Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Hvem skal beskytte de Demente, når deres værge ikk...

Af Monsterbruger zulink | 28-09-2021 16:24 | 799 visninger | 5 svar, hop til seneste
Håber jeg har valgt det rigtige sted jeg kan lave denne her tråd. Hvad mener i om denne her sag, skal en værge til en dement person kun have mulighed for at kunne styre økonomien og flytning af den demente? Hvordan skal sådanne her mangler i behandling af demente komme frem i lyset hvis de eneste som virkeligt vil det bedste på den dementes vegne ikke må give lov til skjulte optagelser som skal hjælpe situationen efter mange forsøg på dialog. Hvordan kan vores alle sammens Højesteret ramme så langt forbi målet og ikke se det vigtigeste som er at beskytte et individ som ikke får den hjælp som personen skal kunne forventes at få, men i stedet for fokusere på at det krænker denne her persons intimitet og personen ikke kan sige "Nej", personen er DEMENT?? Michael's konklusion i artiklen er at det så må være kommunen som selv skal være vagthund og sørge for at man behandles godt på sit plejehjem. Hvordan kan dette lade sig gøre når kommunen desværre altid vil beskytte sig selv i hvert fald i denne her sag, problemet var aldrig kommet frem uden disse optagelser? Personligt er jeg meget skuffet og har faktisk lidt mistet respekten for Højesteret, daglig trivsel for demente, samt muligheden for at kunne kontrollere og bevise situationer er nødvendige for at kunne regulere et "monopol" som beskytter sig selv som hjemmepleje og offenlige instanser. Men højesteret mener i stedet det er vigtigere at beskytte den demente for at blive udsat for krænkelser på TV end dem hun blev udsat for på hendes plejehjem. fordi værgen må ikke tage beslutningen men samtidigt kan man ikke bruge dens dementes ord til det? Nu når den højeste domstol har afsagt dom, hvad er mulighederne mon for retfærdighed og tillid til plejehjem kan forbedres? Personligt vil jeg mindre og mindre på plejehjem, men er der nogle andre mulige måder at sikker man får en ordentlig behandling når ens krop og sind svigter eller er man bare uheldigt hvis man ender på det dårlige plejehjem? "Her er Højesterets argumentation: Optagelserne var krænkende for Else Marie Larsen, for de var både intime og personlige. Billeder af denne slags kan kun vises, hvis fru Larsen selv havde givet tilladelse. Men da Else Marie Larsen var dement, kan hendes eventuelle accept heller ikke anvendes" ?https://www.bt.dk[...]
--
Sidst redigeret 28-09-2021 16:24
#1
Clegg
Ultra Supporter
28-09-2021 16:54

Rapporter til Admin
Derfor er det vigtigt at få lavet en ordentlig (fremtids)fuldmagt.
--
#2
Mr. WoLF
Guru
28-09-2021 16:59

Rapporter til Admin
Håber jeg kan blive aflivet hvis jeg blev helt dement
--
#3
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
28-09-2021 17:37

Rapporter til Admin
Du får dem på et ordentlig hjem der ikke afliver dem med psykofarmaka http://dagmarsminde.dk[...]
--
#4
zulink
Monsterbruger
29-09-2021 11:18

Rapporter til Admin
#1 Ville sådan en gælde ? #3 Der er plads til 12 beboere, så formenligt ikke løsningen, hvis det ikke kan skaleres op eller flere steder rundt om i Danmark.
--
#5
Clegg
Ultra Supporter
29-09-2021 13:05

Rapporter til Admin
#4 ja… problemet i den pågældende sag er, at værgen kun har fuldmagt til “økonomi og flytning”. Jeg mener derfor ikke, at dommen er så problematisk som nogen gør den til.
--

Opret svar til indlægget: Hvem skal beskytte de Demente, når deres værge ikk...

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning