Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Vaskemaskine slå HFI fra

Af Supporter ardal | 15-08-2021 20:42 | 833 visninger | 19 svar, hop til seneste
Hej Hollere. Jeg skriver herinde fordi I altid er så pisse kloge. Min vaskemaskine slog pludseligt mit HFI relæ fra, og det bliver den ved med. En bekendt var hurtig til at sige at det var varmelegemet på vaskemaskinen der var gået. Jeg har så købt en ny (brugt 1½år) vaskemaskine, men lur mig, om den så ikke også bliver ved med at slå HFI relæet fra? I samme gruppe som stikket til vaskemaskine, sidder en stikkontakt hvor tørretumbler og vandvarmer er sat til. Den forlængerledning de to sad til, har været udsat for vand. Nogen der tror de ved hvad der kan være galt? Jeg har talt med en elektriker i telefonen, og han kan umiddelbart ikke lure hvad det kan være. Mvh Ardal
--
#1
Timbo
Gæst
15-08-2021 20:56

Rapporter til Admin
Det siger næsten sig selv at det ikke er vaskemaskinen der tager HFI relæet. Sandsynligheden er i hvert fald lille. Prøv at slukke for stikkontakten hvor de andre forbrugere er sat til og kør med vaskemaskinen. Når det er dit HFI relæ (og ikke sikringerne) der slår så er det pga en fejlstrøm (overgang til jord). Du skulle måske prøve at skifte forlængerledningen. Vandet kan have fulgt ledningen ind til nogle klemmer hvor der så kan skabes forbindelse fra en klemme til en anden klemme eller noget stel.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#2
ardal
Supporter
15-08-2021 20:59

Rapporter til Admin
#1 Tak for et godt svar. Lidt info jeg har glemt. Har forsøgt at slukke for stikkontakten med de andre elementer. Det er som om at så kan vaskemaskine lige være tændt ganske kort, men så slår HFI fra igen. Forlængerledninen er også skiftet.
--
#3
MadsAG
Junior Supporter
15-08-2021 20:59

Rapporter til Admin
Tørretumbler og vandvarmer sat til en forlængerledning?? Hvornår går HPFI’en? Hvad når vaskemaskinen laver en kold skyldning? Ellers må du jo pille de andre ting fra og udelukke lidt.
--
Sidst redigeret 15-08-2021 21:00
#4
ardal
Supporter
15-08-2021 21:09

Rapporter til Admin
En lille video, hvis det er til nogen hjælp? https://drive.google.com[...]
--
#5
mrKayne
Junior Nørd
15-08-2021 21:29

Rapporter til Admin
Hvad hvis du tager stikket fra kraftstikket? Det er jo tydeligvis den der slår, medmindre stikkontakten forsynes fra afgangssiden på kraftstikket, men det ville være mærkeligt. Hvad forsyner kraftstikket?
--
#6
efilNET
Super Nørd
15-08-2021 21:29

Rapporter til Admin
#4 Baseret på hvad jeg kan se i din videoer: 1. Den slår fra med det samme på kraftstikket, sikkert fordi det er jordet. 2. Det ser ud til at dit 230V han stik (det runde) ikke er jordet, og derfor slå den ikke fra med det samme men der går lige lidt tid før vaskemaskinen i "i live" før den slår fra. Det tyder på at du har en kortslutning der går til jord. Få en elektriker ud til at måle og fixe installationen, og få udskiftet / tørret det der måtte have været udsat for vand og sørge for at udbedre det sådan, at et ikke sker igen. Du kan også være ude for at HFI (det bør udskifte med et HPFI) relæ er defekt, i såfald skal det udskiftes. (Uddannet aut. el-installatør og elektriker)
--
#7
MadsAG
Junior Supporter
15-08-2021 21:31

Rapporter til Admin
#4 Vandvarmer og tørretumbler på 2x0,75 ledning… Din tørretumbler og vandvarmer er IKKE jordet og kablet er alt for tyndt. Derudover burde de deles ud på hver deres faser fra det kraftstik.
--
#8
mrKayne
Junior Nørd
15-08-2021 21:32

Rapporter til Admin
#7 Du har ret i, at der er noget at se på der, men det er ikke dét der udløser fejlen han oplever.
--
#9
MadsAG
Junior Supporter
15-08-2021 21:37

Rapporter til Admin
#8 Helt enig, det var en opfølgning på min kommentar om forlængerledning som jeg håbede var en begrebsfejl.
--
#10
Dragonheart
Guru
15-08-2021 21:52

Rapporter til Admin
Som #6 er inde på bør du få en elektriker til at måle på hvor/hvorfor den går til jord. Du kan evt: - Hvordan ser kraftstikket på ledningen ud? har det fået vandskade? Skil det ad og tjek det er i orden. - Evt skift kraftstikkontaken med en ny (skal være "1 til 1" udskiftning) Dernæst skal sørge for at få tilsluttet tørretumbler og vaskemaskine med en forlængerledning med jord stik (dansk jordstik) og minimum 1,5mm2 ledere. (selvom det ikek er årsagen til den fejl du oplever - det er mere en sikkerheds -og forsikringsting) Hvis du får skiftet din HFI til HPFI skal hele tavlen samtidig opfylde nuværende krav. Og da din tavle ser ud til at være relativt gammel så vil en ny tavle med installation vil nok ligge i ca 8-10.000kr Så det er en større omgang.
--
Sidst redigeret 15-08-2021 21:56
#11
mrKayne
Junior Nørd
15-08-2021 22:00

Rapporter til Admin
#10 Hvor pokker har du fra at man ikke kan skifte en hfi til hpfi, uden man skal skifte hele tavlen? Det er da noget vrøvl.
--
#12
Dragonheart
Guru
15-08-2021 22:00

Rapporter til Admin
Hvis problemet kun opstår når kraftstikket er sat i stikkontakten kunne noget tyde på at kraftstikproppen er i udu.
--
#13
Dragonheart
Guru
15-08-2021 22:10

Rapporter til Admin
#11 Jeg har aldrig skrevet man skal udskifte hele tavlen når man udskifter et HFI med et HPFI. Jeg skrev at OP skulle. Baseret på at det ikke ser ud til der er plads til et HPFI og man derfor ikke kan forblive indenfor den nuværende installationskapsling. Men det er lidt svært at se på videoen, da det går lidt hurtigt. Er der plads til et HPFI og den eksisterende kaspling er godkendt til det - så er det ikke nødvendigt at montere en ny tavle. Væsentligt mere sikkert at sætte en moderne tavle op - men ikke lovpligtigt.
--
#14
mrKayne
Junior Nørd
15-08-2021 22:28

Rapporter til Admin
#13 "Hvis du får skiftet din HFI til HPFI skal hele tavlen samtidig opfylde nuværende krav. Og da din tavle ser ud til at være relativt gammel så vil en ny tavle med installation vil nok ligge i ca 8-10.000kr Så det er en større omgang. " Det kan godt være du ikke har ment det sådan, men det er altså sådan du får det til at lyde. Normalvis kan de skiftes ud 1 til 1 og ellers er det jo bare en ug2 ved siden af.
--
#15
Dragonheart
Guru
15-08-2021 22:40

Rapporter til Admin
#14 Jeg har hverken ment det sådan eller skrevet det sådan. Hvordan du opfatter det kan jeg i sagens natur ikke kunne sige. Men brugte bevidst "du" og ikke "man" for et specificere at det var relativt og ikke absolut. Ja en en ny tavle ved siden af kunne man godt. Bare sådan lidt halvvejs og ikke håndværksmæssig super smart løsning.
--
#16
mrKayne
Junior Nørd
15-08-2021 22:51

Rapporter til Admin
#15 Du må være fra København med den indstilling. Der er absolut intet håndværksmæssigt at sætte på den løsning. En løsning til omtrent 1000-1500 eller en løsning til 8000-1000. For mester er det da fedt at sælge en ny tavle, men nogen gange skal man måske tænke lidt mere på kunderne. Og hold nu, du skriver direkte at _hele_ tavlen skal opfylde nuværende krav, hvis han får skiftet fra hfi til hpfi. Det er dine egne ord. Og et falsum. Dernæst kører du videre med, at hans tavle ser ud til at være af ældre dato og en ny tavle koster i omegnen af 8-10k, så "det vil være en større omgang", alt i sammenhæng med at få skiftet fra HFI til hpfi. Uanset hvordan du vender den i dit hovede, vil - og nu vover jeg pelsen - andre forstå det som, at det sidste er et krav for at få gjort det første.
--
#17
BentOver
Semi Nørd
16-08-2021 01:05

Rapporter til Admin
#0 hvis det ikke er vaskemaskinen, er vandvarmeren & tørretumbleren vel de næste at mistænke. Jeg ville frakoble enhederne enkeltvis og se om man kan isolere hvad der får HFI'en til at slå ud. Hvis du ikke mistænker vaskemaskinen, kan du også teste kraftstikket & kablet hertil ved at tænde vaskemaskinen som det eneste tilsluttet kraftstikket. Hvis HFI'en holder, kigger du videre mod særligt vandvarmeren. Det er for øvrigt heller ikke umuligt at din HFI slår pga. lækstrøm fra flere enheder. Eksempelvis LED'er lækker til jord, tilstrækkelig mange LED'er, og du slår et fejlstrømsrelæ ud. Således kan du muligvis løse dit problem med endnu en fejlstrømsrelæ. Ligner der er plads t.v for dit nuværende. Sidstnævnte tæller dog som en udvidelse af installationen, og kræver du følger gældende lovgivning - hvilket kan blive mere omfattende end umiddelbart ønsket.
--
I am a signature virus, please copy me to your own sig to help me spread.
#18
Dragonheart
Guru
16-08-2021 01:31

Rapporter til Admin
#16 Jeg tror du har misforstået nogle ting. Jeg vender skam ikke noget i mit hoved. Og vov du blot pelsen hvis det er det, du har lyst til. Jeg har ikke ansvar for hvordan folks metakognitioner fordrejer det jeg skriver. Det må stå for deres regning :-) Sikke noget at hidse sig sådan op over.. Jøsses. En enkelt tavle der opfylder nuværende bekendtgørelser hvor alt er samlet et sted, der er æstetisk og funktionelt optimalt vil være en bedre håndværksmæssig løsning end at have flere forskellige kapslinger af varierende modeller, materialer og klasse. Jeg ville forvente en ordentlig aut. installatør tilbød begge så kunden selv kunne vælge. Det bedste eller det tilstrækkelige Håndværket handler netop om æstetikken, kvaliteten, og at begrænse skader og gøre fremtidig udbygning lettere. At overholde loven er jo minimum - det håndværksmæssige ligger udover. Det er min og de håndværkere jeg kenders holdning.
--
#19
mr.hein
Nørd Aspirant
16-08-2021 17:29

Rapporter til Admin
det er dit varmelegme som slår HFI relæet, det er ret normalt når man ikke har vedligeholdt det :) sorry gutter fejlen er næppe af NASA teknisk karakter
--
Signed by me

Opret svar til indlægget: Vaskemaskine slå HFI fra

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE