Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Hardware \ Grafikkort

1080 ti Crasher efter paste skift

Af Gæst Christian | 19-02-2021 09:53 | 609 visninger | 17 svar, hop til seneste
Halløjsa derude Jeg står og er ret i tvivl, hvad dælen der kan være sket. Jeg har i et godt stykke tid kørt med mit Aorus 1080 ti hvor det har lagt på ca. 80c, med 80-90% fan speed med full load efter lidt gaming. Efter længere tid, synes jeg blæserne var trælse at høre på, og ville skifte thermalpaste. Efter skift, spillede jeg et par timer, med en temp på 60-65 c, og en fan speed på 60%. Det var jo en succes. Jeg slukkede min pc, spiste aftensmad, og en times tid bagefter skulle der så games Men nu lukker spil bare ned efter 1-2 min. Der er ikke høje temp på noget tidspunkt, og det eneste spil jeg får en fejl meddelelse i er COD block ops / wz, med opdater dine driver osv. Alt er opdateret, prøvet at geninstalere osv. Der er også krydspændt osv. Er der nogen som har prøvet noget ligende? Det er så underligt, at det hele virkede, og bare efter at lukke pc ned og op igen, puf :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
DLB
Juniorbruger
19-02-2021 09:56

Rapporter til Admin
Prøv at adskil det hele igen, og samle en gang til. Har været ude for det samme med mit 1080ti FTW3.. der gjorde jeg som nævnt, og der virkede det upåklageligt efterfølgende. Hvad der er gået galt aner jeg ikke. Men... problemet blev da løst :)
--
#2
Mechman007
Semibruger
19-02-2021 09:58

Rapporter til Admin
Køre du med nogen form for OC eller med MSi afterburn? Har selv et Aorus 1080ti extreme, og jeg skal køre med MSI afterburn sat på -12 mhz i clock på et standart kort ellers booster det af sig selv op på 2070mhz også crasher det i spil. Det lyder underligt ja, men har oplevet det på begge mine 2 Aorus kort nu faktis,
--
#3
Christian
Gæst
19-02-2021 09:59

Rapporter til Admin
Jeg må prøve igen. Har dog allerede prøvet 2 gange efterfølgende :) Da du skiftede første gang, var der overraskende meget på? Efter min egen smag, havde gigabyte puttet ret meget på Synes jeg har ledt nettet tyndt, og mening virker til at det er ca. samme som skal på GPU/CPU?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
Christian
Gæst
19-02-2021 10:03

Rapporter til Admin
Jeg har hele tiden kørt med MSI afterburner 10 core clock og 400 mem clock. Dette gjorde jeg også efter første start med ny paste, hvor alt funkede. Efter det er begyndt at crashe, har jeg både prøvet at sænke MHz, sætte alt på standart og køre helt uden MSI. Måske det køre lidt længere når MSI slet ikke er startet før det lukker men jeg synes ikke at kan få øje på nogle spikes. Jeg må lige prøve med 12mhz Det dælme lækker med hurtig response, mange tak :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
tolagarf
Giga Supporter
19-02-2021 10:04

Rapporter til Admin
#3: Totalt ligemeget om der er for meget pasta på, det overskydende bliver bare skubbet ud over chippen. Hellere for meget end for lidt. Det vigtigste er at hele overfladen på chippen er dækket, der må ikke være nogle blanke spots.
--
Sidst redigeret 19-02-2021 10:05
#6
Mr. WoLF
Guru
19-02-2021 10:10

Rapporter til Admin
Måske du laver højere clock med den lavere temperaturer. Prøv at tage lidt clock af og se om det så bliver stabilt
--
#7
Christian
Gæst
19-02-2021 10:15

Rapporter til Admin
#6: Har prøvet hele vejen ned hvor der slet ikke er OC på. Det næste må være at prøve at gå i minus på Core clock
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
waskustobaskus
Nørd
19-02-2021 10:17

Rapporter til Admin
Gfxkort skal have et ordentlig lag af paste. Ikke en lille klat eller kryds som på en cpu.
--
#9
Mr. WoLF
Guru
19-02-2021 10:17

Rapporter til Admin
#7 Prøv med 200mhz under stock clock på core og 400 under på mem. Se også hotspot temp.
--
Sidst redigeret 19-02-2021 10:18
#10
Christian
Gæst
19-02-2021 10:37

Rapporter til Admin
Nu har jeg kunne spille en hel mission in BO, med -100 på core og men clock. Så må jeg se hvor langt jeg kommer op. Var da meget rart at få lavere temp, men ville da hellere have haft beholdt clock :D Kæft jeg var bange for at have mistet en GPU i de her tider :D Jeg takker mange gange for hjælpen
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Martin.v.r
Elite Nørd
19-02-2021 10:39

Rapporter til Admin
strøm stik???
--
MSI MAG Z490 TOMAHAWKIntel Core i5-10600K Processor HyperX Fury RGB DDR4 3600MHz 16GB cl 17 1000W Sinlet Pro ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
--
Sidst redigeret 19-02-2021 10:40
#12
Christian
Gæst
19-02-2021 11:20

Rapporter til Admin
#11 Har 2 separate stik i
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
madshaar
Bruger Aspirant
19-02-2021 11:29

Rapporter til Admin
Måske du har overspændt køleren. Prøv at løsne lidt af flere omgange og hold øje med temperaturen hver gang du løsner.
--
#14
zhredder
Ny på siden
19-02-2021 11:32

Rapporter til Admin
Måske ødelagte thermal pads til Ram eller VRM?
--
#15
Porphyra
Semi Supporter
19-02-2021 12:56

Rapporter til Admin
Ja, de kan også forskubbe sig hvis limen er blevet dårligere med tiden, oplevede jeg selv med mit 1080, og hvis en thermal pad lige pludseligt ikke dækker alle VRMs så kan det godt være den hurtigt crasher pga. overophedning. Kan forklare hvorfor et underclock hjælper, siden VRMs så ikke bliver nær så varme med det lavere strømforbrug.
--
Sidst redigeret 19-02-2021 12:57
#16
Christian
Gæst
19-02-2021 14:27

Rapporter til Admin
En lille update. Har tjekket at det ikke er overspændt. Inden jeg crasher, er kortet ikke varm på nogen måde (65c) Jeg har nu kunne spille uden problemer, med 0 i core clock, og stadig beholde min mem clock. Mens jeg bare har haft standart valtage og power limit (Før kørte jeg +100 +150) Hvorfor jeg også crashede med alt standart til at begynde med, er et så stort mysterie, som da det virkede perfect efter ny paste, og så ikke :P Thermal pads er alle intakte, og virker ikke "muggen" Siden jeg også kan bruge min mem clock, tænker jeg de skulle være ok. Men ja, mon det bare er blevet gammelt og yder mere "normal" nu med ny paste så det fucker op med mere core clock
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#17
Qax
Mega Nørd
19-02-2021 15:46

Rapporter til Admin
Det du nok oplever er at din GPU er blevet slidt. Og når det sker, så kan den ikke booste til det, som den plejede. Det er nok hovedårsagen til at jeg aldrig kunne finde på at købe en gammel CPU som er ulåst f.eks. en K model, eller en Ryzen, løs uden at kunne teste den. Jeg køber sådan set slet ikke ting uden at teste dem.... Anyway, så vil du opleve at du nu skal 100 MHz ned i core clock og der bør du altså blive. Hvis du søger efter grænsen, så vil du bare fortsætte med at presse dit kort til grænsen. Behold den de 100 MHz under stock boost og kør med det, indtil at den heller ikke kan det mere. Kører du den til grænsen, så kan dit kort jo futte helt af når som helst.
--
ASUS B550M TUF - 5800X - NZXT Kraken X62 G.Skill 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 3080 TUF - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB

Opret svar til indlægget: 1080 ti Crasher efter paste skift

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning