Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Hjemmeside design
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Hvordan gør jeg ang domæne?

Af Monsterbruger FrankD | 12-09-2019 07:49 | 2473 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej hol Jeg står og skal have en hjemmeside, men er lidt i tvivl om hvor og hvordan jeg skal få den hostet. Jeg tænker jeg vil lave den igennem wordpress, da det ser ud til at dække mit behov fint. Men inden jeg kaster mig ud i at lave den, vil jeg gerne have reserveret mit domæne. Men det er så her jeg kommer i tvivl. Kan jeg godt gøre det igennem f.eks one.com og så lave siden på wordpress, eller skal wordpress stå for det hele? Er der evt en det kan guide mig lidt på rette vej? På forhånd tak :)
--
Professional Buzz Lightyear - Undercover Teenage Mutant Ninja Turtle - Part Time Pirate - Freelance Astronaut.
#1
Gill Bates
Monster Nørd
12-09-2019 07:54

Rapporter til Admin
Bare køb dit domæne med webhotel hos UnoEuro eller One. (unoeuro er min favorit). Så aktiverer du bare 1-click install af wordpress og går i gang. Det er ret simpelt og ligetil. Så kan du også prøve dig lidt frem og lære wordpress at kende, og evt. går igennem nogle guides (det vrimler med dem online)
--
Sidst redigeret 12-09-2019 07:56
#2
the688
Guru
12-09-2019 08:22

Rapporter til Admin
What #1 said. Det er meget nemt, og hvis man er helt "noob", så er det en god ting at lære sig selv. Så kan man føle sig lidt hacker-agtig når man gør det selv ;) Og jeg kan også kun anbefale UnoEuro.
--
"ORK SATME!"
#3
FrankD
Monsterbruger
12-09-2019 08:39

Rapporter til Admin
Jeg siger tak for de hurtige svar :) Det virker da ret lige til, og kan se det ikke koster alverden ved unoeuro. Små 38kr pr måned, for deres standart webhotel. Går udfra det også er med domæne?
--
Professional Buzz Lightyear - Undercover Teenage Mutant Ninja Turtle - Part Time Pirate - Freelance Astronaut.
#4
inckie
Guru
12-09-2019 08:48

Rapporter til Admin
Jeg er lidt uenig med #1 og #2 Hvis du har tænkt dig at øve dig i at kode PHP (herunder også lære noget om web sikkerhed), så go ahead. Men har du ikke tænkt dig at investere den tid, det kræver, så vælg en løsning hvor nogle andre drifter selve din hjemmeside platform. Internettet har ikke brug for flere hjemmesider fyldt med sikkerhedsfejl.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
#5
inckie
Guru
12-09-2019 08:53

Rapporter til Admin
#0 Men inden jeg kaster mig ud i at lave den, vil jeg gerne have reserveret mit domæne. Det kan du sagtens - du kan også godt købe et webhotel, også bare lade være eller vente med at tage det i brug. Men du kan også bruge virksomheder så som gratisdns.dk, som tilbyder "domains only" - så kan du selv pege dit domæne på webhotellet eller flytte/redelegere domænet til et fremtidigt webhotels DNS servere.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 12-09-2019 08:54
#6
Gill Bates
Monster Nørd
12-09-2019 09:23

Rapporter til Admin
#4 mener du at han har brug for at kunne php for at have et wordpress site hos unoeuro? Mht. sikkerhed så skal han selvfølgelig lige sørge for at et par ting er i orden. Men ellers er det skævt at fokusere på sikkerhed for en der netop starter på wordpress
--
Sidst redigeret 12-09-2019 09:25
#7
Thums
Ultrabruger
12-09-2019 10:09

Rapporter til Admin
#3 Du skal også betale lidt til dk-hostmaster. Jeg mener det er 50 kr. om året eller sådan noget for, at have dit .dk domæne(hvis det selvfølgelig skal være .dk) Copy/pasta fra deres hjemmeside. https://www.dk-hostmaster.dk[...] Hvem er vi? DK Hostmaster er administrator for domænenavne, der ender på .dk. Vi vedligeholder en del af infrastrukturen (DNS) på den danske del af internettet og administrerer en database (whois) med stamoplysninger på alle, der har registreret et .dk-domænenavn.
--
#8
perjr
Ultra Supporter
12-09-2019 10:24

Rapporter til Admin
EDIT: Nevermind - jeg skal lige lære at læse et helt svar inden jeg selv svarer
--
Programming is like sex: one mistake and you have to support it for the rest of your life.
--
Sidst redigeret 12-09-2019 10:24
#9
Jepperdepper
Ultra Supporter
12-09-2019 11:44

Rapporter til Admin
Ved ikke hvad dit behov er, men hvis det ikke er stort, vil jeg anbefale dig Squarespace. Der kan du have noget super lækkert kørende på en weekend uden alle de problemer og frustrationer du højest sandsynligt vil opleve i Wordpress som nybegynder. Det er fint nok at prøve at lave en Wordpress-side selv, hvis du gerne vil lære det, men inden du ser dig om, har du fået installeret et tungt tema, dårligt optimerede plugins osv. og så står du med en side der tager 10 sekunder om at load. Det er super skidt for SEO og selvfølgelig dine besøgendes oplevelse. Med andre ord er det bad business, hvis hjemmesiden er for en/din virksomhed.
--
Sidst redigeret 12-09-2019 11:45
#10
stallemanden
HOL Moderator
12-09-2019 12:32

Rapporter til Admin
#6 Nu svarer jeg lige for inckie. Det er ikke det han mener. Han mener, at han skal benytte sig af fx Wordpress' hosted løsning, hvor han ikke selv skal rode med at installere og sætte op, hvor tingene automatisk sikkerhedsopdateres. Dette under den forudsætning, at #0 alligevel ikke har et ønske om at lære, at kode.
--
http://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
#11
inckie
Guru
12-09-2019 13:16

Rapporter til Admin
#10 Mange tak - det er fuldstændig det jeg mener. I øvrigt er det en meget god indikator, at hvis man har behov for at bruge et "one-click" tool for overhoved at komme i gang med at installere Wordpress, så har man IKKE de kompetencer der skal til. #9 udpeger også nogle ganske valide grunde, til at man ikke skal kaste sig ud i det, med mindre man har tænkt sig at gå helhjertet til opgaven og ikke bare tænker "nu ser det rigtigt ud på skærmen" og ikke tænker over hvad der sker inde bag.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 12-09-2019 13:19
#12
Pelle
Gæst
12-09-2019 13:22

Rapporter til Admin
#11 Eller ikke gider at bruge unødvendig lang tid på installationen. Det domæne med Wordpress jeg har hos unoeuro installerer automatisk underversioner til Wordpress, men jeg skal lige logge ind og klikke på 1-2 knapper for at opdatere til en ‘major’ version.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Gill Bates
Monster Nørd
12-09-2019 14:03

Rapporter til Admin
#11 så wordpress one-click tool osv. er for INGEN mennesker overhovedet? Kan du ikke bare sige "sørg lige for at holde det sikkert og opdateret" istedet for det fis der. Wordpress er nemt til at få noget hjæm'side op og køre for folk der ikke har skills i programmering osv. Det kræver først ting og sager når det begynder at vokse og blive til noget. I mellemtiden har man lært en masse.
--
Sidst redigeret 12-09-2019 14:06
#14
inckie
Guru
12-09-2019 17:00

Rapporter til Admin
#11 Eller ikke gider at bruge unødvendig lang tid på installationen. Jeg har overhovedet ikke skrevet at det ikke er "ok" at bruge de her one-click installations fremgangsmåder - hvor læser du det ?! Min pointe er at, hvis man ikke har kompetencerne til at følge disse 7 simple punkter: https://da.wordpress.org[...] - så har man heller ikke kompetencerne til efterfølgende at drive websitet sikkert bagefter. #13 så wordpress one-click tool osv. er for INGEN mennesker overhovedet?Kan du ikke bare sige "sørg lige for at holde det sikkert og opdateret" istedet for det fis der. Prøv at læs mine indlæg igennem igen, i stedet for at sidde og misforstå mig med vilje - det er sguda noget fis. Du skriver selv i #1 "Det er ret simpelt og ligetil." - og det er det, som jeg er lidt uenig med dig - ja det er nemt og trykke på 2 knapper, også er lortet installeret, men det er sguda det mindste af det, der ligger i det - som der står ovenstående - det er 7 punkter, og man lære en hel masse af at gennemføre dem - så det jo grundlæggende et dårligt råd du giver, hvis det er fordi du mener man skal lære Wordpress. #13 Wordpress er nemt til at få noget hjæm'side op og køre for folk der ikke har skills i programmering osv. Nemlig - det er det, der er min pointe - du kan simpelthen ikke drive et website sikkert, hvis du ikke har en basal forståelse for web udvikling, browsere, HTTP protokollen og hvad der ellers ligger i det. Så har du ikke de kompetencer der skal til, eller har tænkt dig at få dem, så skal du overlade den del til nogle andre (læs: betale sig fra det). #13 Det kræver først ting og sager når det begynder at vokse og blive til noget.I mellemtiden har man lært en masse. Igen - prøv at læs igennem hvad jeg skriver, i stedet for at misforstå mig med vilje. Hvordan skulle man opnå de kompetencer der skal til, hvis man har sprunget over hvor gærdet er lavest og kørte "one-click" installs, hvor tingene sker fuldstændig uden transparens.
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 12-09-2019 17:03
#15
inckie
Guru
12-09-2019 17:14

Rapporter til Admin
#12 men jeg skal lige logge ind og klikke på 1-2 knapper for at opdatere til en ‘major’ version Opdateres også de der 27 forskellige (forældet) plugins, temaer og de øvrige dependencies, som de måtte have, som også kan være forældet og indeholde sikkerhedsfejl ?
--
https://twitter.com[...] https://linuxmint.com[...] - Få dit privatliv tilbage.
--
Sidst redigeret 12-09-2019 17:15

Opret svar til indlægget: Hvordan gør jeg ang domæne?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning