Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Grafikkort

Grafikkort får 'impuls' strøm

Af Semibruger Molin | 28-01-2020 22:29 | 454 visninger | 5 svar, hop til seneste
Hej folkens. Jeg har et GIGABYTE GeForce RTX 2060 GAMING OC. Problemet er at når blæserne på kortet starter, så virker det lidt som om at de får strøm i impulser. Altså at de starter med at køre f.eks. 1000 RPM, og efter 0,3 sek er de dalet til f.eks 700 RPM, og derefter kommer de op på de 1000 RPM igen. Altså de kører ikke en fast hastighed, men den kører op og ned, med maks 1 sek mellemrum. Dette har resulteret i en meget irreterende lyd, som er nem at høre, selv med et meget lydtæt headset. Jeg har prøvet at lege med 'AORUS ENGINE' og få kortet til at køre en fast hastighed, men det er samme problem. Hvad kan dette problem skyldes? Og da jeg har dårlig erfaring med reklamationer på blæser, vil jeg nødigt sende det ind, hvis de alligevel ikke godtager den.. Til at starte med troede jeg det var pumpen på vandkøleren, men nu er fejlen fundet og det er grafikkortet. Jeg har brugt kortet et lille års tid, og problembet har været der stort set fra start af, men synes det er blevet meget slemt efterhånden.
--
#1
Danny Andersen
Ultrabruger
28-01-2020 23:22

Rapporter til Admin
Har du prøvet at tjekke din clock speed når din computer står idle (hvis det altså er det problemet opstår)? Nogle kort, inkl. mit eget, giver impulser til kortets blæser fordi kortet rent faktisk ikke idler og derfor står temperaturen og svinger på grænsen for hvornår blæserne kører 0dB og de skal begynde at køre. For mit vedkomne har det hjulpet at slukke for shadowplay/overlay i geforce experience, da jeg læste mig til at funktionen nogle gange gjorde at kortet ikke ville idle. Du kan jo prøve at se om det kunne afhjælpe problemet. :-)
--
Sidst redigeret 28-01-2020 23:22
#2
Juletræet
Semibruger
28-01-2020 23:31

Rapporter til Admin
Lyder lidt som det velkendte dragon-spin som gigabyte lider under af. Fjernede mit ved at bruge MSI afterburn og sætte en custom profil derinde.
--
[I7 [email protected]|RTX 2080|ASUS Z270P|16GB 3200MHz]
#3
Molin
Semibruger
28-01-2020 23:56

Rapporter til Admin
Hej Det er ikke i idle, af hvad jeg har oplevet. Det er under gaming når kortet bliver 58 grader, og blæseren starter. Kortet bliver sjældent mere end 68 grader. Men at høre at blæserne skifter i hastighed hvert sekund, er til at blive sindsyg af. Jeg må afprøve MSI afterburner imorgen.
--
#4
Cocio21
Junior Supporter
29-01-2020 12:14

Rapporter til Admin
Jeg kører med -17 temp target og active fan mode. Det afhjælper mere eller mindre det du beskriver her, mit 1660 Ti drillede med at ligge og hoppe op og ned i RPM ved low load ingame load (0-700 RPM) og i Passiv mode for man "dragon-spin" nu og da
--
#5
Mr. WoLF
Guru
29-01-2020 12:20

Rapporter til Admin
Det er vil overstået ved selv at sætte fan curve som #2 også er inde på?
--

Opret svar til indlægget: Grafikkort får 'impuls' strøm

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning