Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Friværdi hus

Af Bruger Aspirant rhviid89 | 25-09-2021 08:47 | 1528 visninger | 13 svar, hop til seneste
Hej ! :) Min kæreste og jeg bor sammen i mit hus, hvor jeg har en stor portion friværdi. Vi har boet her i +2 år sammen og hun vil gerne være med til at betale ting såsom Gas, El, Vand, Grundejerforening, forsikringer og (måske ejendomsskat ). Men vi er lidt i tvivl om reglerne for hvornår hun kan gøre 'krav' på halvdelen af husværdien hvis vi en dag ikke kan fungerer sammen mere. Er der nogle som har siddet i samme scenarie ? Jeg har prøvet at slå det op og tænker også at tage fat i noget advokat. - men vil lige høre herinde for at få en ide om hvad jeg kan regne med. Så - hvor meget må hun være med til at betale til ? Jeg står selv for selve kreditforeningslånet.
--
RHviid89
#1
Unold83
Giga Supporter
25-09-2021 08:57

Rapporter til Admin
Det er vidst kun hvis I bliver gift at hun kan gøre krav på halvdelen af dine ejendele.
--
#2
Mechman007
Semibruger
25-09-2021 09:12

Rapporter til Admin
Tror det er nemmest for dig at læse her: https://ejura.dk[...] For der er ret mange hvis og ud fra hvad de skriver så er hver situation anderledes. Som udgangspunkt vil det være sådan at når i er ugift og hun ikke står på skødet så kan hun ikke få krav på halvdelen. Men så kommer der et hvis, for en domstol kan godt kikke på sagen og sige at hun har betalt 50% af alt i en længere periode som ikke står nogen steder hvad tiden for en længere periode det er. Om det er 2 eller 10 år. Så kan hun godt blive berettet til halvdelen. Og du kan godt stå på lånet, men i skal se på hvad der står på skødet for det er det der fortæller hvem der er ejer huset det er ikke lånet.
--
Sidst redigeret 25-09-2021 09:13
#3
rhviid89
Bruger Aspirant
25-09-2021 09:28

Rapporter til Admin
Mechman007 Det er også mig som står på skødet - men korrekt - jeg har også hørt at man kan blive berettiget til halvdelen hvis man har været en del af udgifterne på huset i en længere periode. ... Men ja,... hvilke udgifter og hvor lang periode ? det har jeg ikke kunnet finde noget på :/ Tak for dit svar :)
--
RHviid89
#4
mrKayne
Junior Nørd
25-09-2021 16:46

Rapporter til Admin
#3 Tror det er udgifter som lån og ejendomsskatter, etc. De faste brugsudgifter som vand,varme,el,m.fl. er næppe dem der tænkes på.
--
#5
ReneWagner
Junior Supporter
25-09-2021 19:37

Rapporter til Admin
Hvis det kun er dig der står på skødet, er huset dit. Hvis hun skal have krav på halvdelen skal hun stå på skødet
--
Ryzen 5 3600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram Have you tried turning it off and on again?
#6
krifosjen
Ultra Supporter
25-09-2021 20:30

Rapporter til Admin
Hun bliver ALDRIG en del af huset og vil ALDRIG kunne gøre krav på noget. Hverken ved død eller hvis I går fra hinanden. Men hun får "aktier" i det indbo / bil m.v. I anskaffer jer efter I er flyttet sammen. Hvis I bliver gift kan hun gøre krav ved skilsmisse og vil i øvrigt også arve efter dig hvis I gifter jer. Det skal I forholde jeg til, hvis I gifter jer. I så fald bør I tage fat i en advokat. I bør også tage fat i en advokat hvis I ønsker at hun får andel af huset.
--
#7
Fc Junkies
Giga Nørd
25-09-2021 21:10

Rapporter til Admin
Jeg har en eller anden ide om at have hørt noget om 10 el. 15 år, så skal man deles om huset. Men det må kræve at hun også betaler på lånet. Snak med en advokat :-)
--
Mvh Fc Junkies
--
Sidst redigeret 25-09-2021 21:11
#8
Wing Man
Super Nørd
26-09-2021 19:43

Rapporter til Admin
#6 Det er forkert. Fra #2's link: Hvis kun den ene ejer boligen, men begge har betalt Der er flere eksempler på, at det kun er den ene, der ejer boligen, men I begge har betalt til boligen fx til lånene. Det kan være mere eller mindre tilfældigt, om det kun er den ene eller begge, der står på skødet. Det er måske ikke noget, som I har tænkt videre over. Er det så retfærdigt, at I begge har betalt lige meget til boligen og lånene, men at boligen ikke skal deles? Nej, det er det ikke, men det vil være en konkret vurdering. Derfor har domstolene også i nogle eksempler været inde og vurdere, at boligen skulle deles, hvis begge parter har betalt ligeligt i en lang periode og fx til renoveringer mv. Men det afhænger meget af den konkrete situation. I mange tilfælde kan retten vurdere, at det har været betaling til ‘den fælles husholdning’, medmindre der er lavet aftale om andet fx samejeoverenskomst. Eksempel: Jens og Gitte er ugift samlevende. Det er kun Jens, der ejer ejerboligen. De flyttede sammen i den for 10 år siden. De boede hver for sig i to andre boliger førhen. Gitte har betalt halvdelen til lån, forsikring og ejerafgift mv. igennem hele perioden, hvor de har boet sammen. Gitte står dog ikke på skødet. Jens og Gitte går fra hinanden. Hvis Jens ikke vil dele ejerboligen med Gitte, kan Gitte starte en retssag, om at boligen skal deles med hende. Det afhænger af, hvad der er aftalt, hvor meget der er betalt mv. Det kan være svært at få kompensation som ugifte samlevende. Men som nævnt er det en konkret vurdering og afhænger af lige netop jeres situation.
--
Den som ler sidst, tænker langsomst!
#9
Jacob XP
Ultra Nørd
26-09-2021 21:49

Rapporter til Admin
Man bør være gift hvis man bor i et hus som man ejer. Hvad nu hvis du dør i morgen. Så kan din kæreste måske ikke blive boende i huset. Det er noget rod.
--
A clean house is a sign of a broken computer
#10
thechillum
Giga Supporter
26-09-2021 23:37

Rapporter til Admin
#9 - Man bør sgu ikke være gift, man bør sikre sig at have korrekte juridiske dokumenter udformet, således modparten er sikret i tilfælde af død. Det kan sagtens ske UDEN at blive gift, det koster typisk omkring 1200-1500kr, som er peanuts i forhold til et lille bryllup. At blive gift skal ske grundet kærlighed, ikke grundet praktiske sager i min optik! Endvidere så har vi følgende herhjemme. Jeg har lagt 150.000kr mere i udbetaling af huset end min kæreste, dette er der lavet papir på at ved salg så har jeg krav på de første 150k og derefter deles overskuddet/pengene 50/50. Der er også lavet papir på at min kæreste ejer halvdelen af vores ene bil som er en gammel Ford Mustang fra 66 som kun står i mit navn grundet veteran-forsikring og de krav der stilles (i hendes tilfælde alder for lav) Det koster småpenge at 1200-1500kr at få en advokat til at hjælpe med dokumenterne og sikre man bliver korrekt juridisk stillet.
--
#11
Gæsten
Gæst
27-09-2021 01:46

Rapporter til Admin
Din bedre halvdel har ikke krav på noget hvis i går fra hinanden. Det er jo også dig der løber hele risikoen. Ville det ikke også være mæreligt hvis hun blot kunne betale af på det i 2 år og så få krav på halvdelen?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
JS
Gæst
27-09-2021 05:11

Rapporter til Admin
#11 Forkert. En domstol kan foretages en konkret vurdering, hvis de ugifte samlevere ikke kan blive enige om en fornuftig bodeling.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#13
Gæsten
Gæst
27-09-2021 15:43

Rapporter til Admin
#12 Det er tæt på umuligt.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Friværdi hus

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning