Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Internet \ Internetudbydere

Valg af fiber udbyder i Aalborg

Af Semibruger maczor | 19-01-2021 11:42 | 709 visninger | 8 svar, hop til seneste
Hej Hvad kan folk anbefale af fiber i Aalborg? Jeg vægter allerhøjest at det er stabilt (og lav ping), dernæst hastighed, minimum 200 mbit. Der er jo mange udbydere. Stofa, telenor, bolignet, hiper, kviknet osv
--
#1
the688
Guru
19-01-2021 12:15

Rapporter til Admin
For mit vedkommende har HIPER ikke haft et sekunds nedetid endnu - og deres support var super hjælpsom da jeg bestilte, og fik en boks jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre med (den skulle erstatte en eksisterende yousee-boks i et teknikrum - ikke ligefrem svært, men manualen der fulgte med var lidt tvetydig, så jeg ringede og spurgte ) Jeg havde først tænkt mig at bestille ved Fastspeed (de var 20 kroner billigere) - men efter et "sammenstød" med deres meget overivrige og (undskyld mig) rasende uprofessionelle sælger, droppede jeg dem fuldstændigt. Blev ringet op uden at have bedt om det, og forsøgt "kørt over" af en smart sælger som "bare lige ville have mine kortoplysninger over telefonen, så kunne han oprette mig" - på trods af at jeg var på arbejde, og faktisk slet ikke var klar til at bestille - jeg havde bare tastet info ind på deres hjemmeside for at kunne se hvad de kunne tilbyde. Det tog en del minutter at få ham til at forstå at A : Jeg havde ikke bedt om at blive ringet op. B : Jeg havde ikke intention om at bestille noget før jeg havde checket andre leverandører. C : No way in hell fik han mine kortoplysninger (!!) over telefonen (!!!) D : Det hjalp ikke at han så sendte mig en mail "jeg lige kunne svare på" - heller ikke efter 10 forsøg på at forklare ham at jeg var på arbejde, havde travlt, og ikke havde adgang til min privatmail lige ved hånden. Either way - jeg har hørt andre som er glade for Fastspeed - og det her var jo bare en sælger. Jeg endte med HIPER - og det har jeg på ingen måde fortrudt. Fuld skrald på hastigheden, og en medfølgende router der var så god (både på WiFi signal OG muligheder for opsætning - DHCP, og meget andet) at jeg endte med at sælge min eksisterende ASUS-router - som ellers var ret fin.
--
"ORK SATME!"
#2
maczor
Semibruger
19-01-2021 12:32

Rapporter til Admin
Tak for dit svar og dine erfaringer. Hiper er jo tilmed noget af det billigste, 300/300 for 299 kr. Jeg har været i kontakt med Stofa, de kan først installere fiber 22 februar, derfor er jeg lidt på udkig efter andre. Måske er det bare normalen i branchen at man skal vente 1 måned. Jeg prøver at tage kontakt til Hiper.
--
#3
the688
Guru
19-01-2021 13:02

Rapporter til Admin
Du kommer nok til at vente uanset hvem du vælger. Desværre har de ingen hemmelig ninja-garage fyldt med Formel1-pitstop-hold der lige rykker ud til din addresse. Det er næppe urealistisk at vente en måneds tid - men det afhænger selvfølgelig af om du skal have nyt gear, hvem du skifter fra-og-til, udover bare teknikertiden.
--
"ORK SATME!"
#4
Juste(92)
Junior Supporter
21-01-2021 17:16

Rapporter til Admin
Jeg er også ved Hiper, men har desværre ikke været så heldig som #1. Hastigheden er fin, men stabiliteten i den medfølgende router (En Zyxel Vmg8825-t50) er ikke prangende. Det udmøntede sig i at Smart-TVet mistede forbindelsen med faste intervaller (hhv. hver. 38. og 111. sekund (ja, weird, I know.) Sjovt. Netop som jeg skrev forrige sætning, så ringede Hiper, da jeg havde klaget min nød og de mente, at det kunne skyldes at IPv6 ikke var helt stabilt, så nu er jeg hoppet tilbage til IPv4, så det kan være det løser problemet... Hvis det "bare var det," så er det eneste jeg kan give dem huk for egentlig deres svartid på supporten, mens selve svarene har været rigtig fine.
--
#5
Zapster
Monsterbruger
21-01-2021 17:36

Rapporter til Admin
Telenor har en backbone i aalborg, jeg har telenor selv her i det nordjyske og har ingen problemer haft med dem, intet udfald , alt har bare kørt som det skulle, det bliver selvfølgelig aldrig ligeså godt som da jeg havde Eniig, men da det nu er stofa så skred jeg, deres service eller mangel derpå er helt ude af kontrol. Hvis du kan få Fibia , skulle du måske undersøge det, fordi sommetider KAN det godt blive for billigt, og så får du derefter.
--
The superior man understands what is right; the inferior man understands what will sell.
#6
Dragonheart
Guru
21-01-2021 18:49

Rapporter til Admin
#4 OP skal have fiber. DU har haft en linje over telefonstikken så vidt jeg kan se ud a den gateway fra Zyxel? Har gode erfaringer med Hiper både på Fiber og xDSL i KBH dog(dvs TDCs fibernet). Nedetid på Fiber har været sammenlagt 30 minutter fordelt på ca 6 gange I foregående år (hvor deres DCHP ikke har fungeret korrekt). IPv6 har dog ikke fungeret siden engang i start efteråret 2020. Hiper har ingen mulighed for at sige hvornår IPv& kommer til at fungere.
--
#7
lilleskid
Megabruger
21-01-2021 18:57

Rapporter til Admin
Mit valg faldt på Telenor , er selv fra Aalborg af jeg har 200/200 til 249 det næste år , ingen bindings periode og min Ping er blevet bedre ! derudover er deres kaon router boget bedre end den jeg havde før fra enig/ stofa
--
#8
the688
Guru
21-01-2021 21:07

Rapporter til Admin
#7 nu er der så også krydderurter som er mere nyttige som router, end de routere du får fra Stofa :) Jeg har været glad og tilfreds Stofa-kunde i mange år rundt omkring i hovedlandet, men det ligger nogle år tilbage. De var yderst rimelige overfor mig - men det virker godt nok som om det her nye projekt med Eniig eller hva' fa'en det handler om (don't know , don't care, ser bare reklame-billboards og vrede rants på HOL konstant ) måske lidt har skudt dem i sænk. Either way - jeg havde Yousee før (var "default og eneste mulighed" i det nybyg jeg lejede mig ind i) og det var lige så stabilt - men når jeg kan få 1000/500 for det samme som Yousee vil have for en 100mbit, så kræver det ikke den store overvejelse. Der er masser af mine naboer som er hoppet på HIPER også - de er den der slags mennesker som er skidesøde men intet aner om "tech" - så de er bare blevet hos Yousee. Tænker strategien fra boligselskabet (y'all suck, DEAS) og YouSee er at de er standardvalget og så kommer 80% af dem der flytter ind ikke til at skifte selskab fordi de ikke orker eller fatter det. Nu hvor jeg tænker over det (bedstefar-anekdote incoming!) så tror jeg at min første Stofa-deal var opgradering fra en anden udbyder med 33.6 kbit dial-up til Stofa i Ålleren der kunne tilbyde 128 kbit!!! w00t!
--
"ORK SATME!"

Opret svar til indlægget: Valg af fiber udbyder i Aalborg

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login