Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Arkivere på HDD eller SSD?

Af Bruger CuriousDan | 23-11-2020 10:32 | 446 visninger | 7 svar, hop til seneste
Jeg har nogle kære familievideoer på en ekstern WD HDD og tænkte jeg lige ville backuppe lidt mere på en Verbatim USB stick. Stor fejl, det har vist sig at videofilerne fra sticken er fulde af fejl, mens dem fra HDD'en er perfekte (begge kopieret og afspillet på computeren, skal det siges). Aldrig mere USB stick! Jeg vil gerne købe en harddisk mere, men er ikke blevet klogere om det skal være endnu en ekstern HDD eller en SSD. Hvad gør I hvis I skal arkivere pålideligt i længere tid?
--
#1
SUPERBOY
Giga Nørd
23-11-2020 10:44

Rapporter til Admin
Det kommer an på hvor lang tid ad gangen "harddisken" er gemt væk. Fordel ved SSD er at den kan tåle at blive tabt, ulempen er at den skal have strøm engang imellem for at bevare dataene, hvis du derfor kun sætter den til PCen fx 1 gang om året er det en dårlig idé. En normal harddisk kan ikke lide at blive tabt, den holder tilgengæld på dataene "forevigt" Husk dog altid at have backup FLERE steder, dvs. fx på din PC + OneDrive eller lign. Jeg har fx selv en kopi af de vigtigste data på min egen PC, på min NAS og på en vens NAS - så selv ved brand i min bolig vil jeg kunne få billeder osv. fra min ven.
--
Tag altid BACKUP!!
#2
Dragonheart
Guru
23-11-2020 10:58

Rapporter til Admin
Hvis mediet er placeret mekanisk stabilt og uden påvirkning af stærke magneter ville jeg mene en HDD var bedst til passiv lagring end en SSD. Så 3c backup: 1. Den aktive backup - dvs den du bruger på en SSD i din daglige pc 2.En passiv backup fx i en nas eller extern harddisk 2. En passiv backup - fx Online tjeneste eller lagrings-DVDer/blurays(i brandsikret pengeskab) Med jævne mellemrum kan 2 og 3 så genskrives for at sikre data-integritet Data kan fint læses på en SSD efter 1,2,3 år. Specielt hvis den opbevares køles (men er skrevet til varm). Dog ikke så godt som en HDD.
--
#3
CuriousDan
Bruger
23-11-2020 11:33

Rapporter til Admin
Ja, det ender nok med en kombi-løsning på forskellige lokationer....og en SSD der skal motioneres fra tid til anden :)
--
#4
Einherje
Bruger Aspirant
23-11-2020 13:31

Rapporter til Admin
Hvis du vil gemme dit data sikkert på den lange bane, er du bedst tjent med optiske medier, idet de ikke er følsomme overfor elektromagnetisk påvirkning og bit decay. En optisk disk degenerer dog stille og roligt og man anbefales derfor at migrere sin data igen efter 20 år. Rigsarkivet benytter, så vidt jeg ved, stadig optiske medier som led i deres digitale bevaringsstrategi.
--
#5
CuriousDan
Bruger
23-11-2020 14:08

Rapporter til Admin
#4 Det vil jeg gerne, dog rækker mit budget ikke til professionelle løsninger, men tak :)
--
#6
Einherje
Bruger Aspirant
23-11-2020 14:13

Rapporter til Admin
#5 Du skal bare have en gammel DVD- eller Blu-ray brænder liggende i en skuffe et sted, så er du kørende :-)
--
#7
Slæden
Supporter
23-11-2020 14:51

Rapporter til Admin
#4 +1
--

Opret svar til indlægget: Arkivere på HDD eller SSD?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning