Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Programmering og webdesign \ Hjemmeside design

HTML / CSS layout? Hvad bruger I?

Af Ultrabruger CalleCool | 10-10-2020 15:45 | 985 visninger | 6 svar, hop til seneste
Hey HOL! Jeg prøver at finde et godt workflow i HTML design. Lige nu har jeg blot læst 'HTML AND CSS' af John Duckett, og det er fint, men jeg synes at jeg mangler sådan et overordnet 'grid' system af en art - at generalisere alt det jeg laver. Fx har jeg kigget på HTML'en bag "findroomate.dk", og der er en helt masse wrappere. Hvad gør I? Kan I evt anbefale nogle youtubere som viser deres HTML / CSS Workflow? Jeg har godt hørt om at man bare kan bruge et CSS grid, men jeg synes det lidt er at springe over hvor gærdet er lavest. Vh Carl-Emil
--
Gå i profil for specs, og for antal plusser i whitelisten.
#1
Tux
Guru
10-10-2020 15:55

Rapporter til Admin
Det ligner det site du henviser til benytter Bootstrap. https://getbootstrap.com[...] Det svarer til at benytte et framework til backend koden. Det har fordele og ulemper, og man skal bruge det hvis det giver mening.
--
Don't feed the trolls.
--
Sidst redigeret 10-10-2020 15:59
#2
127.0.0.1
Gæst
10-10-2020 16:01

Rapporter til Admin
Kan kun svare på den sidste del af dit spørgsmål, da jeg ikke udvikler websider til dagligt. Det er ikke at springe over hvor gærdet er lavest, hvis man vælger at bruge f.eks. et CSS grid til sine opgaver. Der kan være undtagelser, f.eks. hvis man studerer detaljerne i hvordan teknologien virker, så er det en god idé at starte fra "scratch", så man får en grundlæggende forståelse. Hvorfor er det ikke at springe over hvor gærdet er lavest, hvis man bruger eksterne værktøjer? Andre før en selv har brugt energi på at udvikle værktøjer, for netop at lette arbejdet for andre. Uanset hvilket værktøj det er (f.eks. en teksteditor, IDE, browser, libraries, frameworks, renderer, osv.). Hvis man mener, at det er at springe over hvor gærdet er lavest, hvor går grænsen så? Skal man ud at samle mineraler til at bygge elektroniske komponenter? Skal man lave sin egen CPU? Nej, det skal man ikke. Det handler om, at man i sidste ende skal levere et værdifuldt produkt, som lever op til aftalte kvalitetskrav, funktionalitet og inden for aftalt tid. En slutkunde er ligeglad med, hvor meget energi der blev lagt, hvis produktet ikke er brugbart, eller er af ringere kvalitet, eller ikke får produktet til tiden (f.eks. hvis man havde valgt at udvikle sit eget CSS grid). Du vil opdage, at der findes et hav af værktøjer og at udfordringen er, at vælge det rette værktøj til forestående opgave.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
NAsMaR
Mega Supporter
10-10-2020 16:38

Rapporter til Admin
Lær at brug bootstraps grid og utility classes, du kommer aldrig til at se dig tilbage. Det har ikke noget at gøre med at springe over, det handler om at bruge de værktøjer hvor du er mest effektiv. Hvis du gerne vil lave dit eget eller lege lidt med det, skal du ud i og bruge flexbox, det er i øvrigt også det bootstrap grid bruger. Jeg kan anbefale også at bruge scss(css med superkræfter) og jade/pug(Til HTML), det effektivisere dit arbejde enormt. Derefter kommer der javascript frameworks som vue og react, der er gode at kunne, da de også er med til at effektivisere frontenden. Man skal selvfølgelig forstå koncepterne og arbejde med css er ikke elimineret, man nøjes blot med at fokusere der hvor der er brug for det. Et godt sted at starte er PluralSight's Codeschool https://www.pluralsight.com[...] Et sted at starte: https://www.pluralsight.com[...] Jeg er professionel software udvikler, der til dagligt arbejder med webbaserede løsninger.
--
#4
pazia
Elitebruger
10-10-2020 16:47

Rapporter til Admin
Bootstrap eller W3.CSS er det nemmeste at arbejde med, synes jeg personligt.
--
:o
#5
CalleCool
Ultrabruger
11-10-2020 11:49

Rapporter til Admin
Tak for inputtet! Helt sikkert - det var malplaceret at skrive 'hvor gærdet er lavest' - jeg ved, at det kan være smart at bruge grids, jeg havde nok bare lyst til at lave mit eget 'grid' - nu har jeg kigget på Bootstrap, og det ser meget lovende ud. Det vil jeg forsøge mig videre med, mange tak :-
--
Gå i profil for specs, og for antal plusser i whitelisten.
#6
Ricki
Ny på siden
27-01-2021 22:24

Rapporter til Admin
Bootstrap er nok vejen frem. Derudover kommer der nye google regler tror nok det er fra omkring maj så hvis man ikke har et system der håndterer mobile brugere godt kan det blive lidt surt. google har focus på mobile brugere som fremtiden derfor skal hjemmesiden også loade og vises korrekt på mobilen.
--
Jeg leger med kort her - https://baccaratpro.dk[...]

Opret svar til indlægget: HTML / CSS layout? Hvad bruger I?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login