Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Strømpriser mellem 17-20?

Af Ultra Supporter Fuller 8900 | 14-10-2021 17:31 | 1367 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej hol Nu har jeg skrevet til mit nye elselskab, vindstød og de svare at prisen er den samme.. Da vi har fastpris... Meeen er det nu også helt rigtigt når man læser det her? https://www.tv2fyn.dk[...] Har set flere skrive om det inde på Facebook (tesla forum) men de fleste har vist spotpris el(altså time afregnet) Er der nogen af jer som ved om elselskaberne overhovedet ved om der er forskellige priser mellem 17-20 ved transport af strømmen? Har sat bilen til at lade hver dag kl 23...meeen hvis ikke det er nødvendigt, så vil jeg da bare lade den lade når stikket bliver sat i istedet for.. Som jo så Ca er kl 16 hver dag hehe. Lige t citat fra mailen af.. "Du er tilmeldt Elforbundets aftale, hvilken er en fastprisaftale. Du betaler derfor den samme pris for strømmen uanset hvornår på døgnet du bruger det. Tilbuddet lyder på 18,75 øre/kWh samt et abonnement på 0 kr. pr. måned frem til d. 01/04/2022."
--
#1
Fuller 8900
Ultra Supporter
14-10-2021 17:33

Rapporter til Admin
Og.. Det her er hvad jeg spurgte dem om.. Men de svare jo kun om kwh prisen på den rene el? "Nogle snakker om at det er ekstra dyrt med transport afgiften mellem 17-20 hver dag. Er det noget som påvirker os når vi har fastpris ved jer? Vi har sat bilen til at lade fra kl 23 hver dag, og fungere jo fint. Men er det nødvendigt?"
--
#2
saiot
Junior Supporter
14-10-2021 18:22

Rapporter til Admin
Jeg skal ikke kunne svare på om transport prisen stiger kan kun sige det lyder underligt hvis den gør. Men jeg ville nok høre dem som du betaler transport til kan du se på regningen vist. Jo forskellige fra hvor du bor
--
#3
Fuller 8900
Ultra Supporter
14-10-2021 18:32

Rapporter til Admin
Det er n1 :) men det er vel via vindstød regningen tror jeg? Er lige skiftet, havde verdo før.. Og0 der tror jeg kun jeg fik regning fra verdo af?
--
#4
Thomas G
Elitebruger
14-10-2021 18:55

Rapporter til Admin
Med mindre din leverandør går konkurs så bør aftalen stå ved magt. Det som folk tuder lidt over er at der er nogle som er fanget i at skulle lave en ny fast pris aftale disse dage og det er mindre sjovt. Generelt bør samfundet gøre noget for at motivere os til at bruge strøm når der er grøn strøm at få, og afstå når det er sort strøm. Der er tiltag på vej, men de går alt for langsomt til min smag. Det er mange dimser som skal skiftes for at kunne gå over til den slags styring, der findes med simpel time styring (opvaskere/vaskemaskiner), men de burde reelt set reagere på et input, som styrer dem. Naturligvis med en override mulighed, men det mangler. Tænkt eksempel på ønske flow: Nogen udsteder et indeks 100 tal for hvor meget grøn afgift der er og/eller et pris index. Så skal man kunne give sine enheder et lokalt prioritets nummer: ved index 80 må opvasker køre, men ikke elbil som først må ved 90. Så kan man selv bestemme hvad der er vigtigt. Og igen override funktionen. Det vil nok kunne styres til dels med smarte stikkontakter, men hvordan fortæller man enheden på stikkontakten at den må starte og den er jo nok nød til at køre færdig når den er startet. Ellers står der jo bare vand i din vaskemaskine i timer og det er nok heller ikke skide godt. Så noget standardiseret styrings enhed som kan smides på alle enheder og styres først fra dit eget kontrolpanel, og dernæst fra et nationalt kontrolpanel (grøn energi tilgængelighed). Håber at vores kære regering afsætter en masse penge til forskning/arbejde med disse standarder og de skal have fingeren ud af gaskammeret hvis det skal blive til noget. Vil naturligvis også hjælpe med vores CO2 regnskab.
--
#5
Mike1266
Megabruger
14-10-2021 18:58

Rapporter til Admin
Det er kun den rene El pris der kan variere, med variable pris, alt efter hvad marked pris er. resten er fast også transport. Hvad angår lade af din bil, er det jo meget fint at vente til kl 23. det hjælper på el nettet at fordele belastning ud, og ikke belaste unødigt især 17-20. ikke noget man skal gøre. Men en måde vi alle kan hjælpe på at dele belastning ud.
--
#6
MadsAG
Junior Supporter
14-10-2021 22:00

Rapporter til Admin
#5 Sikke noget vrøvl. Langt de fleste har i dag en højere nettarrif i vintermånederne. F.eks. Radius betaler du 50 øre mere i nettarrif mellem kl 17-20 (i vintermånederne). #4 OP har kun en aftale om strømprisen, alt det andet kan Vindstød ikke bestemme.
--
Sidst redigeret 14-10-2021 22:02
#7
affer
Ny på siden
15-10-2021 00:24

Rapporter til Admin
priserne ved N1 kan du se her: https://n1.dk[...] og der er rigtigt nok knap 50 øre i spidslasttillæg. Spidslast (alle dage, oktober-marts kl. 17-20) så behold du endelig din ladning fra kl 23 og derudover tænk over hvad du har gang i mellem 17-20 i de mørke måneder
--
Sidst redigeret 15-10-2021 00:25
#8
Roy Munson
Giga Supporter
15-10-2021 00:46

Rapporter til Admin
prisjustering i forhold til tidspunkt er kun for at skumme fløden på for energiselskaberne så deres co2 regning ryger videre til forbrugerne. vi er i danmark en del af et kæmpe europærisk el net. dette netværk blive hele tiden forsynet med ny strøm fra diverse kilde. så nå det er vindstille i vindmøllenpakken kommer strømmet fra kul/atom/sol/bølge waterever anden energi kilde som også er på netværket. da man ikke har en måde at lave "kæmpe batterier" endnu kan strømmen derfor ikke lageres(her taler vi KÆMPE mængder) hold fast i jeres ældre aftale, men stil gerne spørgsmål til den salgstosse der prøver at hive flere penge ud af jer.
--
Det eneste tidspunkt en borgerlig tænker på andre end dem selv, er når de onanere..
#9
Allan M.
Monsterbruger
15-10-2021 16:20

Rapporter til Admin
#0 Det er korrekt at man hos Vindstød betaler det samme, uanset tid på døgnet. Det gælder både den rene elpris og afgifter. Den nyhed som du linker til, gælder åbenbart et af de selskaber der har forskellige pris i løbet af døgnet. Ørsted forsøgte det samme hvor jeg bor, men der findes heldigvis mange leverandører der ikke benytter den model.
--
Man er ikke beruset, hvis man kan ligge på gulvet uden at holde fast.
#10
sct_nicolaus
Monster Supporter
15-10-2021 18:23

Rapporter til Admin
Hey folkens. Der er vist generelt rimelig meget forvirring om, hvordan det fungerer med transporttarif, afgifter og elpris. Jeg sidder og administrerer lige præcis det her for Trefor El-net Øst, så spørg løs om alt muligt :) Et netselskab, er dem der har kablerne i jorden, transformerstationerne, kabelskabe og målerne. Dem snakker privatkunder generelt ikke med, men de smider et par regningslinjerne videre i systemet, som elleverandørerne så sætter på din elregning. Stort set alle netselskaber i DK har indført tidsdifferentieret nettarif i vintermånederne for alm. kunder (erhverv og andre større kunder er prissat lidt anderledes). For alm. C-kunder, som det hedder, er det fra 1. oktober til 31. marts at der er forhøjet takst i spidsbelastningen 17-20, også kaldet kogespidsen. Det er primært indført, som et led i den enorme elektrificeringsopgave vi står overfor, når hele bilparken skal udskiftes til elbiler. I forvejen er forbruget i kogespidsen pænt højt i forhold til resten af døgnet, og hvis folk kommer hjem fra arbejde og sætter elbilen til ladning i samme tidsrum, kan elnettet ikke holde til det. Derfor er den tidsdifferentierede nettarif indført, for at folk får incitament til at sprede forbruget ud. #5 & #6 snakker om, at det eneste der kan svinge, er den rå elpris. Det er i princippet rigtig nok - Det er i hvert fald den eneste post på regningen der kan forhandles om, og den eneste grund til at skifte elleverandør eller ændre aftalen hos den nuværende (fastpris vs. flexpris). Nettariffen svinger som tidligere beskrevet efter årstiden, men du kan ikke komme uden om den medmindre du flytter. Og så er der nok en lignende tarif i det nye område ;)
--
Desktop: i5 9600K | 16GB RAM | z370 | 2x512GB M.2 SSD | geForce RTX 2060 6GB | Corsair TX550M | SHP9500 headphones | SoundblasterX G6 | ModMic Uni
#11
Fuller 8900
Ultra Supporter
15-10-2021 20:35

Rapporter til Admin
#10 FEDT du skriver ! :) MEN hvor kommer min regning på det så fra ? Tror ALDRIG jeg har fået en regning fra N1? Kun fra verdo (hvor jeg havde strøm fra indtil september) og nu fra Vindstød. De skrev dog lige igen efterfølgende til mig, så det er ved N1 jeg fået en større regning hvis vi ændre måden at lade på, så vi lader den pænt stå til kl 23 fremfor når vi sætter stikket i. "Tak for din mail. Jeg kender ikke til de faste udgifter som dit netselskaber opkræver, her må du kontakte dem, men hos os gøre det ingen forskel, hvornår på dagen du bruger strømmen:) Skriv endelig hvis du har spørgsmål."
--
#12
sct_nicolaus
Monster Supporter
15-10-2021 22:26

Rapporter til Admin
#11 Din regning kommer igennem tre led før du modtager den. Den starter i netselskabet, som registrerer dit forbrug på måleren på et "Målepunkts-ID" - En 18-cifret GSRN-kode med tilhørende fil i XML format. Her klasker netselskabet også en nettarif og et abonnement på. MålepunktsID'et og XML filen bliver udvekslet med statens/Energinets "Datahub", hvor el-afgift, PSO og TSO bliver smidt på. Til sidst bliver det hele sendt til din elleverandør, der sætter rå el-pris og deres abonnement på, og sætter det hele op i en regning, der så bliver sendt til dig med de der 7-8 regningslinier. Super simpel og gennemskuelig proces ;)
--
Desktop: i5 9600K | 16GB RAM | z370 | 2x512GB M.2 SSD | geForce RTX 2060 6GB | Corsair TX550M | SHP9500 headphones | SoundblasterX G6 | ModMic Uni

Opret svar til indlægget: Strømpriser mellem 17-20?

Grundet øget spam aktivitet fra udlandet, er det desværre ikke muligt for dig, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE