Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Software \ Operativsystemer

Dele filer mellem 2 pcer på LAN

Af Guru Dragonheart | 06-04-2020 16:27 | 748 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej hollere Jeg har aldrig haft problemer med at dele en mappe på WIN 10 men nu kan jeg ikke finde de brugere på mit LAN som jeg vil dele mappen med. PC1: Ethernet gennem powerline PC2: Wifi har slået network discovery til for begge brugere + fil og pristerdeling. Men når jeg højreklikekr på en mappen på PC2 og vil dele den med brugeren logget ind på PC1 kommer der kun "alle" frem og ikek de lokale brugere på netværket. Nogen der har prøvet lignende?
--
#1
inckie
Guru
06-04-2020 16:41

Rapporter til Admin
#0 Det vil vel også kræve, at der var form for directory service på netværket (og en domain controller). De to computere har kun kendskab til lokale brugerkontoer på de respektive computere, ikke hinanden. Mit bud er at du skal logge ind som en brugerkonto på PC1, når du vil tilgå et netværk share på PC1. https://www.dummies.com[...] Jeg er dog ikke Windows mand, så rutinerne kan da bestemt have ændret sig.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage. https://cinnamon-spices.linuxmint.com[...]
#2
Bill gates
Gæst
06-04-2020 19:07

Rapporter til Admin
Installere en ftp server på computeren
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
Dragonheart
Guru
06-04-2020 21:30

Rapporter til Admin
Hej gutter Tak for svarene. Fik det løst med at dele en mappe på den ene PC så længe jeg delte med "alle" på netværket. Det med at dele med specifikke brugere på netværket viste sig ikke at være nødvendigt, så det blev ikke et problem. Det må jeg så kigge på en anden gang hvis det bliver nødvendigt :-)
--
#4
Sven Bent
Giga Nørd
06-04-2020 22:41

Rapporter til Admin
Du behover ikke noedvendigvis ien domain controller Du kan bare oprette brugerne lokalts paa "Serveren" det kraver naturlgivis at du paa et tidspunkt informere disse folk om deres brugernavn/password Praecist som med en ftp server
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 06-04-2020 22:42
#5
tuwk
Semi Nørd
07-04-2020 00:46

Rapporter til Admin
#3 Lige en tilføjelse - det er fint nok at dele en mappe med "Alle", men så er det en god idé at oprette en seperat bruger og give den bruger rettigheder inde under "Sikkerhed / Security" fanen, når du er gået ind i Egenskaber på mappen (den er ved siden af Deling)". Den nemme måde at lave en bruger, er igennem Powershell eller Kommand Promt - de skal startes som "Administrator". Herefter skriver du følgende: net user brugernavn kodeord /add For at sikre, at den bruger ikke skal have adgang til din maskine, dvs. kunne logge ind på den med det brugernavn, skal brugeren fjernes fra Lokalgruppen "Brugere / Users". Det gør du med følgende: net localgroup Brugere brugernavn /del Det er antaget, at du kører med dansk Windows, ellers skal den sidste kommando ændres til: net localgroup Users brugernavn /del Herefter tilføjer du brugeren inde under "Sikkerhed" med de rettigheder du ønsker brugeren skal have, f.eks. Read-Only eller Fuld Kontrol.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
--
Sidst redigeret 07-04-2020 00:47

Opret svar til indlægget: Dele filer mellem 2 pcer på LAN

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning