Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Elevplads som IT-supporter

Af Monsterbruger Xpump | 05-05-2021 11:23 | 1305 visninger | 12 svar, hop til seneste
Efter meget store overvejelser og i en alder af 34 år har jeg truffet et valg om at skifte karriere til IT-supporter. Der har både været elektriker og andre tekniske fag inde over, men valget faldt på IT i sidste ende, så nu leder jeg efter en elevplads på Fyn fra august, hvor jeg starter på grundforløbet. Sidder der nogle herinde og kunne bruge en voksenelev, eller måske kender I nogle der kunne være interesserede? Oprindeligt at jeg uddannet radiograf og Master of science fra Syddansk Universitet, men i starten af året valgte jeg endegyldigt at bryde med det danske sundhedsvæsen, som i mine øjne er blevet et frygteligt sted at være ansat. Jeg var egentlig gået i gang med et PhD projekt, men kunne slet ikke se mig selv i en efterfølgende stilling. Så jeg stoppede med projektet og kort efter i min stilling. Nu er jeg så her på jagt efter muligheden for at komme ind på IT-området, hvor jeg måske skulle have været inde i første omgang, Captain Hindsight og alt det der. Jeg har søgt en del steder allerede og der har da været interesse, men det har primært været fra firmaer uden elever, som så finder ud af at det bliver for anstændigt, når de undersøger det nærmere. Så nu ville jeg prøve lykken herinde, for hvorfor ikke. Husk på, man kan få op til 110% tilbage af elevlønnen for at have en mig ansat! :)
--
#1
PapPhar
Ny på siden
05-05-2021 12:28

Rapporter til Admin
Jeg startede selv min IT uddannelse i en "relativ" sen alder af 27år. Jeg har desværre ikke nogle kontakter på Fyn, men jeg ved at ESIS tager elever ind i tide og utide. https://www.esis.dk[...] Jeg har i en tidligere stilling arbejdet sammen med nogle af dem, der er hos ESIS og de var rigtig dygtige. Du kan også prøve at tage kontakt til nogle headhunters på LinkedIn. Det er nok sjældent at de leder efter elever, men det kan være at de kender en, som kender en :) Ønsker dig alt held med at finde en elevplads!
--
Det udtales Papfar
--
Sidst redigeret 05-05-2021 12:29
#2
gfunknown
Mega Nørd
05-05-2021 13:03

Rapporter til Admin
Jeg var også 34 da jeg gik igang med IT support, jeg havde held ved at søge på folkeskolerne, og den vej lave en aftale med det kommunale. Måske du ved en evt. Ansøgning ikke skal ligge så meget vægt på hvor dårlig du mener tidligere jobs har været, siger det blot fordi jeg har været med til at ansætte folk, og jeg sorterer dem fra som virker lidt brovten og ikke virkelig brænder igennem på det vi som firma kan tilbyde. Det er ikke så slemt at blive godkendt til at have lærlinge, du kan evt ringe og få lidt hjælp af din fagforening, jeg brugte dansk metal da jeg fik læreplads på en folkeskole. Jeg var med til at skabe min læreplads, og det gør det ofte nemmere, og specielt det offentlige har ikke så mange penge til at have ekstra folk, de udnyttede min arbejdskraft, og jeg udnyttede dem til at få en uddannelse, så det virkede godt for begge parter.
--
#3
mrsebbe
Monsterbruger
05-05-2021 14:21

Rapporter til Admin
Tjek SDU, mener de søger 2 gange om året og har som regel mange elever ad gangen + Datateknikerelever hvis det var noget, en overbygning til IT-Support.
--
Slesk af Natur, Venlig af tvang.
#4
Xpump
Monsterbruger
05-05-2021 23:00

Rapporter til Admin
Tak for svarerne, det var brugbar information! #1 Tak, jeg vil kigge nærmere på ESIS og se hvad de kan tilbyde. #2 Jeg ville aldrig skrive noget negativt i en ansøgning, så kunne jeg lige så godt undlade at ansøge :) Det med folkeskolerne er en god idé, så den vej vil jeg da helt sikkert prøve og som du siger, så er det en win/win for begge parter. #3 Ja det e rigtigt, jeg har godt set at de sammen med OUH er dem der tager en stor del af eleverne. Mht videreuddannelse, så har jeg ingen planer om det lige pt. Det kan selvfølgelig ændre sig, men at tage 5 - 5,5 år igen er ikke så tiltalende lige nu! Hvem ved, der kan ske meget endnu
--
Sidst redigeret 05-05-2021 23:02
#5
gghvad
Superbruger
06-05-2021 08:59

Rapporter til Admin
"som så finder ud af at det bliver for anstændigt", går ud fra du mener omstændigt her :) Og til det kan jeg bare sige, det er overhovedet ikke omstændigt, det er nok noget af det nemmeste man kan, at få elevplads godkendt. I hvert fald i Viborg (og andre jeg har talt med i jyske byer), hvor jeg gik, der skulle virksomheden udfylde et stykke papir, der kommer en på besøg fra skolen til en kop kaffe og skriver under. Jeg tror rigtigt gerne de vil have flere pladser. (selvfølgelig skal de have opgaverne også...) Jeg går ud fra du også kender til praktikpladsen.dk. Her kan du søge på alle virksomheder som allerede har en elevplads, men som enten ikke har elev eller en aftale snart udløber. https://pms.praktikpladsen.dk[...] Og der er mange der foretrækker voksenlærlinge, så det er bare i gang :) Held og lykke med søgningen!
--
#6
Bendico
Semibruger
06-05-2021 09:09

Rapporter til Admin
Hvorfor IT-supporter, hvis du vil arbejde med noget teknisk? Hvorfor ikke diplomingeniør i elektro/software eller lignende?
--
Defendi rem publicam adulescens, non deseram senex.
#7
ilmep
Supporter
06-05-2021 09:14

Rapporter til Admin
#6 Enig, du vil måske stå i samme situation igen om nogle år og føle dig begrænset med IT-supporter. Har du muligheden så vælg Diplomingeniør.
--
#8
Xpump
Monsterbruger
06-05-2021 09:27

Rapporter til Admin
#5 Haha ja det var vidst en ordbog, der var på spil her. Praktikpladsen kender jeg og jeg har siddet og kontaktet diverse firmaer de sidste to uger for at høre ad. Håber der dukker en mulighed op snart. #6 og #7 Jeg kan altid bygge ovenpå, hvis det skulle gå hen og kede mig og så har jeg en lang videregående uddannelse, så skulle det gå helt galt, kan jeg vende tilbage til dét (selvom det ingen interesse har pt). Som det er nu har jeg ikke råd til at tage 5 år på SU eller to år for den sags skyld og det ville være økonomisk uansvarligt, hvis jeg gjorde det alligevel. Det er ikke kun mig det går udover, men min kone og børn også.
--
Sidst redigeret 06-05-2021 09:28
#9
Emil_Olesen
Giga Supporter
06-05-2021 10:52

Rapporter til Admin
Alternativt kan en datatekniker også være en løsning, det er en "overbygning" på it supporteren, som vidst tager 2 år ekstra (den er så delt op i enten softwareudvikling eller infrastruktur). Man er stadig elev i perioden, og får elevløn.
--
Dette indlæg bliver overvåget af NSA.
#10
vonangelo
Supporter Aspirant
06-05-2021 11:04

Rapporter til Admin
#0 Tag evt. et kig på itcfyn.dk. Jeg har tidligere været ansat som IT-Support elev hos dem. En super fin arbejdsplads, hvor vi får lov til at rode en masse med netværk og alm. support. Jeg ved ikke om de søger en elev på nuværende tidspunkt - men det kan jo ikke skade at forhøre sig ad :-) Nu må du ikke hænge mig op på det, men mener også at der kan være tale om videreuddannelse til Datatekniker med speciale i infrastruktur, hvis det nu kunne have interessere :-)
--
/vonangelo i7-5930k 3.5ghz, 32gb ddr4 3000mhz, 240gb nvme, 1tb nvme, kraken z73, zotac gtx 1080ti amp extreme, asus x99-pro
--
Sidst redigeret 06-05-2021 11:05
#11
Thums
Ultrabruger
06-05-2021 11:04

Rapporter til Admin
Hvad med sådan noget som siemens, axlab, visiopharm, agilent. Alle firmaer som har med sundhedsvæsnet at gøre og som i den grad, tit mangler medarbejdere som kender de udfordringer som sundhedsvæsnet har. Selv er jeg ansat på et sygehus som onsite it-supporter og det er virkelig fedt. Og vi mangler også tit en forståelse af hvad der sker på de forskellige afdelinger. Eller så skal du, som andre nævner tage skridtet videre til noget datateknikker så du kan komme til at sidde i en IT-afdeling, som igen kan gøre brug af den viden du har. Vores infrastruktur gutter mangler tit fornemmelse af, hvad deres ændringer betyder for folk ude i klinikken. Vi har haft flere voksenlærlinge og det er bare så meget lettere end en genert teenager, som ikke har pudset sine sociale færdigheder helt af endnu :)
--
#12
Xpump
Monsterbruger
08-05-2021 16:41

Rapporter til Admin
Tak for svarene det er noget rigtig godt imellem!
--

Opret svar til indlægget: Elevplads som IT-supporter

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning