Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Windows disk håndtering og SSD

Af Ultrabruger Thygekm | 28-10-2020 17:29 | 289 visninger | 2 svar, hop til seneste
Jeg har sat en sekundær SSD i min PC, og vil dele den i 4 partitioner, en til hver bruger, og så lade 10% være uallokeret/(sort), til trim. www.isunshare.com[...] (ikke mit billede) Men af en eller anden grund vil den kun have 3 primære partitioner/(mørkeblå). Hvis jeg laver en 4. partition, så bliver det til et logisk drev/(lyseblå), og den uallokerede plads bliver til ledig plads/(grøn) ??? Jeg har aldrig oplevet dette før. Jeg har forsøgt på mange måder, men uanset hvad sker der samme. Hvorfor kan jeg ikke lave flere partitioner? Hvad hulen er en logisk disk? Hvad hulen er ledig plads, og hvordan adskiller det sig fra uallokeret plads? Og påvirker det garbage colocation/trim op SSDen?
--
Sidst redigeret 28-10-2020 17:32
#1
Sven Bent
Ultra Nørd
28-10-2020 18:30

Rapporter til Admin
#0 1: Det er fordi MBR kun kan have 4 partitioner. 2: En logisk disk in deling i en extende partioner for at kunne have flere drev bogstaver end de 4 partioner. 3: U allokeret plads er plads der ikke bliver brugt til nogle partioner. ledig plds er plads der e allokare til en partione men ikke til et logisk drev normalt saa ar primary partione et drev tildelt dem. men 4 blev hurtigt for lidt saa kom der e nu partion types der hed extende som kan indehodler flere "under partiotieorn" kaldet logiske disk derved kunn man have mere end 4 drev bogstaver og drev men stadgivaek leve under de 4 max partioner paa en MBR baseret disk ledig palds er "inden" i den extended partioten men ikke tildelt et logisk drev saa der bliver ikke brugt til noget lager plads men stadigvaek brugt til den extende partiion praecist som det er fremvist paa dit billed
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury
--
Sidst redigeret 28-10-2020 18:31
#2
Thygekm
Ultrabruger
28-10-2020 19:05

Rapporter til Admin
#1 Perfekt tak, så forstår jeg meget bedre! Skal jeg gør en indsats for at komme over på...GTP, hedder det vist nok, eller er det fuldstændig lige meget?
--

Opret svar til indlægget: Windows disk håndtering og SSD

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login