolagarf
Mega Supporter
13-11-2019 12:54

Rapporter til Admin
#2: Lyder interessant. Jeg kigger på det. #3: Du har ret. Jeg har nok ikke behov for det, men er bare jeg har de ekstra SSD liggende og glo på mig :)
--
#5
tolagarf
Mega Supporter
15-11-2019 17:04

Rapporter til Admin
Lige et spørgsmål mere ang. DrivePool: Jeg kan se at det understøtter en form for spejling af filerne, duplication kalder de det. Er dette ligesom RAID1, eller er det mere, som RAID5 hvor der oprettes parity delt ud over alle hdd i poolen? Eller noget helt tredje?
--
#6
SShadowS
Guru
15-11-2019 17:08

Rapporter til Admin
#5 Det er en ren dublet af filen. Og du kan sætte det på bibliotek niveau. Så du kan have så film f.eks. ikke er dupleret men dine dokumenter er. Selvom de ligger på samme Drivepool.
--
6700K|Maximus VIII Extreme|32GB RAM Gainward2080ti-GS|PG279Q Samsung960 PRO 512GB|Samsung 850 PRO 512GB Samsung860 QVO 2TB|Corsair AX860i
#7
inckie
Guru
15-11-2019 17:11

Rapporter til Admin
#5 Følgende tekst er klippet fra DrivePool manualen Any existing files on the pool will be duplicated in the background and you can continue to use your computer normally while background duplication is running. Normally, file duplication protects your files from one hard drive failure at a time. But it can protect your files from multiple hard drive failures at a time, at the cost of utilizing additional disk space for each file. You can enable this by checking Protect my files from more than one drive failure at a time on the enable duplication dialog. StableBit DrivePool denotes the current file duplication level by showing you how many copies are currently being maintained on each pool. For example, x2 means that two copies of each file are being maintained, x3 means that 3 copies are maintained, etc... https://stablebit.com[...] Håber det er svar, på dit spørgsmål.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
#8
tolagarf
Mega Supporter
15-11-2019 17:15

Rapporter til Admin
#6 og #7: Tak til Jer begge. Det giver rigtig gode 'hybrid' muligheder med DrivePool. Da jeg uanset har tænkt mig at købe en monster 14 TB ekstern HDD til backup, kan jeg vælge at duplikere de mest vigtige filer, og dermed få langt mere plads end et RAID1 array. Føles også lidt dumt at lave backup af RAID1 array, så kunne jeg jo ligeså godt leve uden det hehe
--
#9
Cykle35
Ultrabruger
15-11-2019 23:01

Rapporter til Admin
1 disk er ikke backup men en kopi. Gør dig selv den tjeneste ikke at ligge dit data på 1 enkelt disk!
--

Opret svar til indlægget: unRAID + Windows 10 gaming + dagligt brug

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning