Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Nogen der har gået på AspIT eller hørt om det?

Af Ny på siden Dahl98 | 14-09-2021 00:41 | 955 visninger | 15 svar, hop til seneste
Halløj Hyggekrogen! Jeg er autist og igang med og finde en uddannelse der siger mig noget. Jeg kan rigtig godt lide IT og faldt over AspIT, men vil egentlig rigtig gerne høre her om der er nogen der har gået der, eller hørt godt/dårligt om det?
--
#1
Optaget Brugernavn
Semibruger
14-09-2021 01:09

Rapporter til Admin
Hej Dahl Jeg har en god kammerat, der har arbejdet der i en årrække, og har gennem mit tidligere arbejde forsøgt at stable et samarbejde på benene med dem. Fra mit perspektiv ser det ud som om, der render nogle rigtigt dygtige elever og nogle engagerede undervisere rundt derude. Har du allerede været i kontakt med dem? Vh Nicolaj
--
https://meta.wikimedia.org[...] 45 76 65 72 79 62 6F 64 79 20 6C 6F 76 65 73 20 70 69 65 2E
#2
Dahl98
Ny på siden
14-09-2021 01:13

Rapporter til Admin
#1 Hej Nicolaj Jeg har kun læst en masse omkring det, det virker utrolig spændende og virker til de tager hensyn til autismen.
--
#3
Canzer
Maxi Nørd
14-09-2021 07:35

Rapporter til Admin
Jeg har en tidligere kollega der har arbejdet hos AspIT også, og var super glad for det - både for sig selv, men også for at se det gode det gjorde for de unge mennesker han underviste. Alt efter hvilken grad af autisme du har, så tror jeg det kan være et rigtig godt sted. Om ikke andet, så for at starte der og få taget hul på en lidt mere struktureret tilgang til IT. Så kan det jo sagtens være at du kan komme videre i en alm uddannelse senere hen - fx itsupporter eller datatekniker. held og Lykke :)
--
:)
#4
Rain Man
Gæst
14-09-2021 08:24

Rapporter til Admin
Hej Jeg er også autist, med en mild form af Aspergers, men fik først diagnosen som 32 årige. Jeg havde også hørt gode ting om AspIT, og blev derfor henvist. Kommunen ville gerne være med, og jeg var ude for at se skolen. Nu ved jeg ikke hvor gammel du er, men for mig var det for barnligt til mig. Alt for folkeskoleagtigt. Jeg kommer fra 10 år som investerings strateg og analytiker ved Nordea, og at skulle ud for at uddanne sig til noget andet ved AspIT var simpelthen for stort et setback, og eleverne var for unge og uinteressante. Så det er måske værd for dig at overveje. Jeg valgte at fortsætte i samme job, dog hos et andet PI.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Yoomee
Juniorbruger
14-09-2021 08:24

Rapporter til Admin
Jeg har været på kursus hos AspIT. Jeg synes de virker prof og engageret. om det er fedt at være elev der, ved jeg ikke :D
--
#6
Dahl98
Ny på siden
14-09-2021 17:33

Rapporter til Admin
#3 Det er jeg super glad for at høre! #4 Jeg er 23, og har lige fået diagnosen på Atypisk Autisme. Jeg ved ikke om det ville være for barnligt til mig, det må jeg se hvis jeg kommer på rundvisning derude en dag inden længe. #5 Det er super godt og høre!! :D
--
#7
CallerBaller
Maxi Supporter
14-09-2021 21:51

Rapporter til Admin
Min fætter har gået på aspIT, og har været utrolig glad for det :) Det kan kun anbefales
--
#8
gfunknown
Mega Nørd
15-09-2021 00:03

Rapporter til Admin
Har været med til at henvise et par af mine elever der til. Haderslev kommune og det udvalg som skal godkende var desværre lidt hårde, men mindes også at er forløb var ret dyrt, så in grad af autisme skal matche godt ind. Men giv det et skud, har kun hørt godt om det, omend der er meget observation hvilket også kan være behovet alt efter hvem man er.
--
#9
Loss
Ny på siden
15-09-2021 13:13

Rapporter til Admin
Alle snakker godt om aspit, men jeg har ikke noget pænt at sige om det, og det ved jeg mange tideligere elever heller ikke har, der er nogle fantastisk undervisere, men flere af dem burde bestemt ikke arbejde med autister
--
#10
Elev
Gæst
15-09-2021 13:35

Rapporter til Admin
Jeg gik der for en del år siden. Det var meget op og ned, specielt da de tager stort set alt ind, så hvis man ender i en klasse af 5-6 stykker, hvoraf 4 har meget slem autisme, er det svært.. Undervisningen er i nogle fag god, men personligt havde jeg svært ved at holde gejsten oppe ved "fjernundervisningen", hvor en lærer i København underviser på Skype, for elever der sidder i de andre afdelinger. Hvis jeg var dig, og du er relativt velfungerende, ville jeg høre om de ikke kan tilbyde, at du tager en Datamatiker eller IT supporter, og de så yder støtte undervejs. Det var så vidt jeg husker, en mulighed.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#11
Gungadin125
Maxi Supporter
15-09-2021 21:01

Rapporter til Admin
Tidligere Aspit elev med diagnosen Aspergers Syndrom, fra afdelingen i Aalborg her. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til Aspit, Startede i 13 og sluttede i 16. Gik ud med en praktik plads hos en af de rigtig store IT huse her i landet, som mundede ud i en fast plads på fuld tid i 3 år, frem til 2019. I dag sidder jeg i en backend stilling i en større IT Virksomhed i Nordjylland. Jeg ved at de tidligere har holdt et 6 ugers intro kursus, hvor man kunne få lov til lige at prøve det af inden at man beslutter sig om det er noget for en. Jeg var i hvert fald ikke i tvivl om at det var den rigtige beslutning for mig. Så hvis du føler at det kunne være noget for dig, så synes jeg helt bestemt at du skal give det et skud.
--
Yes.
#12
Drace60
Ultrabruger
15-09-2021 22:07

Rapporter til Admin
Min svigerbror har gået der. Han har virkelig udviklet sig meget. Han har Aspergers, og fik udd. for et par år siden. Der har KUN været positiv tale herfra hans side af. Selvom han kunne lide lidt af: "Jeg har måske en sygedag" agtig, så havde de gode redskaber til at hjælpe ham og hans forældre inde for det. Han har prøvet en meget stor udvidet praktik i danfoss univers og prøvet at udvikle en del VR ting og har vist os andre det før det kom på banen. Du vil IKKE fortryde det.
--
køber _IKKE_ af folk som er på blackliste samt folk som mener at afhentning på ingen måder er muligt.
#13
Dahl98
Ny på siden
16-09-2021 00:10

Rapporter til Admin
#11 Det lyder skide godt! Jeg starter på Skive/midtjylland afdelingen hvis jeg vælger og gøre det hvilket jeg virkelig gør lige nu! Jeg er bare meget nervøs for om jeg ville kunne få arbejde i Skive eller om jeg absolut skal til en større by når jeg er færdig hvilket jeg ikke er så glad for i min nuværende tilstand. Jeg har bare normal atypisk autisme, det gør ikke at jeg ikke kan komme ind vel? Det er vel alle former for autisme de tager ind. #12 Det lyder godt! Det har jeg selv kunne lide af før i tiden og gør det sikkert stadig.
--
#14
Dahl98
Ny på siden
17-09-2021 13:41

Rapporter til Admin
Jeg har netop lige snaket med en UU vejleder. Hun mener ikke jeg kan få lov at starte på AspIT da jeg har grundforløb på andre uddannelser og mener at jeg skal færdiggøre dem med støtte fra kommunen i stedet for.. Jeg er meget skuffet da jeg syntes AspIT lagde lige til mig. :(
--
#15
Elev
Gæst
17-09-2021 13:55

Rapporter til Admin
#14 Hvis det er det du vil, så er det bare at tage den videre hos kommunen. Det er i sidste ende et udvalg ved kommunen der bestemmer, om de vil bevillige det eller ej. Måske også værd at høre AspIT ad, jeg er sikker på de har haft lignende situationer før.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Nogen der har gået på AspIT eller hørt om det?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning