Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

10 ways Linux is just better! - new LTT video!

Af Gæst beer | 25-02-2020 12:13 | 2692 visninger | 37 svar, hop til seneste
https://www.youtube.com[...] Nogle af hans punkter er virkelig gode men syndes punkt nr 9 ikke er en god grund
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
vaff
Elitebruger
25-02-2020 13:00

Rapporter til Admin
nr 9 er spot on, den er god!
--
#2
gnOsis
Mega Nørd
25-02-2020 13:36

Rapporter til Admin
Ret sjovt i kontrast til deres sidste afsnit, hvor de sætter deres storage server op og Anthony prøver at snyde Linus til at slette det hele med en Linux command.. https://youtu.be[...]
--
#3
L1nux
Gæst
25-02-2020 14:35

Rapporter til Admin
Hvorfor bruger Windows, linux system og ikke deres eget? hmm.. Hvorfor har Google lavet deres egen linux distribution, goobuntu?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Wut
Ultra Supporter
25-02-2020 14:37

Rapporter til Admin
#3 Hvorfor bruger Windows, linux system og ikke deres eget? hmm.. Hvad? Hvorfor har Google lavet deres egen linux distribution, goobuntu? Prøv at google det? - https://en.wikipedia.org[...]
--
Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 25-02-2020 14:39
#5
L1nux
Gæst
25-02-2020 14:44

Rapporter til Admin
#4 Hvorfor bruger Windows ikke deres eget lort som server, database etc.? Hvorfor bruger de linux? Synes ikke at jeg kan se nogen steder i dit link om alle de data google de suger om dig og sælger videre til tredje parts, hvilket nok har været deres primære formål med denne distro? Eller tager jeg fejl?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#6
stallemanden
HOL Moderator
25-02-2020 14:57

Rapporter til Admin
#5 Hvorfor bruger Windows ikke deres eget lort som server, database etc.? Hvorfor bruger de linux? Har du noget imod at uddybe dette? Jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår hvad det er MS gør? Altså, udover at de i flere år har støttet udviklingen af linux, og selvfølgelig ser en business case i, at støtte endnu en platform så tidligt som muligt, for at få deres egne produkter introduceret og gjort kompatible med linux-verdenen. Mener du evt. Microsoft og ikke Windows? Synes ikke at jeg kan se nogen steder i dit link om alle de data google de suger om dig og sælger videre til tredje parts, hvilket nok har været deres primære formål med denne distro? Eller tager jeg fejl? Jeg synes ikke og kunne læse ud af linket, at der reelt har været nogen planer om, at lave en distro til "offentligheden" Hvad bygger din udtalelse sig på?
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#7
FreZno
Monsterbruger
25-02-2020 14:58

Rapporter til Admin
#5 Tænker du på Microsoft? De har aldrig lagt skjul på at de bruger Linux flere steder. Microsoft er en af de største bidragere af kode til open source ting :) Det er vel mere et spørgsmål om at bruge det rigtige værktøj til de rigtige ting.
--
#8
L1nux
Gæst
25-02-2020 15:05

Rapporter til Admin
#6 Min fejl ja, jeg mente Microsoft. Jeg har selvfølgelig ikke selv set det med egne øjne, men hører flere sige at Microsoft bruger Linux som b.l.a. server og database. - Hvorfor bruger de ikke deres eget "windows" ? Må de erkende at Linux er bedre og langt mere stabilt og derfor de selv bruger det, eller hvorfor? #7 Hvor henne er linux så det forkerte værktøj til de forkerte ting? Det eneste sted Windows er det rigtige værktøj er vel til personer som ikke kan finde ud af andet eller kender til andet?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Christian88
Elite Supporter
25-02-2020 15:41

Rapporter til Admin
#0 Hvorfor opretter du en ny tråd inden at du endda svarer på henvendelserne i din forrige? https://www.hardwareonline.dk[...] Du spammer jo forummet med alt hvad der falder dig ind, og så læser du bare næste trendende emne på reddit, som du synes at HOL skal læse.
--
#10
Sven Bent
Mega Nørd
25-02-2020 15:48

Rapporter til Admin
#9 Det er linux fanatisme. det er den digit lveganer der blot skal fortaeller alle hvor godt det er.
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#11
Sven Bent
Mega Nørd
25-02-2020 15:55

Rapporter til Admin
#8 Sikken dog en omgang ladet spoergsmaal og propaganda. Er alle linux fanatikere haabloes blinde og selvhellige? Skal alle linux fanatikkere pumpe deres nye hellighed ud i alle akroge hvad end det har relevans eller ej? #7 Linux halter stadigvaek paa spil udvalg Har intet med ikke at kender til andet. men virker til at du ikke kender til andet end "linux er best"
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#12
vest-aalb-dk
Mega Nørd
25-02-2020 16:17

Rapporter til Admin
#8 personer sig dig får andre til at afholde sig fra linux.
--
!AMD HAS RYZEN
#13
Erik Haalo
Gæst
25-02-2020 16:20

Rapporter til Admin
Linux er åbenlyst bedre. Jeg har fået 10 år gamle "døde" maskiner til at leve videre med installation af letvægts Linux. Ubuntu er dog ikke super godt. Det trækker også alt for meget ram. Jeg foretrækker OSX, nu hvor jeg har lidt flere penge.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#14
the688
Guru
25-02-2020 16:48

Rapporter til Admin
en god Romanee Conti er også bedre end Coca Cola. ..men de sælger ret godt. Er der ikke også flere der kører Kia Picanto end Mercedes S-klasse? Der er også masser af folk der køber Apple selvom de får mere HW for pengene med en PC. Måske er pris, tilgængelighed og praktikalitet, familiaritet, udbredelse, support osv rigtigt relevant, fremfor bare hvad der er "bedst" i en eller anden ukendt værdisætning? Jesus, hvor ville mange flere bruge Linux hvis ikke det man hørte mest fra Linux-brugere var sådan en komplet idiotisk ensidet fanatisme. Burde man ikke så ikke grine højt af Linux, når nu det er så godt, og så slet ikke så udbredt? - skrevet fra en gammel gaffatapet laptop med Linux Solus.
--
"ORK SATME!"
#15
L1nux
Gæst
25-02-2020 16:55

Rapporter til Admin
#11 Så at "Linux halter stadigvæk på spil udvalg" er simpelthen et argument for ikke at bruge Linux? Så er man godt nok afhængig af sine spil.. Jeg tror ikke der er nogen her der prøver at "fortælle alle hvor godt det er" men måske er der bare nogen der prøver at fortælle andre hvad de enlig går glip af? Mange i dag har desværre stadig de fordomme om Linux, at det er til hackere og det hele er i koder og kommandoer, men sådan er det jo langt fra længere? Hvis man bare ved en lille smule om computer og bruger et par timer på eksempelvis Linux Mint distroen, så er man jo ret godt kørende? #12 Vil du uddybe hvorfor? For jeg mener selv det modsatte i og med det også har lykkedes mig at få flere til at skifte fra Windows og over til Linux.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#16
inckie
Guru
25-02-2020 16:58

Rapporter til Admin
#5 Goobuntu er (var) en blot en in-house customized Ubuntu, med in-house pakker og standard konfiguration - det er ikke meget anderledes end når en organisation tilpasser en Windows installation, med deres customizations og ekstra programmer. I dag Goobuntu udskiftet med en anden in-house distro: gLinux som er baseret på Debian Testing i stedet for. #6 Altså, udover at de i flere år har støttet udviklingen af linux, og selvfølgelig ser en business case i, at støtte endnu en platform så tidligt som muligt, for at få deres egne produkter introduceret og gjort kompatible med linux-verdenen. 3 bogstaver - EEE: Embrace, extend, and extinguish: https://en.wikipedia.org[...] Step 1: Omfavn Linux Step 2: Udgiv proprietære lukket/kommercielle standarder og software til Linux Step 3: Udryd enhver konkurrence, ved hjælp af vendor lock-in #7 Microsoft er en af de største bidragere af kode til open source ting :) Microsoft har som sådan vidst nok aldrig, bidraget generelt til Linux kernen - deres bidrag til Linux kernen har primært handlet om at sikre Linuxs kompatibilitet med Microsofts virtualiseringsteknologi Hyper-V #8 Jeg har selvfølgelig ikke selv set det med egne øjne, men hører flere sige at Microsoft bruger Linux som b.l.a. server og database. - Hvorfor bruger de ikke deres eget "windows" ? Det tror jeg er en skrøne - Microsofts "in-house inkuberet" tjenester er naturligvis også bygget med deres egen teknologi* - her er et link til at underbygge mit postulat om at det er Azure nok også: https://www.quora.com[...] *Microsoft bruger nok Linux til netværks relateret ting, så som packet swicting i deres datacentre: https://github.com[...] Men en gang i mellem opkøber Microsoft også virksomheden bag en internet tjeneste, som er bygget uden Microsoft teknologi. Et kendt eksempel er Hotmail, som er en tjeneste Microsoft opkøbte og inkorporerede i deres MSN univers - tjensten var bygget af FreeBSD og den forsatte med køre på FreeBSD i en hel del år - et andet eksempel er Skype, hvor "infrasturkturen" også var (er?) Linux baseret, det er også værd at nævne en af de seneste opkøb, nemlig opkøbet GitHub tjenesten. "Git" er paradoksalt nok et versionskontrol program, skabt af Linus Torvald til brug af versionskontrol af Linux kildekoden og er i dag et meget populært værktøj, blandt udviklere på tværs af operativsystemer.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#17
Beer
Gæst
25-02-2020 17:37

Rapporter til Admin
Ang at man ikke kan spille på Linux: Jeg har så mange gode native Linux spil at jeg ikke har tid til at gennemføre dem alle samme. Og der er mange spil på Linux som jeg stadig ikke har prøvet: https://store.steampowered.com[...]
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#18
inckie
Guru
25-02-2020 17:44

Rapporter til Admin
#14 Måske er pris, tilgængelighed og praktikalitet, familiaritet, udbredelse, support osv rigtigt relevant, fremfor bare hvad der er "bedst" i en eller anden ukendt værdisætning? Det du i virkeligheden mener er "the power of being default" og man skal ikke undervurdere "the power of defaults": https://medium.com[...] Linux er nemlig et helt klart et godt valg, hvis man netop går op i de ting du lister - det er også nogle af de ting jeg selv nyder ved Linux. 1. Tilgængelighed - Det er meget tilgængeligt, og virker på nærmest alle hardware platforme og en kopi kan erhverves kvit og frit via online download. 2. Praktikalitet - Det her er virkelig en af styrkerne ved Linux - det er meget praktisk. 3. Familiaritet - Her er Linux også bare i toppen, stortset hvilken som helst Linux computer jeg benytter har det samme sæt af kommandoer. 4. Udbredelse - Ja, her slår det næsten også alt, du er praktisk talt omringet af Linux og dit moderne liv er afhængig af Linux. 5. Support - Personligt fortrækker jeg community support end dårlig telefonsupport, det tror jeg også rigtig mange Windows brugere gør, men det er i mange tilfælde muligt at tilkøbe kommerciel support fra Linux distributions vendors, hvis det er det man ønsker. Ovenstående skal læses og forståes som venskabligt drilleri.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
--
Sidst redigeret 25-02-2020 17:46
#19
the688
Guru
25-02-2020 18:07

Rapporter til Admin
#18 - du så godt den sidste linie, ikke? That said, så tog det mig 10 sekunder at add'e mine NAS netværksdrev i Windows 7 og 10 og sætte et flueben ved om de skulle blive der næste gang jeg loggede på, eller ej. I to forskellige mainstream distro'er var det umuligt uden at slå op i forumposts osv. - og derefter ændre i specifikke filer - som i "ind og ændre i filer" - det ER altså stadig ikke noget man lige får Hr. og Fru Jensen til. Men igen - jeg har *intet* imod Linux. Tværtimod er jeg meget meget træt af Windows. (Så meget at jeg stadig bruger Win7 på min gaming maskine) - men det ændrer ikke ved at min gaming maskine stadig er Windows. Fordi alt jeg laver, har jeg brugt på samme måde i årtier. Microsoft har jo bare ladet os piratkopiere Windows i rå mængder "back in the day" så når alle ungerne kom ud på arbejdsmarkedet, så kendte de kun Windows, Office, og alt det der... Det er sq ikke så kompliceret. Men jeg bruger Linux på min everyday laptop. Så.. du læste godt sidste linie, ikke?
--
"ORK SATME!"
#20
Mattii
Ultra Nørd
25-02-2020 18:31

Rapporter til Admin
#13 Hvordan kommer osx ind i sagen?
--
#21
Stroyer
Elite Nørd
25-02-2020 19:20

Rapporter til Admin
15# Bruger Linux & Freebsd stort set hver dag professionelt - Det fungere da fint men det gør Windows maskinerne dæleme da også. Ja - jeg har da også en partition med en Linux Mint (og har prøvet et utal af andre distro's også) og har da også prøve at spille lidt via Proton og det fungere da også fint for nogle af de spil jeg spiller - men - ta' nu fx. League of Legends (Som jeg spiller relativt meget) - Ja man KAN da godt få lortet til at køre men gider man bøvlet? Nej,..egentligt ikke. Jeg er kommet til et punkt i mit liv hvor lortet bare f*** skal virke når jeg skal bruge det. Tidligere var det da OK at skulle nørkle lidt med tingene men det gider jeg simpelthen ikke mere. Min Windows 10 partition køre som smurt og der er ingen bøvl og ting som ikke lige fungere. Alt fungere bare out-of-the-box - så hvorfor skulle man skifte? Hvis man ikke er gamer og ikke har noget imod at bruge nogle timer på ting som ikke fungere engang i mellem, jamen feel free.
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 25-02-2020 19:24
#22
beer
Gæst
25-02-2020 19:32

Rapporter til Admin
#21 "Alt fungere bare out-of-the-box - så hvorfor skulle man skifte?" <- Sjovt. Sådan har jeg det med Windows. Jeg slettede det i november sidste år og har ikke fortrudt det
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#23
ilmep
Bruger Aspirant
25-02-2020 19:35

Rapporter til Admin
#22 Godt for dig. Kan ærligt talt ikke forstå folks brok mod win10. Enten er folk inkompetente eller elsker bare at brokke sig.
--
#24
Stroyer
Elite Nørd
25-02-2020 19:47

Rapporter til Admin
22# Jeg vil da gerne give dig lidt support hvis der er noget du ikke kan få til at køre på Windows. Synes helt klart du skulle prøve at installere det igen - Det kan med garanti komme til at køre super og du vil aldrig kigge dig tilbage igen. Look what I just did?
--
IDGAF!
#25
beer
Gæst
25-02-2020 20:09

Rapporter til Admin
#23 Vi bruger Windows på arbejde og jeg kan sige dig at der er ofte problemer. 3 blev ramt af sletningsproblemet med 1809 opdateringen. Og 5 (ink mig) blev ramt af søge funktioen i windwos 10 gik i stykker for ikke så lang tid siden. #24 En skam du ikke have tilbudt det for da jeg have mistet min søge funktion i Windows 10 pga en dårlig opdatering fra Microsoft. Når vi har den type problemer må jeg så kontakte dig? I sidste uge var der problemer med Microsoft SQL Database som skifte stig da windows bliv tvunget til at genstarte. Kostede os ca 2 arbejdsdage
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#26
GrillBiller
Semi Nørd
25-02-2020 20:21

Rapporter til Admin
->#25 Selv MySQL vil gå ned hvis man ændrer en sti til en Stig...
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#27
inckie
Guru
25-02-2020 20:31

Rapporter til Admin
#26 Dit indlæg fik mig til at tænke på "Rytmisk skænderi-forum" af Gramsespektrum: https://www.youtube.com[...]
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#28
beer
Gæst
25-02-2020 20:59

Rapporter til Admin
#26 problemet var at den selv gjorde det uden at vi gjorde noget som helst
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
frankdnj
Ny på siden
26-02-2020 02:10

Rapporter til Admin
jeg har brugt linux siden 1996... været udvikler (Linux 2 forskellige distro'er) siden 1999... bla bruger jeg Gentoo og Arch linux.... men ved i hvad jeg er sku hamrende ligeglad hvad folk bruger... jeg har også en maskine med win10... er endda kommet dertil i livet at jeg er ved at fedte pop os ind på en af mine maskiner fordi det bare virker og så ryger arch... mest fordi jeg er for doven til at fikse alt efter en større update Gentoo bliver da bla kører på et par servere men Linux er en fantastisk ting og vinder stadig mere ind på desktop brugere og især gaming men jeg ville aldrig bruge min krudt på at fortælle fanatisk at de skal skifte til linux... men er man interesseret i linux vejleder jeg gerne :)
--
#30
Mr. WoLF
Guru
26-02-2020 02:37

Rapporter til Admin
Windows er bare brugervenlig og driver en stor del af verden så håber folk er glade for både Windows og Linux
--
#31
fransfrakker
Junior Supporter
26-02-2020 08:17

Rapporter til Admin
Hvad er det eneste mere irreterende end en mac prædikant? En Linux prædikant! Brug du bare dit linux og så hold ellers din kæft tak.
--
#32
potteplante
Mega Supporter
26-02-2020 08:40

Rapporter til Admin
#15 "Hvis man bare ved en lille smule om computer og bruger et par timer på eksempelvis Linux Mint distroen, så er man jo ret godt kørende?" Det bare desværre ret få som gør? Jeg syntes helt sikkert der fordele og ulemper ved hvert system. om det windows, linux, og hold nu fast OSx
--
Google is your friend!
#33
ChristianHP
Bruger Aspirant
26-02-2020 14:09

Rapporter til Admin
Linux brugere er for IT hvad veganere er for mad.
--
#34
vest-aalb-dk
Mega Nørd
26-02-2020 14:22

Rapporter til Admin
#33 XD ihvertfald hvad gælder deres fanatisme
--
!AMD HAS RYZEN
#35
GumpDK
Elite Supporter
26-02-2020 15:09

Rapporter til Admin
#33 Jeg sad faktisk lige og tænkte det samme da jeg kom til dit svar :-P Hvorfor kan vi ikke blive enige om at nogen kan lide moderen, andre datteren? Og forskellige opgaver kræver forskellige værktøjer? Kan det ikke være total lige meget om naboen bruger Windows eller Linux? Så længe man bruger hvad der virker for én....
--
#36
GrillBiller
Semi Nørd
26-02-2020 15:55

Rapporter til Admin
->#33 The first rule of Linux... Tell everybody about Linux... The secund rule of Linux ... Tell everybody about Linux...
--
"Signatur fjernet af moderator i samarbejde med Dalai Lama, Anders Fogh, Bill Gates, Marilyn Manson og Michael Moore"
#37
dwal
Ultra Supporter
26-02-2020 16:23

Rapporter til Admin
#35 +1, hørt, preach osv. :D Forskellige redskaber til forskellige jobs.
--
Halvgammel, men helt gnaven.

Opret svar til indlægget: 10 ways Linux is just better! - new LTT video!

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login