Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Scalping "selvtægt"

Af Bruger Aspirant AsdQ | 26-02-2021 10:42 | 1606 visninger | 27 svar, hop til seneste
Jeg ved at jeg umuligt kan være den eneste der er trætte af at enten se flere 1000 i kø til grafikkort, eller at ny lancerede kort forsvinder på split sekundet de kommer op, og derefter se 5-10 opslag med dem på DBA og Facebook dagen efter til +1000kr i pris... Så her er mit forslag: Hvis en lille håndfuld "selvtægtsmænd" alle begyndte at "reservere" grafikkort hos disse scalpers, i takt med at de kommer op, med løftet om at betale deres sindssyge priser indenfor en uges tid, eller lignende, men så aldrig betale for varerne, så de til sidst skal vente i flere uger/måneder med at få solgt deres kort... Ved godt at dette ikke lige frem "fjerner" problemet, men i takt med at flere af disse personer køber voldsomme mængder kort, for at sælge dem videre, betyder det også at de ligger ude med en masse kapital, som potentielt kan være farligt for dem, hvis man forsinker dem længe nok... Dette løser selvfølgelig ikke problemet med alle de kort, som bliver købt og brugt til mining, ud over at man kan sørge for at de ikke også køber scalpernes kort... Er åben for konstruktiv kritik... Hvad syntes i/hivemind???
--
#1
Gill Bates
Elite Nørd
26-02-2021 10:43

Rapporter til Admin
Hvordan vil du "reservere" et grafikkort hos en sælger der har 30 interesserede købere? Sælger gider da ikke vente Kan man ikke også kun købe ét grafikkort per kunde i butikken når det er køtilbud?
--
Sidst redigeret 26-02-2021 10:46
#2
AsdQ
Bruger Aspirant
26-02-2021 10:50

Rapporter til Admin
#1: Ved at overbyde alle de andre... Hos Proshop har de kun tilladt at man køber 1 grafikkort ved lanceringen af RTX 3060 pr kunde... Men det tager ikke lang tid at sidde 2/3/4/5 brugere op til at køre det samme script, som de brugere når de bestiller kort... Derudover har sider som Komplett og andre sider ikke samme restriktioner...
--
#3
Khaine
Giga Supporter
26-02-2021 10:54

Rapporter til Admin
Så længe efterspørgsel er så meget højere end udbud kan du ikke gøre noget andet end ingenting. Alle der køber grafikkort/Playstations/etc. for mere end deres vejledende udsalgspris gør problemet større. Jeg gad pisse godt udskifte mit 970 med noget nyere, men det må vente en 6-12 måneder til markedet forhåbentlig er holdt op med at være håbløst. Til den tid kan det også være Cyberpunk er blevet patchet :)
--
-Powered by 75% alcohol, 15% stupidity, 6% luck, 3.5% fur and 0.5% Killer Whale.
#4
SimonFRB
Monsterbruger
26-02-2021 10:59

Rapporter til Admin
Hvis man begynder at køre dårlig handelsstil overfor personer, så er man altså en dårlig person. Hvis man køber grafikkort fra en butik hurtigere end andre mhp. videresalg, så er der ikke rigtig noget personligt i det, selvom det kan betragtes som dårlig stil. Buhu, kom nu videre med livet.
--
#5
Hans
Guru
26-02-2021 11:03

Rapporter til Admin
Teknisk set, så kan de hive dig i retten, hvis du byder på et kort og prøver at løbe fra dit bud ;) Don't go there... Vi vil alle gerne have mest muligt for vores ting, men priserne bliver holdt høje af folks betalingsvilje - Så det er "vores" egen skyld, at priserne er stukket helt af...
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#6
Brockmann
Juniorbruger
26-02-2021 11:11

Rapporter til Admin
At folk køber og sælger giver sgu meget god mening, hvem vil ikke tjene en hurtig skilling?.... Det er så latterligt hyklerisk at alle dem som brokker sig over scalpernes priser prøver samtidigt prøver at sælge deres gamle RTX 2060 til 4000 kr på dba. Markedet er som markedet er pga. betingelserne..... (og det fucking cryptomining) Drop hetz mod alle disse scalpere, enten køb et kort til markedspris eller vent på at markedet normalisere sig. Hvis man absolut skal brokke sig, så kan man starte med at brokke sig over Nvidia og Bitcoin/ethereum.
--
#7
fransfrakker
Junior Supporter
26-02-2021 11:13

Rapporter til Admin
Jeg er anti scalper. Jeg har ikke købt et gfx i 3 år, og kommer ikke til det foreløbig. Så kan i lære det scalper svin
--
#8
ToFFo
Guru
26-02-2021 11:22

Rapporter til Admin
Haha det var en god ide :D Det er ikke noget jeg kunne finde på at gøre. Jeg trækker bare lidt på skulderen over det scalperi. Jeg har en kammerat der lige sendte mig et screenshot af han har bestilt 1stk af ALLE RTX 3060. De er godt nok ikke på lager, men når de kommer skal de flippes. Jeg blev sgu lidt harme over det, for han gør det ikke for pengene, da han er loaded i forvejen... Så jeg forstår det ikke. Som han sagde så forsvinder pletterne på samvittigheden hurtigt. Når man spørger hvorfor... Jamen... Folk er jo ovenud lykkelige for at få lov til at købe til scalper-pris, så han føler han gør dem en tjeneste... Og hvis ikke han gør det, så er der jo bare nogen andre der gør det! Elendige argumenter synes jeg. Hvis alle render og slår gamle damer ned, retfærdiggør det jo ikke at jeg også gør det. Jamen så er der jo bare andre der får fortjenesten i de gamle damers tasker... Jeg valgte at stoppe 'diskussionen' for selvom han prøver at retfærdiggøre det, ændrer det bare ikke på min holdning til det. Er jeg glad for penge? Fuck yes. Men jeg tror ikke jeg ville kunne sove godt om natten, hvis jeg gik målrettet efter at tage noget fra folk, for at give det til dem, mod et gebyr. For det er jo præcis hvad man gør. Man tager noget fra folk. Scalping = Høj efterspørgsel = Højere priser til ALLE! Scalperne er indirekte skyld i at hele supply chain sætter prisen op, og ALLE taber på det. Undtagen de hurtigste scalpers. Jeg hader det, men jeg må leve med det. Det er jo bare sådan det er i dag. Deal with it.
--
- Indsæt signatur -
--
Sidst redigeret 26-02-2021 11:23
#9
AsdQ
Bruger Aspirant
26-02-2021 11:28

Rapporter til Admin
#5 jeg har aldrig hørt noget om at man kunne blive hevet i retten, for at ikke betale for en vare, som du aldrig har modtaget... Hvis du har noget konkret på dette, så er jeg meget interesseret i at læse mere om det... :)
--
#10
gamerdad
Megabruger
26-02-2021 11:33

Rapporter til Admin
Jeg har skrevet det før, jeg er også imod scalping af alle typer. Billetter, pc-komponenter, keycaps, men der er bare ikke så meget at gøre ved det. Folk har til al tid villet lænse deres medmennesker, hvis de kunne tjene en skilling på det. Det er forhandlerne, der er nogle vatpikke. Money talks.
--
Sidst redigeret 26-02-2021 11:33
#11
stallemanden
HOL Moderator
26-02-2021 11:37

Rapporter til Admin
#9 Jeg er ikke helt sikker på, hvad #5 har af tanker, men noget kunne være i stil med: https://www.legaldesk.dk[...] Citat: Hvornår bliver en aftale bindende? Der er tale om en gyldig og bindende aftale mellem to parter, når tilbudsgiveren fremkommer med et tilbud, og tilbudsmodtageren accepterer tilbuddet. Eksempel: Hvis Hanne (tilbudsgiver) tilbyder Ole (tilbudsmodtager) at købe en vaskemaskine til 1000 kr., og Ole accepterer tilbuddet, så er aftalen bindende for både Hanne og Ole. Det gælder uanset om Hanne har afgivet tilbuddet skriftligt eller mundtligt og uanset om der er givet hånd på aftalen eller ej. Udover det, så er der ene og alene 2 løsninger: • Det oprindelige udbud kommer til at matche efterspørgslen • Folk lader være med at købe til hvad man mener er overpris. Det er lidt forkert at tale om overpris da det, som med så godt som alt andet, er markedskræfterne der bestemmer prisen...udbud og efterspørgsel.
--
https://onsdagssnegl.dk[...] "Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed"
--
Sidst redigeret 26-02-2021 11:39
#12
Ilwaz
Guru
26-02-2021 12:00

Rapporter til Admin
Får du absolut intet ud af, og slet ikke, når du annoncerer dine intentioner på et åbent forum. Så snart i har gjort det på den første, så vil katten være ude af sækken og jeres brugere "kendte". Samtidige hvis i fortsætter med det på en enkelt person, så åbner i jer selv op for en chikane anmeldelse. Ps, hvorfor omtaler du os som et hivemind? Vi er et forum, som består af individer, med forskellige holdninger til tingene. Så der intet hivemind over os..
--
Grafikkort oraklet! Oh, and don't mind the vase.
#13
trolleleet
Ultrabruger
26-02-2021 12:27

Rapporter til Admin
Der er mangel på chips overalt i verden. Bitcoin og mining vanviddet er tilbage. Alt stiger i pris - grafikkort, rejeost, renter, huspriser, olie, biler. Udbud og efterspørgsel. #11 Det var bare en hurtig google, men jeg tvivler på, at der er nogle der i disse tilfælde sælger deres vare som et "tilbud" rent juridisk. Hvis jeg byder 1.000.000kr for et gtx 1060 på et facebook opslag, så er der sgu ingen der kan slæbe mig i retten over det, det tvivler jeg stærkt på :D "Et tilbud er et dokument, som en sælger sender til en køber for at tilbyde varer eller ydelser til en bestemt pris under bestemte forhold. Dog forpligter kunden sig til et salg til en bestemt pris, hvis kunden accepterer et tilbud."
--
although the world may be round, we still trapped in the square
--
Sidst redigeret 26-02-2021 12:28
#14
Vandkanden
Super Supporter
26-02-2021 12:40

Rapporter til Admin
#0: Imponerende.. er dit tid virkelig ikke mere værd? Men good luck med dit korstog.. We are legion - we are many
--
#15
Dragonheart
Guru
26-02-2021 14:05

Rapporter til Admin
#13 Hvis du tilbyder sælger en pris og sælger accepterer så er det juridisk bindende. Det er jo bla det man går på DBA i deres "spørgsmål og svar" sektion. Vælger du som køber elelr sælger så at "sælge til anden side" elelr "hoppe fra" så kan modparten indgive civilt søgsmål md stor sikkerhed for dom. Man får bare ikke ret meget ud af det.
--
#16
Wut
Junior Nørd
26-02-2021 14:06

Rapporter til Admin
Fedt! Lad os imødegå røvhulleri med mere røvhulleri! Helt klart en vinderstrategi :-/ Det kommer til at gå ud over dem, som rent faktisk har bestil 2-3 kort, og der kom 1 for meget hjem. Hvad skal de gøre? Sælge til original-pris og blive TÆPPEBOMBET med opringninger/SMSer? Eller sælge til "dagsprisen", og så blive chikaneret af selvhævdende retfærdighedskrigere som #0 ? Eller sende det tilbage til butikken, hvor butikken så stikker eventuel intro-rabat i lommen frem for at lade en forbruger komme det til gode? Hvad med for en fucking gangs skyld tænke "Oh well. Det her har jeg ingen aktie i", frem for at gå i selvtægts-politi-mode og gå Congo på random folk på nettet. Man kan fanme ikke engang sælge et brugt grafikkort uden at blive sønderbombet med alle mulige random beskeder fra tosser, der liiiiige skal komme med deres komplet irrelevante holdninger til priser og nethandel osv. Dagens moment of zen: "Vedrører det mig? Går det ud over mig? Nej! Så er det nok et optimalt tidspunkt at bruge tiden på noget konstruktivt i mit liv, frem for at bruge tiden på at ødelægge andres" Yyyuuuummm!!!!
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
--
Sidst redigeret 26-02-2021 14:10
#17
ToFFo
Guru
26-02-2021 14:11

Rapporter til Admin
Here's an idea. Vær hurtigere end scalperne. Opkøb hele lortet, inden scalperne gør. Sælg dem til samme pris som forhandlerne. Repeat. Scalperne får ikke kortene og kan ikke kræve overpris, og man vil virke som en knight in shining armor fordi man hjælper folk i "nød" og får god karma. Alle vinder! Kinda.
--
- Indsæt signatur -
#18
zipn
Giga Supporter
26-02-2021 14:20

Rapporter til Admin
Jeg har en mega god taktik. jeg venter på at jeg får det jeg gerne vil have fra butikken og lader vær med at være syg i bolden og betale overpris hos en scalper. På den måde har de ingen forretning i mig... Hvis bare flere kunne gøre det samme, så ville det ikke være et problem. ... Men rigtig mange mennesker er utålmodige. jeg bestilte min 5900x dagen efter den blev released på komplett, havde den en måned efter. Mit gfx bestilte jeg efter en herinde skrev de var oppe på komplett. Det var oppe i flere dage hvor man kunne bestille. bestilte det den 7 januar og havde det den 25. Nåede at bestille det inden prisen stak helt af. Var jeg nød til at vente på begge dele? Ja. Er det en god følelse ikke at købe det fra en scalper? Ja. har jeg både ny cpu og gfx som alle siger er umulige at få fat i, fordi jeg kunne vente? Ja.
--
AMD Ryzen 9 5900x - z73 - G.skill 32GB 3200CL14 AMD XFX 6800 XT Speedster Merc - Tomahawk x570 LG 27gl850 - 970Evo Plus 1TB+2TB - BeQuiet 850w Plat
--
Sidst redigeret 26-02-2021 14:25
#19
Wut
Junior Nørd
26-02-2021 14:59

Rapporter til Admin
Sidenote: Det er min erfaring, at man ikke kan trolle en troll så meget, at han holder op med at trolle. Han får bare det indtryk, at hans adfærd er normal adfærd, så han øger bare sin indsats. Man bliver nødt til at opføre sig, som man selv synes er rimeligt. Og så leve med, at der konsekvent er 2%, der opfører sig på tværs af al moral og tradition.
--
FYI: https://www.youtube.com[...]
#20
ReneWagner
Elitebruger
26-02-2021 15:03

Rapporter til Admin
Jeg skriver gerne en "Nøj det er lavt det der" besked og blokere dem så de steder man kan det, lader dem sejle videre ned ad amoralens grumsede vande. Jeg har indstillet mig på at det hedder 2022 inden jeg bygger nyt system og har fundet en masse klassiske spil frem jeg kan muntre mig med :) Undtagelsesvis, har jeg mit lille Mads K Jørgensen projekt kørende, lidt skal man jo underholde sig med...
--
Ryzen 5 1600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#21
Laust
Giga Nørd
26-02-2021 15:11

Rapporter til Admin
Hvad med at bestille et nu til 2695kr og så komme videre.... https://www.proshop.dk[...]
--
#22
Qax
Mega Nørd
26-02-2021 15:13

Rapporter til Admin
Der er kun en enkelt løsning på scalping. Kortene sælges så tæske dyrt fra forhandlerne, så der altid er kort på lager. Bliver alle kort solgt på en time, så alle kort for billige. Længere er den ikke.
--
ASUS B550M TUF - 5800X - NZXT Kraken X62 G.Skill 2x8gb 3200Mhz CL14 Asus 3080 TUF - Acer XB271HU Adata XPG SX8200 Pro 1TB
#23
Hans
Guru
26-02-2021 16:14

Rapporter til Admin
#7/9/11/13 Aftaleloven: Sådan ca, så er et tilbud bindende, med mindre at man trækker det tilbage inden sælgers accept. Dog kan man sætte en udløbsdato på et tilbud, og uden dette, så mener jeg, at et tilbud er gældende i fjorten dage. På samme måde, som hvis sælger vælger at sælge til anden side, efter indgåelse af aftale. Så kan man finde en tilsvarende vare, købe den, og sagsøge sælger for differencen. Ved købe/forsøg på køb, så starter med en aftale indgåelse, hvor aftaleloven gælder.
--
http://www.NoteBookWorld.dk[...] - RIP, 22/3-2007... Useriøse sælgere: se profil
#24
Comicsdk
Mega Supporter
26-02-2021 16:19

Rapporter til Admin
Sommeren er på trapperne. Giv maskinerne en velfortjent pause og køb et nyt grafikkort til vinter, når priserne måske er knap så smadrede.
--
#25
trolleleet
Ultrabruger
26-02-2021 17:52

Rapporter til Admin
Flere nævner aftaleloven der snakker om et "tilbud". Jeg tvivler stærkt på at et opslag på hol.dk eller en annonce på dba eller facebook har noget som helst med et "tilbud" at gøre rent juridisk.
--
although the world may be round, we still trapped in the square
#26
kemad
Mega Supporter
26-02-2021 18:07

Rapporter til Admin
#23 +1 Til dem med tilbud. Hvis i skriver en mail - på skrift i øvrigt skal jeg huske at sige - at i vil købe til 14.000, og han siger ok = Bindende aftale. Og han har det i øvrigt på skrift. Det kan godt være de aldrig gør noget ud af det, men det lyder som en meeeeeget dårlig ide. EDIT: #25 . Tilbud + accept foregår mange steder. Det kan være jeg bare siger til dig om du vil købe mit kort til 14000 og du siger ja tak. Det er tilbud + accept. Også selvoom det er MONSTER svært at bevise - men der er ingen tvivl om det er det der foregår. Hvorvidt det er på DBA og HOL kommer an på hvordan annoncen er skrevet. I forbindelse med f.eks. reklamerr er i Bilka som jeg måske ville sidestille det med, så betragtes det faktisk som reklame. Altså kan du TILBYDE at købe til den pris. Det er stadigvæk Bilkas (eller sælger på HoL & DBA) ret at sige nej hvis du er en klaphat m.m. Men siger begge parter først ja tak - så er det bindende. - Her kommer indskud om reklame lovgivningen osv. også ind og spiller med falsk reklame og blabla. Men jeg tror essensen er der :)
--
Z270-P ; 1000W Coolermaster GOLD ; I5-7600K ; MSI 1080 ; 2x8 GB DDR4 2400MHz ; Evo-840 250GB + 1TB ; X61 Kraken ; Phantom 820
--
Sidst redigeret 26-02-2021 18:09
#27
Dragonheart
Guru
26-02-2021 18:07

Rapporter til Admin
#25 Opslaget i sig selv har heller ikke men i det øjeblik du: køber: "hey jeg vil gerne give 1500 for dit grafikkort" Sælger: "ok det siger vi - hvornår kan du afhente" Så har du indgået en juridisk bindende aftale. Endda på skrift. Det er faktisk ret simpelt. Men Hvis du ikke stoler på det der skrives så er der jo flere juridiske brevkasser du kan spørge. Har selv stået i søgsmål både ifm med aftaleloven og bedrageri i samme handel (på dba). Medhold i begge (sidstnævnte var dog underlagt offentlig påtale så her skulle jag ikke selv gøre ret meget - det tod politiet sig af.) Om det er et opslag på hol, DBA, qxl, ebay, i kantinen på arbejdet mm. er sådan set irrrelevant.
--

Opret svar til indlægget: Scalping "selvtægt"

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login