Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Grafikkort

Købt defekt GPU på HOL, noget at gøre?

Af Gigabruger Huliheaden | 05-10-2020 13:15 | 1255 visninger | 26 svar, hop til seneste
Jeg anbefalede en kammerat at købe en GPU her på HOL da jeg selv har gode erfaringer med det. Men det ser desværre ud til at være en dårlig anbefaling.. Hvis I vil have hele historien med hvad vi har prøvet for at få den til at virke, så læs herunder, ellers bare hop til de sidste par paragraffer. Vi fik systemet bygget, men det sad først fast i et bootloop. Selv da den på magisk vis stoppede med det, og så ud til at køre, var der ikke noget output til display. Mobo+CPU var også købt brugt på DBA, så det var selvfølgelig den største mistanke, efterfulgt af PSU som dog var ny. RAM var "known good". Denne mistanke blev forstærket, da jeg testede GPU'en i mit eget system uden problemer. Det skulle dog være første og sidste gang vi fik noget output fra den. Vi testede selvfølgelig også min GPU i hans setup, og her virkede alt som det skulle. Så vi var ude i alt muligt mærkeligt med om PSU'en ikke var kraftig nok (min GPU trækker dog mere strøm), eller om der var en mærkelig inkompatibilitet mellem GPU og mobo osv. Det er dog ikke lykkes at få output fra GPU'en siden, selv ikke i mit fungerende system. Kortet starter op, men viser intet billede - og nogle gange bootlooper mit system også med kortet i, som vi oplevede helt i starten. Den præcise reaktion skifter lidt hvis vi prøver at reseate GPU eller "justere" den lidt i slottet, så måske er der en dårlig forbindelse et eller andet sted - men output kan vi ikke få fra hverken DP, HDMI eller DVI. Vi har ingen grund til at tro, at sælger har handlet i dårlig tro, da den sad i et fungerende samlet setup, så den har jo muligvis bare været på dødens rand i forvejen - men man kan jo altid spekulere om sælger allerede havde problemer med kortet, hvorfor han måske ville af med systemet. Egentlig er spørgsmålet bare, om I synes det ville være okay at snakke med sælger om en løsning, og hvad jeres erfaring er med det; har vi overhovedet nogen "sag" her? Alternativt, hvis I har nogle idéer til om GPU'en kan reddes på nogen måde, er vi umiddelbart også klar til at forsøge det. Jeg kan se på skruerne, at shrouden har været taget af på et tidspunkt, så det kan muligvis være relevant..
--
#1
Steffan P
Semibruger
05-10-2020 13:18

Rapporter til Admin
Snakker vi en GPU til 10k eller 500kr. ? sidste nævnte så havde jeg købt en ny og var videre. GPU til 10k, så havde jeg nok prøvet at snakke med sælger.. men den korte version er nok at i skal ud og invistere i et nyt kort.
--
#2
Balanovic
Elite Nørd
05-10-2020 13:24

Rapporter til Admin
Det er en svær situation. Jeg købte for et par måneder siden et GTX 980 via DBA. Jeg modtager det og får det ikke rørt i et par dage. Sætter det på testsystemet og ser, at det har et problem. Kontakter sælger, han siger han ikke har oplevet noget. Jeg spørger ind til hvad han har spillet med det, og får at vide det er CSGO og Overwatch. Begge der ikke presser kortet nok, til at problemerne opstod. Han gik med til at pengene gik tilbage. Kontakt sælger og hør om i kan løse det sammen. Mht. at man kan se kortet har været adskilt. Jeg er også begyndt at praktisere på ældre kort, at skifte kølepastaen. Det stas der ligger der er nærmest som smuldrende beton hvis alderen er høj nok.
--
#3
Qax
Nørd
05-10-2020 13:34

Rapporter til Admin
Det lyder sært at den ikke booter i hans og bagefter booter i din. Noget tyder på at han har haft andre problemer i sin PC, udover GPUen, som jo booter i din PC. Det kunne være PSU problemer. Det er noget underligt at du hverken nævner bundkort, PSU eller GPU.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#4
Qax
Nørd
05-10-2020 13:43

Rapporter til Admin
Jeg har selv prøvet at stå i den modsatte situation. Jeg solgte et i5-6500 med bundkort og ram for små penge. Jeg anbefalede på det kraftigste at køber enten kom og så det i brug, så han så at det virkede og så han evt kunne teste det med diverse benchmark programmer. Det gad han ikke. Da han så endelig kommer der har vi lige nøjagtig slukket PCen og jeg står og skal til at skue det ud af kabinettet. Jeg spørger en sidste gang om han vil teste det, inden at han får det med men det gad han ikke, for jeg virkede real nok. Dagen efter eller to dage efter handlen får jeg en vrissen sms om at det ikke vil boote. Det forstår jeg ikke, for det virkede 100% da jeg tog det ud af maskinen og det havde kørt Fortnite med lave settings, for at få høje FPS så det havde da været presset en del. Yderligere tid efter kommer der så en sms mere, hvor i der står at det ene sæt ram blokke var stået af, om jeg havde noget at sige til det og evt ville dække det. Det ville jeg selvfølgelig ikke, for han havde haft rig mulighed for at teste det og det var cirka 4 år gammelt, da jeg solgte det. DERFOR handler jeg kun Face2Face så jeg kan teste tingene eller få køber til at teste tingene. Hvis køber vil det. I fredags købte jeg et Oculus Rift S, Face2Face. Det blev testet inden jeg betalte for det. Da jeg kom hjem virkede det fint i en time..... Efter næste genstart sad det fandme fast i bootloop. Noooooo. Der var heldigvis en ret nem løsning, men det gav da sved på panden.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#5
mindbuster
Giga Supporter
05-10-2020 13:47

Rapporter til Admin
#0, Den præcise reaktion skifter lidt hvis vi prøver at reseate GPU eller "justere" den lidt i slottet, så måske er der en dårlig forbindelse et eller andet sted. Prøv at rense printbanerne på kortet, brug et viskelæder (gerne blækviskelæder) og skrub banerne grundigt, kan være der sidder lidt usynligt skidt der lige skal væk.
--
Activate Windows Go to Settings to activate Windows
#6
Fc Junkies
Mega Nørd
05-10-2020 13:53

Rapporter til Admin
#5 Er det ikke bedre med isopropylalkohol? https://www.matas.dk[...]
--
Mvh Fc Junkies
#7
thomsen48
Super Supporter
05-10-2020 13:56

Rapporter til Admin
Jeg tænker at det er den risiko man løber, når man handler brugt. Det er selvfølgelig super ærgerligt. Prøv og arbejd videre på at få det til at køre. Hvilke strømforsyninger er det I tester imellem (altså din/hans)? Hvilket bundkort? Hvilken GPU?
--
i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q
#8
LARMY85
Mega Supporter
05-10-2020 13:57

Rapporter til Admin
Måske et dumt spørgsmål, men er det en CPU med indbygget grafikprocessor? Måske en indstilling i BIOS som skal ændres?
--
Karl, schieß dem fenster!
#9
Wut
Nørd Aspirant
05-10-2020 13:58

Rapporter til Admin
#0 Altså du bor i Aarhus, og har købt et GTX970 i Hornslet (10-15 km derfra) for 700 kr ikke? Du tog ikke derop og hentede det selv og så det i funktion? Det ville da have løst alle problemer. Det der taler imod, at det er sælger, der har fuppet dig, er vel, at kortet virkede i hans maskine, og virkede også i din egen maskine - omend kortvarigt. Og at du fravalgte at se kortet i funktion, inden du fik det tilsendt. Det lyder lidt utroligt, at en sælger lige akkurat kan nå at sælge sit kort sådan, at det kan boote lige akkurat én gang mere og så aldrig mere ;-) I mine ører lyder det langt mere sandsynligt, at transporten og den gentagne flytten rundt på kortet i flere maskiner har gjort skade på det efterhånden halvgamle kort, end at sælger skulle have nået at sælge det i sidste øjeblik for at score 700 kr - eller at der er PSU-fejl eller andet i den sammen-byggede maskine, som har brændt kortet af. Jeg ville forsøge at få det til at køre - og hvis ikke det lykkes, så købe noget andet. Jeg ville ikke blande sælger ind i det. Hvad skal han gøre ved det? Indirekte kalder man jo lidt sælger for svindler, hvis man vil have ham til at sige, at kortet var semi-defekt, da han sendte det. Og hvis sælger 100% ikke havde problemer med det - så kan det da ikke være hans problem nu, at det er gået kaput. Det er surt... men sådan det er nogle gange når man køber mange år gammel hardware.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#10
Huliheaden
Gigabruger
05-10-2020 14:00

Rapporter til Admin
Tak for de foreløbige inputs! :-) #1 Vi ligger et sted imellem. Der er desværre rimeligt stramt budget, så derfor ville vi selvfølgelig lige finde ud af om vi kunne gøre noget med situationen før vi finder et nyt. #3+#4 Det skete kun én gang at jeg kunne få display på den GPU i mit system. Alle efterfølgende forsøg gav de samme symptomer, som vi havde oplevet på hans mobo; Enten bootloop eller at den ser ud til at køre men uden output. Handlen var også Face2face, men dog så han ikke GPU'en i brug. Det er selvfølgelig surt nu. #5+#6 Tak, jeg har allerede renset lidt med noget isopropylalkohol, men det kan da ikke skade at gøre igen med lidt ekstra knofedt. #7 Vi bruger en CV550 i hans system og i mit system den indbyggede PSU i NZXT H1, en 650W PSU. Vi har også prøvet at bytte disse. Beklager jeg ikke er mere præcis med detaljerne. Det er måske ikke nødvendigt, men jeg synes ikke jeg ville give oplysninger der kunne identificere sælgeren herinde, og måske give et dårligt ry - for, som sagt, umiddelbart har vi ikke grund til at tro at sælger handlede i dårlig tro. I første omgang ville jeg lige høre hvad folk tænkte om at kontakte sælger og finde ud af noget, derefter vil vi prøve at kigge nærmere på om vi kan få det til at køre. Tusind tak for alle svarene allerede :-)
--
#11
mindbuster
Giga Supporter
05-10-2020 14:02

Rapporter til Admin
#6, ved ikke om det er bedre, men nok ligeså godt :) Viskelæder metoden var noget jeg lærte for mange år siden af min elektronik lærer, før vi havde hjemmecomputere, hvor vi kun havde konsoller :p Jeg brugte det til at rense printbanerne på konsol spillene, som kom på indstikskort (cartridges), der nemt blev nussede på et teenage værelse, og har siden brugt metoden til computerdele også, i nogle tilfælde med godt resultat :)
--
Activate Windows Go to Settings to activate Windows
#12
Huliheaden
Gigabruger
05-10-2020 14:04

Rapporter til Admin
#8 - Nej, vi overvejede dog også om det bare var et eller andet med at den ikke kunne vise BIOS. Har prøvet noget lignende selv med min GPU, men det var dog da jeg legede med noget virtualiseret Hackintosh, så det kan nok ikke helt sammenlignes. #9 - Ja, men det har intet med sagen at gøre. Det er min egen GPU, og den kører perfekt :-) Jeg har ikke selv været involveret i handlen udover at sende forslag til min kammerat når jeg alligevel stødte på dem herinde. Men ellers er jeg helt med på din logik, og kan godt se at det nok er et long shot at gøre med ved det end bare at prøve at få det til at køre og ellers komme videre med livet.
--
Sidst redigeret 05-10-2020 14:07
#13
mindbuster
Giga Supporter
05-10-2020 14:10

Rapporter til Admin
#9, eller sælgeren tog kortet ud af makinen, så alt det støv der var, og så afmonterede shrouden og rensede kortet, og så satte det til salg uden at teste om det stadig virkede efter rensning, om der skulle være sket noget, såsom statisk elektricitet.
--
Activate Windows Go to Settings to activate Windows
#14
Wut
Nørd Aspirant
05-10-2020 14:11

Rapporter til Admin
#12 Jo men du skrev, at I fik output fra den købte GPU i din maskine ikke? Altså den må have virket bare en enkelt gang? Det lyder som om den har fået et slag og noget er gået løs et sted. Ellers må kortet i ovnen (se youtube). Aner ikke om det virker, men nogle siger det gør.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#15
Huliheaden
Gigabruger
05-10-2020 14:17

Rapporter til Admin
#15 Korrekt. Den er blevet meget nænsomt håndteret efter købet, men er enig i at det lyder som om at der er et eller andet løst, og montering/afmontering fra flere systemer kan måske have fremprovokeret det. I værste fald kan jeg lige selv prøve at afmontere shrouden og se om der er noget mistænksomt. Tænker vi gemmer ovnen til sidste desperate krampetræk, men er selvfølgelig forsøget værd når alt andet er prøvet.
--
#16
Sven Bent
Ultra Nørd
05-10-2020 14:17

Rapporter til Admin
Der er i same omgang sanfsynlihjrf for at defektem er blevet indfoert under montering da folk har det med ikke at vaere statisk afladet naar de montere ting. Alle computer jeg har solgt brugt har jeg altid givet 7 dages returret og 30 dags personlig garanti. jeg har haft 1 hdd som kome frem med bad sectors som jeg blot udskiftede. nu skal det siges at efte dansk koebelov nar du saelger et produkt som er du som standard forpligtet til at give 2 aars reklamttionrets OGSAA naar det er brugt salg mellem to privat personer. saa helt lovligt saa har du et ansvar for at udbredre fejlen. Dog ligesom ved B2B saa er disse regler ved P2P fravigeligt saa I kan have aftalt andet. men har i intet aftalt med garanti/reklemationsret. saa haefter du for fejl i 2 aar efter salg
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 05-10-2020 14:18
#17
AndersRose
Supporter Aspirant
05-10-2020 14:24

Rapporter til Admin
#16 Det er vist kun hvis det kan bevises at fejlen var tilstede ved salgstidspunktet, hvilket ofte er den svære del - Specielt med en sælger der ikke er villig til at hjælpe :)
--
Hades Canyon (HVK) - 32GB @ 2666 mhz - i7-8809G - RX Vega M GH - 480 GB NVMe - Razer Core m. MSI GTX 1080 Ti
#18
Wut
Nørd Aspirant
05-10-2020 14:29

Rapporter til Admin
#16 Reklamationsretten giver køber ret til at reklamere. Men ansvaret for at udbedre en evt mangel er ikke automatisk sælgers. Det skal kunne bevises, at manglen/fejlen var til stede på købstidspunktet. Og hvis sælger ikke vil være med til at give pengene tilbage, så er der ingen anden vej end i retten. Og det gør man jo ikke for 700 kr, så derfor er det temmeligt irrelevant med reklamationsretten.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#19
Huliheaden
Gigabruger
05-10-2020 14:31

Rapporter til Admin
#18 Jeg kan godt afsløre at det var noget mere end den pris. 700 kr var som sagt prisen på min egen GPU som jeg købte som en stopklods før RTX 3000/RDNA2 og har ikke noget med sagen at gøre. Men dine argumenter holder stadig.
--
Sidst redigeret 05-10-2020 14:31
#20
TankBrutalis
Semi Supporter
05-10-2020 14:35

Rapporter til Admin
Kan man nærnere få afvide hvilken GPU det ? Ikke mærke men snakker vi et GTX 570, 1080ti, 2080ti? Og nu siger du GPU til 700 kr, flere GTX 9xx serie har haft det med ringe lodning er, og kan være sket under fragt de er "slået løs" og en ovnbagning kan rede det, og mistanken kunne sagtens være på det da i har haft billede at den lige har lagt perfekt til at have kontakt et øjeblik
--
Sidst redigeret 05-10-2020 14:40
#21
Wut
Nørd Aspirant
05-10-2020 14:39

Rapporter til Admin
#19 Ah ok, jeg er nok bare rundforvirret over, hvilke GPUer, der er hvor pt ;-) Hvis det er et nyere grafikkort (og der ingen reklamationsret/kvittering er på, går jeg ud fra), og det kun er lykkedes jer at få liv i det en enkelt gang, så ville jeg nok tage fat i sælger alligevel. Umiddelbart tror jeg nu stadig mest på, at defekten er sket under transport. Specielt fordi I kan vrikke med det, og så opfører det sig anderledes. Det kunne tyde på en mekanisk/fysisk defekt.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#22
dolle82
Elitebruger
05-10-2020 16:26

Rapporter til Admin
Solgte et gfx kort herinde for ca et halvt år siden og det var et msi geforce 780 til 300kr da jeg opgraderede til 1660super.. Fik en sms senere at kortet ikke virkede og et billede af at at den lavede blå strenger ned af skærmen (artifact) normalt ville jeg ikke give pengene tilbage da jeg har rent mel i posen og det havde kørt fint til jeg tog det ud af computeren 2 dage før han afhentede det, men da køber havde købt det for at glæde sin datter valgte jeg at gøre det.. Du kan selvfølgelig ikke bruge min historie til noget og må indrømme jeg ikke har læst alle svar men du kan jo prøve at kontakte sælger hvis i ved i har behandlet kortet 100% rigtig efter modtagelse og måske have vil give pengene tilbage eller slå halv skade:-)
--
#23
Huliheaden
Gigabruger
06-10-2020 17:15

Rapporter til Admin
Tak for alle svarene. Vi er kommet frem til under alle omstændigheder at blande sælger udenom det her og bare indse at vi har været uheldige. Specielt nu hvor det faktisk har fået en rimelig lykkelig slutning: Efter nyt kølepasta og en tur med en varmepistol fik vi liv i den igen med cirka 50% succesrate hver boot. Efter en tur mere af samme omgang med lidt længere tid under varmepistolen ser den nu ud til at køre helt normalt. Er klar over at der er et stort spørgsmålstegn over hvor lang tid det så bliver ved med at køre, men det er trods alt noget bedre end et helt dødt kort! Nu er der så nogle spændende problemer med at Windows-installationen hænger, og hvis vi transplanterer en SSD med en eksisterende Windows-installation fryser den også... Men Linux virker.. Så det må vi lige kæmpe lidt videre med. Forhåbentlig bare noget driver-værk. Og umiddelbart ikke relateret til GPU under alle omstændigheder. Vi lukker den i hvert fald her! :-) /Tråd
--
#24
Qax
Nørd
06-10-2020 17:25

Rapporter til Admin
#23 Super heldigt. Det er i hvert fald ikke kølepastaen, som har gjort forskellen. For chippen når ikke at blive varm, når den booter. Næste gang tester i selvfølgelig kortet i et spil eller benchmarking.
--
Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62 Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
--
Sidst redigeret 06-10-2020 17:26
#25
TankBrutalis
Semi Supporter
06-10-2020 17:57

Rapporter til Admin
#24 fest, har haft et kort der kørte videre på fuld kraft efter en tur i ovnen så det kan være helt som "nyt" :D
--
#26
kikophil
Monster Supporter
06-10-2020 19:53

Rapporter til Admin
#0 - super at i fandt ud af det, efter megen møje og besvær. Og godt at høre, at sådan en omgang - Hardware creme brulee, kan få liv i elektronikken. Efterfølgende livstid vil nok være begrænset, da de fleste af disse skader vil udvide sig til andre områder - men hvem ved? :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...

Opret svar til indlægget: Købt defekt GPU på HOL, noget at gøre?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login