Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

SSD og block prioritering?

Af Gigabruger EmilFrederiksen | 29-01-2020 04:14 | 433 visninger | 4 svar, hop til seneste
Hej alle sammen! Jeg har en SSD Samsung 850EVO 250GB 2,5" og Windows 10. Funktionen TRIM er sat til og den gør det en gang om ugen. Jeg kan forstå, at TRIM wiper løbende pages og blocks for data der ikke er i brug, således de bliver ledige. 1) Hvis jeg sletter et spil på 20 GB, kører TRIM, er der så ca. 20 GB blocks der er ledige? 2) Hvis jeg installerer et nyt spil på 10 GB, vil SSD’en så prioritere at skrive til blocks der er 100 % ledige, eller kan den ligeså vel skrive til blocks hvor der er mindre end 100 % ledigt (hvortil den så først slettet block indhold, kopierer block osv.)? 3) Skriver en SSD flere gange til samme block, indtil den er fuld? Eksempel, lad os sige en block indeholder pages der tilsammen er 3 mb, og der skrives tre filer af 1 mb til disken, vil SSD’en så: kopiere block data – slette block data – skrive det gamle block data og det nye block data til block, indtil block er fuld? 4) Eller er det en fil pr. block? 5) Hvis der er 4 blocks der er 50 % fyldte med data, vil SSD’en så automatisk løbende rydde op, således de 4 blocks bliver til 2 blocks der er 100 % fyldte? Mange tak på forhånd for jeres svar
--
Sidst redigeret 29-01-2020 04:16
#1
EmilFrederiksen
Ultrabruger
30-01-2020 02:25

Rapporter til Admin
Efter at have læst op på Garbage collection og dets samspil med TRIM, vil jeg prøve at besvare nogle af mine egne spørgsmål. I er meget velkommen til at rette mig! 1) Garbage collection sørger at "flytte" data, således blokkes fyldes og sørge for så mange blokke som muligt er tomme og klar til skrivning. 2) Jeg antager, at prioriteringen er at skrive til tomme blokke 3) Garbage collection sørger for at fylde blokke og holde blokke tomme 4) Der kan vel kun være en fil pr. page? 5) Det gør garbage collection Yderligere spørgsmål: 6) Hvor ofte udføres garbage collection? 7) En blok forbliver uændret, så længe den er fuld, og dataen derpå ikke ændres eller slettes?
--
#2
Sven Bent
Mega Nørd
30-01-2020 02:30

Rapporter til Admin
4) ikke korrekt EN cluster kan kun vare tilknytter en fil af gangens. det er den mindste enhede i dit filsystem en cluster er tilregner et raekke sectore some er den fysisike indelling paa en HDD en SDD emulere Sectore fra pages. dvs de sectore der gaar til cluster X kan vare paa samme page some de sectore der gaar til cluster Y derved kan to filer nemt ligge paa samme pages. hele grunde til trim og garbage collection er pga at man kan have fler filer paa same page men man kan ikke over skrive data saa nar fil A ligger paa en page og du skal skrive fil B til den saa skal foerst hele pagen laese op. aendre i ram/cachen. derefter skal page paa sdd slettes. og saa skrives den modifret data fra ram/cache ned til pagen paa din ssd ved at friggore diske kan de sletter paa forkant og derved kan dat aligger ned hurtigt uden at vente paa laes - modifier - slet procedure
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
#3
EmilFrederiksen
Ultrabruger
30-01-2020 02:57

Rapporter til Admin
#2 Det jeg mente er, at der kan ikke ligge to forskellige filer på en page? Tak for din forklaring. Jeg har prøvet at skrive en lignende forklaring: #25 https://www.hardwareonline.dk[...] Hvad med punkt 6 og 7, kan du svare på det?
--
#4
EmilFrederiksen
Ultrabruger
04-02-2020 06:40

Rapporter til Admin
Er der nogen der vil bekræfte, at mine svar i #1 er korrekte? (udover punkt 4) Og ligeledes vil besvare 6) og 7)? Mange tak!
--

Opret svar til indlægget: SSD og block prioritering?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning