Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V2
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen

Undgå scam med nyt job?

Af Supporter Niko-H | 12-10-2021 17:00 | 1155 visninger | 3 svar, hop til seneste
Det er muligt jeg bare generelt ikke stoler på nogen, men jeg er som så mange gange før blevet kontaktet på LinkedIn af et rekrutteringsfirma om et udvikler job. Det er 12 måneders freelance kontrakt for et udenlandsk firma, men som kan udføres 100% hjemmefra. Lønnen er en del bedre, selvom man tager alt i betragtning med pension, selvbetalt ferie, sygedage og andre personalegoder. Umiddelbart er der heller ingen røde flag, alt ser legit ud, men hvordan sikrer jeg mig lige bedst muligt, imod at det alligevel skulle være et eller andet form for scam, hvor jeg aldrig får nogle penge eller lignende? Det er jo rimeligt risky at sige mit fuldtidsjob op for noget jeg ikke helt ved hvad er. Men omvendt er det jo samme måde jeg ville stole på det hvis det var et job i Danmark. Jeg kan selvfølgelig prøve at få en bekræftelse fra selve firmaet om at det er legit, men hvis så hele firmaet er fake hjælper det jo ikke noget :D Er der evt nogle som har prøvet noget lignende og har gode råd?
--
#1
Toft123
Mega Nørd
12-10-2021 17:32

Rapporter til Admin
Du kunne spørge, om du må se et udkast til en ansættelseskontrakt. Den kan i al fald være et skridt på vejen til at vejre, hvor seriøs virksomheden er, og ellers se, om du kan finde tidligere medarbejdere på LinkedIn og spørge ind til virksomheden. På den måde kunne du også finde ud af, hvordan forholdene i stillingen er, forudsat de har været ansat under samme forhold/funktion.
--
https://humlejuice.dk[...]
#2
PeterW
Ny på siden
15-10-2021 22:09

Rapporter til Admin
Du kan planlægge et virksomhedsbesøg. Evt. en forlænget weekend - så du ikke behøver sige dit arbejde op? Spørge om virksomheden er ok med, at du booker en rejse, for at se virksomheden og evt. møde dem du skal arbejde sammen med. Er de åben overfor din efterspørgsel, tænker jeg, at det giver dig mere ro i maven. :-) Men som #1 skriver, måske du kan finde andre på LinkedIn der har noget historik de kan dele.
--
Sidst redigeret 15-10-2021 22:24 af Ronson
#3
Topswagcode
Gæst
15-10-2021 23:40

Rapporter til Admin
Jeg ville i dine sko gøre alt research 5 gange om recruitment virksomhed og kunden. Jeg stoler på ingen og vil være safe. Der er gode muligheder for at arbejde freelance og tjene godt herhjemme. Hvis du vil starte ud med det, ville jeg anbefale at finde snacks recruitment virksomhed og bruge dem som mellemmand i starten indtil du har skabt stort nok netværk. Det er vigtig som freelancer at din hyre skal være meget mere end som fastansat. Du skal som du selv siger stå for pension ferie osv. Men også sygedage. Så hvis du får.manflu, skal du enten knokler hårdt for at få lagt dine timer eller undgå en uges løn. Derudover skal du læse alt det med småt. Selvom lønen ser god ud osv. Hvis det er projectlønet får du kun løn hvis du når projektet til tiden. Der er mange pitfalls som ikke er scams, men bare arbejde med dårlig forbehold. Jeg arbejder selv som konsulent, men igennem virksomhed hvor jeg får fast løn som lønmodtager, men kommer ud til en masse forskellige kunder. Pt min 3 måneder af gangen og max været et sted 1,5 år. Du må selv vurdere hvor store risks du har lyst til at tage :) jeg tager ingen. Har hus og børn :p
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Undgå scam med nyt job?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning